На засіданні Комітету 11 вересня 2006 року розглянуто 17 питань порядку денного засідання, а саме:

 

         1. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Мартинюком А.І., Кисельовим В.О., Лукаш О.Л. (реєстр. № 2080 від 08.09.2006 р.). Після обговорення Комітет прийняв рішення підтримати проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до статей 59-61 Регламенту Верховної Ради України» (реєстр. № 2080), в частині доповнення частиною четвертою статті 59 Регламенту Верховної Ради України. В іншій частині запропонованих змін рекомендовано авторам проекту Постанови доопрацювати його з урахуванням висловлених зауважень. 

 

         2. Про розміщення народних депутатів у залі Верховної Ради України. Розглянувши пропозицію депутатської фракції Партії регіонів, погодженою з більшістю фракцій у парламенті, від 11 вересня 2006 року щодо розміщення у залі засідань Верховної ради України позафракційних народних депутатів України, відповідно до частини першої статті 5 Регламенту Верховної ради України, Комітет вирішив погодитись з цією пропозицією та закріпити за позафракційними народними депутатами України наступні місця: 414, 415, 416, 417, 441, 442, 443, 444. А також доручити Керівникові Апарату Верховної Ради України Зайчуку В.О. забезпечити розміщення народних депутатів України за визначеними місцями.

        

         3 – 14. Про заяви народних депутатів України Януковича В.Ф., Азарова М.Я., Клюєва А.П., Рибака В.В., Джарти В.Г., Тулуба С.Б., Тарасюка Б.І., Ніколаєнка С.М., Рудьковського М.М., Павленка Ю.О., Козака В.В. та Семенюк В.П. щодо дострокового складення повноважень народного депутата України. Комітет  прийняв рішення підтримати заяви зазначених народних депутатів України і відповідно до пункту 1 статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» внести на розгляд Верховної Ради України відповідні проекти постанов Верховної Ради України про дострокове припинення  повноважень цих народних депутатів України.

 

15. Про подання Комітету до Голови Верховної Ради України  Мороза О.О. щодо недотримання вимог чинного законодавства народним депутатом України Зваричем Р.М. стосовно несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності – Комітет прийняв рішення звернутися до Голови Верховної ради України Мороза О.О. з вимогою видати розпорядження щодо блокування дії персональної електронної картки для голосування народного депутата України Зварича Р.М. та припинити нарахування йому заробітної плати та відшкодування інших витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, а також запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О. звернутися з позовом до суду про дострокове припинення повноважень народного депутата України Зварича Р.М.

 

16. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про персональний склад Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України «З питань порушення законодавства під час проведення виборів до органів місцевого самоврядування в м. Черкаси у 2006 році», внесений народними депутатами України Ю.Оробцем, В.Забарським (реєстр. № 1243 від 03.08.2006 р.) – Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, який визначено головним по доопрацюванню зазначеного питання, запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О., згідно вимог статті 89 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект постанови авторам на доопрацювання з урахуванням зауважень Комітету.

        

17. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про обрання народного депутата України Омельченка Г.О. членом Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування звинувачень у підкупі народних депутатів України», внесений народним депутатом України  Коржем В.Т. (реєстр. № 2003 від 07.08.2006 р.) – Комітет прийняв рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, який визначено головним по доопрацюванню зазначеного питання, запропонувати Голові Верховної Ради України Морозу О.О., згідно вимог статті 89 Регламенту Верховної Ради України, повернути проект постанови автору на доопрацювання з урахуванням зауважень Комітету.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку