На засіданні Комітету 18 жовтня 2006 року розглянуто заяву народного депутата України       Козаченка О.О. про обрання його членом Комітету з питань фінансів і банківської діяльності. Враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції Блоку «НАША УКРАЇНА» в комітетах з чисельністю до 30 осіб складає 4,6, а  в Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності працює 4 народних депутата України, тобто квота повністю не використана, Комітет підтримав заяву.

 

         Заяву народного депутата України Демчишена В.В. про обрання його членом Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Комітет підтримав, оскільки розрахункова квота  депутатської фракції Партії регіонів в Комітеті Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства не використана.

 

Обговоривши  питання про перерозподіл видатків між бюджетними  програмами у межах кошторису 2006 року видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України,  Комітет погодився із запропонованим Управлінням справами апарату Верховної Ради України перерозподілом шляхом зменшення видатків по бюджетній програмі «Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Верховної Ради України» та збільшення їх по програмі «Фінансова підтримка видання газети «Голос України» та журналу «Віче» редакції «Голос України» та по програмі «Обслуговування діяльності Верховної Ради України».

 

Розглянувши проекти постанов Верховної Ради України «Про внесення змін до частини 7 статті 82 Регламенту Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Олійником С.В., Портновим А.В. (реєстр. № 2200 від 20.09.2006 року) та «Про внесення змін до пункту 15 частини першої статті 27 Регламенту Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Оніщуком М.В. (реєстр. № 2212 від 22.09.2006 року) Комітет вирішив рекомендувати Голові Верховної Ради України повернути проекти суб’єктам права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань вивчення причин зволікання та приховування результатів кримінальної справи стосовно осіб, винних у фальсифікації виборів Президента України у Кіровоградській області, та наявності  фактів тиску на слідчу групу при прийнятті законного рішення», внесений народним депутатом України Зейналовим Е.Д. (реєстр. № 2280 від 05.10.2006 р.) Комітет рекомендуватиме Голові Верховної Ради України повернути автору на доопрацювання з урахуванням зауважень Комітету, враховуючи, що проект постанови не відповідає вимогам пункту 3 частини четвертої статті 80 Регламенту Верховної Ради України, не визначений кількісний і персональний склад вказаної комісії.                                                    

 

Комітет не підтримав  проект постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України п'ятого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації», внесений народним депутатом України Царьовим О.А. (на заміну реєстр. № 2177 від 11.10.2006 року). В поданому проекті постанови не дотримана вимога частини 3 статті 79 Регламенту Верховної Ради України, заява народного депутата України Царьова О.А. не погоджена Головою депутатської фракції  Партії регіонів. Крім того, розрахункова квота  депутатської фракції Партії регіонів в комітетах з чисельністю до 30 чоловік складає 10,7, а в Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету від депутатської фракції Партії регіонів працює 12 народних депутатів України, тобто квота перевищена.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку