На засіданні Комітету 26 липня 2006 року розглянуто 11 питань порядку денного засідання, а саме:

 

   1.Про заяву народного депутата України Селіварова А.Б. про перехід до іншого комітету – Комітет прийняв таке рішення: враховуючи, що розрахункова квота  депутатської фракції Партії регіонів в комітетах складає 6,9, а в Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки працює з цієї  фракції 12 народних депутатів України, тобто квота перевищена на 5 осіб, не підтримувати зазначену заяву.

 2. Про заяву народного депутата України Черткова Ю.Д. про перехід до іншого комітету – Комітет прийняв таке рішення: враховуючи, що розрахункова квота  депутатської фракції Партії регіонів в комітетах складає 6,9, а в Комітеті Верховної Ради України у закордонних справах працює 4 народних депутата з цієї фракції, тобто квота не використана, підтримати заяву народного депутата України Черткова Ю.Д. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, увільнивши від обов’язків члена Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови. 

3. Про заяву народного депутата України Коржа В.Т. про перехід до іншого комітету – Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву, оскільки розрахункова квота депутатської фракції «Блоку Юлії Тимошенко» в комітетах складає 4,8, а фактично в Комітеті Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку працює з цієї фракції 7 осіб, тобто квота перевищена на 2 особи.

4. Про заяву народного депутата України Царьова О.А. про перехід до іншого комітету – Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву, оскільки розрахункова квота  депутатської фракції Партії регіонів в комітетах складає 6,9, а фактично в Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету з цієї фракції працює  14 народних депутатів України тобто квота перевищена в 2 рази.

5. Про заяву народного депутата України Антипенко І.В. про перехід до іншого комітету - Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву, оскільки розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів в комітетах складає 6,9, а в Комітеті Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією працює з цієї  фракції 9 народних депутатів України, тобто квота перевищена на 2 особи.

6. Про заяву народного депутата України Гєллєра Є.Б. про обрання його до складу Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації - Комітет прийняв наступне рішення: відповідно до вимог частин 1, 2 статті 14 Закону України «Про статус народного депутата України» підтримати заяву народного депутата України Гєллєра Є.Б. про обрання його членом Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації та внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект постанови.

7. Про проект Кошторису видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України на 2006 рік - Комітет прийняв рішення взяти до відома  підготовлений Управлінням справами апарату Верховної Ради України проект Кошторису видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України у 2006 році. Управлінню справами апарату Верховної Ради України  - до 1 вересня 2006 року доопрацювати проект Кошторису видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України на 2006 рік із врахуванням зауважень та пропозицій, запропонованих у висновку та на засіданні Комітету, а також надіслати до Комітету звіт про використання у першому півріччі 2006 року коштів, передбачених на здійснення повноважень Верховної Ради України на 2006 рік; звернути особливу увагу на те, що при підготовці проекту кошторису видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України необхідно виходити з проектно-кошторисної документації на будівництво та реконструкцію об`єктів, а також з реальних обґрунтованих розрахунків потреб на поточні та капітальні видатки .

8. Про проектні показники Кошторису видатків на здійснення повноважень Верховної Ради України на 2007 рік - Комітет прийняв рішення запропонувати Управлінню справами апарату Верховної Ради України підготувати проект Кошторису видатків на здійснення повноважень Верхової Ради України на 2007 рік і  внести його на розгляд Комітету до 1 вересня  2006 року. Одночасно з проектом Кошторису надати обґрунтовані розрахунки запропонованих видатків, витрати на капітальні видатки враховувати виходячи з наявної проектно-кошторисної документації на будівництво та реконструкцію об’єктів.

9. Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України - Комітет прийняв рішення внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України п’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України включити питання щодо його розгляду до порядку денного першої сесії Верховної Ради України і підтримати.

10. Про проект плану роботи Комітету на період I – II сесії Верховної Ради України - Комітет прийняв рішення затвердити план роботи Комітету на період роботи першої – другої сесії Верховної Ради України п’ятого скликання.

11. Про недотримання народним депутатом України Онопенком В.В. вимог частини 2 статті 78 Конституції України і статті 3 Закону України «Про статус народного депутата України» щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності - Комітет прийняв рішення: у відповідності з вимогами статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» рекомендувати Голові Верховної Ради України звернутися до суду про дострокове припинення повноважень народного депутата України Онопенка В.В. на підставі закону.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку