На засіданні Комітету 2 серпня 2006 року розглянуто 5 питань порядку денного засідання, а саме:

 

1.            Про заяву народного депутата України Коржа В.Т. про перехід до іншого комітету – Комітет прийняв рішення: враховуючи, що розрахункова квота депутатської фракції «Блоку Юлії Тимошенко» в комітетах складає 4,8, а в Комітеті Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку працює з цієї фракції 7 осіб, тобто квота перевищена на 2 особи,  не підтримувати заяву народного депутата України Коржа В.Т. При наполяганні народного депутата на своїй заяві – винести це питання на розгляд Верховної Ради України.

2.            Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання та обрання Голови, першого заступника, заступників Голови та секретаря Спеціальної контрольної комісії Верховної ради України з питань приватизації», внесений народними депутатами України Безсмертним Р.П., Оніщуком М.В. (реєстр. № 1159-7 від 26.07.2006 р.) щодо обрання народного депутата України Герасим’юк О.В. членом Комітету з питань правосуддя, увільнивши її від обов’язків члена Комітету з питань свободи слова та інформації – Комітет прийняв рішення відхилити зазначений проект, оскільки розрахункова квота депутатської фракції «НАША УКРАЇНА» на кількість членів комітетів у Комітеті з питань правосуддя використана.

3.            Про порядок застосування частини четвертої статті 26 Регламенту Верховної Ради України щодо нарахування виплат народним депутатам України – Комітет прийняв рішення доопрацювати зазначене питання, після чого повернутися до його розгляду.

4.            Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування факту перебування в сесійній залі Верховної Ради України сторонньої особи – депутата Луганської міської ради Клінчаєва Арсена Степановича та застосування ним фізичної сили по відношенню до народних депутатів України», внесений народним депутатом України Томенком М.В. (реєстр. №1199 від 27.07.2006 р.) – Комітетом прийнято рішення перенести розгляд цього питання до отримання висновку від Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та доручити коменданту охорони Верховної Ради України здійснити заходи щодо підвищення відповідальності її особовим складом у питаннях охорони залу пленарних засідань та усіх адміністративних будинків Верховної Ради України, які знаходяться під охороною.

5.            Про проект Постанови Верховної ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України п’ятого скликання», внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань економічної політики Заплатинським В.М. та іншими, (реєстр. № 1164-2 від 25.07.2006 р.) - Комітет прийняв таке рішення: рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного сесії Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 1164-2 від 25.07.2006 р.) та прийняти його за основу за результатами розгляду в першому читанні відповідно до вимог частини третьої статті 88, пункту першого частини першої статті 109 Регламенту Верховної Ради України.     

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку