23 лютого 2023 року (протокол №148)

Опубліковано 23 лютого 2023, о 10:47

 Комітет 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     148  

      «23»      лютого      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Папієв М.М.,  Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І.,  Синютка О.М.

 

Відсутня: голова підкомітету Марченко Л.І. (з поважних причин).

 

Ведеться  стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету, який містить три питання і питання «Різне», та у зв'язку з відсутністю інших зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про заяву народного депутата України Волошина О.А. про складення депутатських повноважень.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про заяву народного депутата України Трухіна О.М. про складення депутатських повноважень.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави", внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Козирем С.В. та іншими (реєстр. № 8121 від 22.02.2023, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Волошина О.А. про складення депутатських повноважень.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Волошина О.А.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. за своїм підписом  подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Трухіна О.М. про складення депутатських повноважень.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Трухіна О.М.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. за своїм підписом  подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави", внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Козирем С.В. та іншими (реєстр. № 8121 від 22.02.2023, доопрацьований).

 

У зв’язку з втратою під час голосування відеозв’язку із заступником голови Комітету Культенком А.В. участь у голосуванні беруть вісім народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які взяли участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Козирем С.В. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 8121 від 22.02.2023, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку