На засіданні Комітету 15 листопада ц.р. розглянуто 22 питання.

         Зокрема, розглянуто заяви народних депутатів Гнаткевича Ю.В., Єгоренко Т.В. про обрання їх членами Комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин та прийнято рішення підтримати їх та внести на розгляд Верховної Ради України. Також розглянуто заяву народного депутата України Петрика П.П. про обрання його членом Комітету з питань правосуддя, але оскільки розрахункова квота депутатської фракції Партії регіонів, членом якої є Петрик П.П., в цьому комітеті використана, Комітет прийняв рішення не підтримувати зазначену заяву.

         Розглянуто заяву народного депутата України Мітрошкіна ОО. про обрання його членом Комітету з питань національної безпеки і оборони, увільнивши його від обов’язків члена Комітету з питань правової політики і, враховуючи, що квота Фракції Партії регіонів в цьому комітеті повністю не використана, Комітетом прийнято рішення підтримати зазначену заяву та внести на розгляд Верховної Ради України.

         Комітет прийняв рішення не підтримувати заяву народного депутата України Пінчука А.П. про обрання його членом Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, увільнивши його від обов’язків члена Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, оскільки квота фракції Партії Регіонів, членом якої є Пінчук А.П., в Комітеті з питань бюджету використана.

         Комітетом було розглянуто звернення народного депутата України III-IV скликань Соломатіна Ю.П. до Голови Верховної Ради України Мороза О.О. та Голови Комітету Єфремова О.С. щодо застосування окремих правових норм Закону України "Про статус народного депутата України" стосовно народних депутатів попередніх скликань, а саме положення частини п’ятої статті 1, статей 9, 16, 17, 19, 36, 38 цього закону, та прийняті Роз’яснення з цього приводу.

         На засіданні Комітету було розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання", внесений народними депутатами України Кальченком В.М., Скубенком В.П., Даніліним М.О., Артеменком Ю.А. та Лисовим І.В. (реєстр. № 1164-1 від 7.11.2006 р. на заміну раніше поданого) і прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України зазначений проект постанови та відхилити його.

         Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань повернення культурних цінностей", внесений народним депутатом України Боднар О.Б. (на заміну раніше поданого реєстр. № 2034 від 31.10.2006 р.) і прийнято рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного питання, запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О. повернути проект постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без розгляду на пленарному засіданні, оскільки проект постанови не відповідає вимогам частини 1 статті 14 Закону України "Про статус народного депутата України" та частини сьомої статті 82, пункту 3 частини четвертої статті 80 Регламенту Верховної Ради України.

         Розглянуто проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін у Постанову Верховної Ради України "Про Лічильну комісію Верховної Ради України п’ятого скликання", внесений народним депутатом України Оніщуком М.В. (реєстр. № 2490 від 07.11.2006 р.) і прийнято рішення, що доцільно включити зазначений проект постанови до порядку денного другої сесії Верховної Ради України і розглянуто його з урахуванням зауважень Комітету та рекомендувати автору проекту постанови внести на заміну проект постанови з урахуванням зауважень Комітету.

         Комітет розглянув проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування факту порушень прав народних депутатів України" від 25.07.2006 р. № 30-V", внесений народним депутатом України Олійником С.В. (реєстр. 2452 від 01.11.2006 р.) та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України підтримати зазначений проект.

         За дорученням Голови Верховної Ради України Мороза О.О. Комітет розглянув лист Голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Стретовича В.М. про утворення в секретаріаті Комітету відділу з питань консультативно-правового забезпечення контрольної функції. Комітет не вбачає підстав для утворення в секретаріаті Комітету вищезазначеного відділу, і прийнято рішення надіслати інформацію з цього питання Голові Верховної Ради України.

         Комітет розглянув матеріали, які містять інформацію про недотримання народним депутатом України Дончаком В.А. вимог частини другої, четвертої статті 78 Конституції України і пункту 6 частини першої статті 3 Закону України "Про статус народного депутата України" щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності і прийняв рішення, у зв’язку з неявкою народного депутата України Дончака В.А. на засідання Комітету на час розгляду цього питання, перенести прийняття остаточного рішення з цього питання на наступне засідання 29.11.2006 р.

         Комітетом була заслухана і взята до відома Інформація про дотримання вимог чинного законодавства народними депутатами України Івченком О.Г., Карпачовою Н.І., Чернівецьким Л.М.

         Комітетом було погоджено доопрацьоване Положення про порядок закріплення та використання автомобілів у Верховній Раді України.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку