Комітет на своєму засіданні 1 листопада 2006 року розглянув 23 питання. Зокрема, Комітетом розглянуто заяву народного депутата України Деркача А.Л. про складення ним депутатських повноважень у зв’язку з призначенням його Президентом Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" та внесено на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови Верховної Ради України. Комітет підтримав заяви про обрання народного депутата України Козаченка О.О. членом Комітету з питань фінансів і банківської діяльності; народного депутата України Демидка В.М. членом Комітету з питань охорони здоров’я; народного депутата України Фалька В.І. членом Комітету з питань європейської інтеграції; народного депутата Жиденка І.Г. про перехід до іншого комітету.

Не підтримані заяви народного депутата України Зубка Ю.Г. про обрання його членом Комітету з питань бюджету та народного депутата України Рудніка А.А. про перехід до іншого комітету.

Комітет розглянув проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо трудових прав та гарантій діяльності народних депутатів України), внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 2298 від 09.10.2006 року), і проект Постанови Верховної Ради України "Про включення додаткового питання до порядку денного другої сесії Верховної Ради України п’ятого скликання», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 2298-П від 13.10. 2006), і прийняв рішення на підставі частини першої, пункту 5 частини другої статті 89 і частини третьої статті 50 Регламенту Верховної Ради України внести пропозицію Голові Верховної Ради України Морозу О.О. повернути цей законопроект без розгляду.

Також Комітет розглянув проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України (щодо дострокового припинення повноважень народного депутата при невходженні або виходу зі складу депутатської фракції)", внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. і Турчиновим О.В. (реєстр. № 2032 від 04.10. 2006р. на заміну раніше поданого), і прийняв рішення внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення за наслідками розгляду в першому читанні законопроекту відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.

   Розглянувши проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо пенсій народним депутатам України – колишнім працівникам прокуратури), внесений народним депутатом України Сухим Я.М. (реєстр. № 2256 від 03.10.2006 р.), виходячи із правових підстав, передбачених пунктом 3 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України, Комітет вніс пропозицію Голові Верховної Ради України Морозу О.О. повернути цей законопроект без розгляду на пленарному засіданні.

Комітетом був розглянутий проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до статті 16 Регламенту Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Комаром М.С., Колоцеєм Ю.О., Корсаковим О.Я. (реєстр. № 1052 від 07.06.2006 р.), щодо пропозиції обрання Голови Верховної Ради України, Першого заступника та заступника Голови Верховної Ради України до утворення коаліції депутатських фракції у Верховній Раді України, і прийнято рішення, відповідно до пункту 2 частини другої статті 89 внести пропозицію Голові Верховної Ради України Морозу О.О. повернути цей законопроект без розгляду на пленарному засіданні.

Комітетом розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо створення ризиків для здоров’я народних депутатів внаслідок порушення дисципліни та депутатської етики на пленарних засіданнях)", внесений народними депутатами України Бевзенком В.Ф., Комаром М.С. (реєстр. № 1147 від 14.07.2006 р.), щодо пропозиції заборонити народним депутатам України під час проведення пленарних засідань заносити до залу пленарних засідань та використовувати будь-які технічні засоби звукового та психогенного впливу, хімічні та біологічні речовини, а також інші предмети, які можуть завдавати шкоди здоров’ю депутатів, спричинити психоемоційні розлади або спровокувати серцеві напади та загострення хронічних захворювань. Комітет вносить пропозицію Голові Верховної Ради України Морозу О.О. відповідно до положень частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути проект постанови  суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Також Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до статті 26 Регламенту Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Комаром М.С., Забарським В.В. та іншими (реєстр. № 2289 від 06.10. 2006 р.), і прийняв рішення внести пропозицію Голові Верховної Ради України Морозу О.О. повернути цей законопроект без розгляду на пленарному засіданні, а пропозицію суб’єктів права законодавчої ініціативи розглянути при підготовці Комітетом комплексних змін до Регламенту Верховної Ради України.

Був розглянутий проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо здійснення парламентського контролю за діяльністю органів прокуратури), внесений народними депутатами України Пискуном С.М., Швецем В.Д (реєстр. № 2275 від 04.10.2006 р.), та прийнято рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести пропозицію Голові Верховної Ради України Морозу О.О. на підставі положень пунктів 1,  2 частини 2 статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути проект постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з опрацювання проектів законів України про внесення змін до Конституції України", внесений народним депутатом України Морозом О.О. (реєстр. № 2358 від 18.10 2006 р.), і прийняв рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, який визначений головним у підготовці до розгляду цього питання Верховною Радою України, запропонувати Першому заступнику Голови Верховної Ради України Мартинюку А.І. згідно вимог пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України повернути проект постанови автору на доопрацювання з урахуванням зауважень Комітету, оскільки проект постанови не відповідає вимогам частини першої статті 14 Закону України "Про статус народного депутата України" та частини сьомої статті 82 Регламенту Верховної Ради України.

На розгляд Комітету був представлений проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки діяльності спеціальних економічних зон на території пріоритетного розвитку в Україні", внесений народними депутатами України Заплатинським В.М., Комаром М.С., Козубом О.А. (реєстр. № 2300 від 10.10.2006 р.), та прийнято рішення запропонувати Голові Верховної Ради України відповідно до вимог пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України, повернути зазначений проект постанови авторам на доопрацювання без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Радим України з урахуванням зауважень Комітету.

Також було розглянуто проект Постанови Верховної Ради "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки фактів щодо перешкоджання керівництвом Генеральної прокуратури України розкриття замовних вбивств, внесений членами Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Швецем В.Д., Олійником С.В., Пискуном С.М. та іншими (реєстр. № 2310 від 11.10.2006 року), та прийнято рішення звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією, згідно з вимогами пункту 2 частини другої статті 89 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект постанови авторам на доопрацювання з урахуванням зауважень Комітету.

Комітетом був розглянутий Лист Головного юридичного управління апарату Верховної Ради України № 07/6-472 від 06.10.2006 року про розгляд на засіданні Комітету та надання відповідного роз’яснення щодо застосування положень статей 48, 109, 130 Регламенту Верховної Ради України і ухвалене роз’яснення щодо застосування цих статей. також прийнято рішення направити зазначене роз’яснення Головному юридичному та Головному організаційному управлінням апарату Верховної Ради України, а також секретаріатам комітетів Верховної Ради України для врахування в роботі.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку