У засіданні Комітету 26 березня 2014 року (протокол № 16) взяли участь члени Комітету: Карпунцов В.В., Демянко М.І., Матвєєв В.Г., Бойко В.Б.,  Головко В.А., Дирів А.Б., Демидко В.М., Єгоров О.М., Єфремов О.С., Скубашевський С.В., Федоряк Г.Д.

Головував на засіданні: голова Комітету Макеєнко В.В.

На засідання запрошені:

Гаман М.В. – перший заступник Керуючого справами;

Совенко О.М. – заступник Керуючого справами – завідувач відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю;

 

На засіданні Комітету було розглянуто 9 питань порядку денного.

Були розглянуті 3 проекти Постанов Верховної Ради України, з опрацювання яких Комітет визначено головним, а саме:

1. «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин розстрілу зі снайперської зброї протестувальників та співробітників правоохоронних органів під час масових акцій протесту в Києві», внесений народним депутатом України Єфремовим О.С. (реєстр. № 4468 від 17.03.2014).

Прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету та визначитись щодо утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин розстрілу зі снайперської зброї протестувальників та співробітників правоохоронних органів під час масових акцій протесту в Києві.

2. «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з контролю за розслідуванням особливо резонансних кримінальних справ з метою недопущенням політичних репресій та запобігання уникнення покарання вищими посадовими особами держави, які скоїли злочини», внесений народним депутатом України Єфремовим О.С. (реєстр. № 4469 від 17.03.2014).

Комітет ухвалив висновок на цей проект Постанови та рекомендував Верховній Раді України включити його до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України та розглянути його з урахуванням зауважень і пропозицій Комітету щодо назви тимчасової спеціальної комісії, її завдання та персонального складу комісії.

3. «Про зміни у складі Тимчасової слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів та окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров’я громадян під час подій, пов’язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються  в   Україні з 21 листопада 2013 року», внесений народним депутатом України  Тягнибоком О.Я.  (реєстр. № 4484 від 18.03.2014).

Комітетом було вирішено рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання зазначений проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. №4484)  та прийняти його за основу і в цілому відповідно до частини третьої  статті   138 Регламенту Верховної Ради України.

Крім того, Комітет розглянув інформацію голови підкомітету з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України  Головка В.А. і заступника Керуючого справами - завідувача відділу бухгалтерського обліку, фінансів, планування та контролю Совенко О.М.  щодо окремих питань реалізації положень статей 23 і 35 Закону України «Про статус народного депутата України» (транспортне забезпечення та забезпечення жилими приміщеннями) і прийняв рішення погодити розмір компенсації народним депутатам України для оренди житла або винайму готельного номера на 2014 рік виходячи з вартості одномісного однокімнатного номера в готелі Державного підприємства «Готельний комплекс «Київ» та підготовлені Апаратом Верховної Ради України та доопрацьовані в Комітеті проекти положень «Про порядок виплати народним депутатам України щомісячної компенсації для оренди житла або винайму готельного номера» та «Про порядок видачі народним депутатам України коштів для проїзду усіма видами транспорту територією України».  Також було вирішено внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект закону України про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо транспортного забезпечення та забезпечення жилими приміщеннями).

Комітет підтримав пропозицію депутатської фракції Всеукраїнське об'єднання «Свобода» щодо обрання народного депутата України Бублика Ю.В. заступником голови Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування і вирішив, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про комітети Верховної Ради України сьомого скликання».

Була розглянута заява народного депутата України Аверченка С.М. про складення ним депутатських повноважень у зв’язку з призначенням на посаду Керівника Державного управління справами. Комітет підтримав заяву народного депутата України Аверченка С.М. і, відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», вирішив внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Аверченка С.М.».

Розглянувши заяви народних депутатів України Даценка Л.М. – щодо обрання його членом Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, а також Демедюка В.Х. – про обрання його членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, Комітет прийняв рішення, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України відповідні проекти Постанов Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про комітети Верховної Ради України сьомого скликання».

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку