У засіданні Комітету 22 лютого 2014 року (протокол № 15) взяли участь члени Комітету: : Карпунцов В.В., Пишний А.Г., Швайка І.О., Аваков А.Б., Бойко В.Б., Гурвіц Е.Й., Дирів А.Б., Кацуба В.М., Федоряк Г.Д.  

Головував на засіданні: голова Комітету Макеєнко В.В.

 

На засіданні було розглянуто 2 питання:

1. Про перегляд та скасування рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України про несумісність депутатського мандата народного депутата України Власенка С.В. з адвокатською діяльністю від 27 лютого 2013 року.

За наслідками розгляду питання Комітет вирішив переглянути у зв’язку з нововиявленими обставинами та скасувати рішення Комітету про несумісність депутатського мандата народного депутата України Власенка С.В. з адвокатською діяльністю від 27 лютого 2013 року (протокол № 3). Комітет ухвалив відповідний висновок з цього питання. Було також прийнято рішення звернутись до Голови Верховної Ради України з пропозицією подати до Вищого адміністративного суду України, заяву переглянути судове рішення за нововиявленими обставинами у справі за адміністративним позовом Голови Верховної Ради України Рибака В.В. до народного депутата України Власенка С.В. про дострокове припинення повноважень народного депутата України,  скасувати Постанову Вищого адміністративного суду України від 6 березня 2013 року № П/800/141/13, та поновити конституційні права  народного депутата України Власенка С.В.

2. Про відкликання проекту Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Гриценка А.С.» (реєстр. № 4047 від 29.01.2014).

Розглянувши зазначене питання Комітет прийняв рішення відкликати внесений народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Гриценка А.С.» (реєстр.  № 4047 від 29.01.2014).

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку