13 грудня 2022 року (протокол № 141)

Опубліковано 14 грудня 2022, о 14:39

 Комітет 

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     141  

      «13»      грудня      2022  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                10 год. 00 хв.

 

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М.,  Культенко А.В. (з 10 год. 05 хв.), Папієв М.М.,  Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

 

Відсутня:   голова підкомітету Марченко Л.І.

 

 Відеозапис і стенограма не ведуться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В., згідно з дорученням Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. щодо термінового розгляду на засіданні Комітету пропозицій депутатських фракцій і груп щодо складу Лічильної комісії Верховної Ради України та внесення на пленарне засідання відповідного проекту рішення Верховної Ради України,  запропонував народним депутатам України – членам Комітету  до розгляду проект  порядку денного засідання Комітету, який містить одне питання.

У зв'язку з відсутністю інших зауважень і пропозицій головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).


ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.Про доручення Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. від 12 грудня 2022 року № 01/04-2022/213498 щодо складу Лічильної комісії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 

З 10 год. 05 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере заступник голови Комітету Культенко А.В. Загальна кількість присутніх членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про доручення Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О.  від 12 грудня 2022 року № 01/04-2022/213498  щодо  складу Лічильної комісії Верховної Ради України дев’ятого скликання

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Культенко А.В., Приходько Н.І., Папієв М.М., Євтушок С.М., Кальченко С.В.

Перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. та голова підкомітету Кострійчук С.В. зауважили, що їх кандидатури запропоновано до складу Лічильної комісії, водночас, вони  будуть брати участь у голосуванні.

Перед початком голосування голова підкомітету Приходько Н.І. заявила про можливий конфлікт інтересів у зв’язку з тим, що проектом Постанови Верховної Ради України «Про Лічильну комісію Верховної Ради України дев’ятого скликання»  її також пропонується обрати до складу цієї Лічильної комісії, а отже вона не братиме участі у голосуванні.

 

У голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку під час проведення голосування з заступником голови Комітету Культенком А.В. участь у голосуванні беруть 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 Голосували: за – 7, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про Лічильну комісію Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. за своїм підписом  подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

 

 

 

            Голова Комітету                                                     С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

            Секретар Комітету                                                 М.М.ПАПІЄВ

 


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку