26 січня 2022 року (протокол № 98)

Опубліковано 01 лютого 2022, о 09:04
 

 

      

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                98

 

                                                                            26        січня             22 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

у режимі відеоконференції

                                                                     15 год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету:   Євтушок С.М.,  Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М.,  Фролов П.В. 

 Відсутній заступник голови Комітету Культенко А.В. (з поважної причини).                   

 

Приєдналися до відеоконференції:

народний депутат України Янченко Г.І.;

керівник Управління комп’ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України Сидоренко О.О., заступник керівника Управління комп’ютеризованих систем  Павловський Є.В.

 

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який напередодні було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який включав 3 питання і питання  «Різне», а також запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути додаткове питання «Про перегляд рішення Комітету про проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого  скликання, прийнятого на засіданні Комітету 15 грудня 2021 року (протокол № 94)». При цьому зазначив, що проект порядку денного щодо додаткового питання та проекти рішення  і висновку з цього питання було надіслано народним депутатам України – членам Комітету сьогодні та запропонував висловити свої зауваження чи пропозиції.

У зв’язку з відсутністю зауважень та інших пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету з урахуванням пропозиції про включення додаткового питання (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

(з урахуванням зміни послідовності розгляду питань порядку денного)

 

1. Про перегляд рішення Комітету про проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого  скликання, прийнятого на засіданні Комітету 15 грудня 2021 року (протокол № 94).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 6474 від 28.12.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про розклад засідань Комітету у лютому 2022 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Інформація Управління комп’ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України про вдосконалення системи віддаленої роботи народних депутатів України із застосуванням службових планшетів та електронного ключа АПЗ КЗІ «Алмаз-1К» під час проведення засідань комітетів та  пленарних засідань Верховної Ради України у режимі відеоконференції.

Інформує: керівник Управління комп’ютеризованих систем Апарату

                  Верховної Ради України Сидоренко О.О.

 

5. Різне.

 

 

До початку розгляду питань порядку денного головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути першим питанням додаткове питання «Про перегляд рішення Комітету про проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого  скликання, прийнятого на засіданні Комітету 15 грудня 2021 року (протокол № 94).».

Народні депутати України – члени Комітету підтримали таку пропозицію без голосування.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про перегляд рішення Комітету про проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого  скликання, прийнятого на засіданні Комітету 15 грудня 2021 року (протокол № 94).

 

Участь в обговоренні питання порядку денного взяли голова підкомітету Приходько Н.І., секретар Комітету Папієв М.М, перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та поставив на голосування питання про перегляд рішення Комітету від 15 грудня 2021 року (протокол № 94) про проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 1, «утрималися» - 0  (прийнято більшістю від затвердженого Верховною Радою України складу членів комітету).

 

УХВАЛИЛИ: 

Переглянути рішення Комітету про проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, прийняте на засіданні 15 грудня 2021 року (протокол № 94).

 

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував перейти до розгляду та голосування проекту рішення Комітету про проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання і оголосив текст проекту рішення, яке буде ставитися на голосування (стенограма додається).

 

У зв’язку із заявою секретаря Комітету Папієва М.М. про те, що він з технічних причин не мав можливості вести підрахунок голосів (під час голосування у нього особисто втрачався відеоз’вязок), підрахунок голосів здійснив головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. (підпункт 6 пункту 4 Розділу VIII Прикінцеві положення Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 1, «утрималися» - 0 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Доручити Голові Комітету – народному депутату України                Кальченку С.В. внести на розгляд Верховної Ради України доопрацьований проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» (на заміну раніше поданого (реєстр. № 6440 від 16.12.2021), і рекомендувати Верховній Раді України, враховуючи положення частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його в цілому.

 2. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України при розгляді цього питання визначити Голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 6474 від 28.12.2021).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що для участі у засіданні Комітету у режимі відеоконференції приєдналася народний депутат України Янченко Г.І. та надав їй слово для відповіді на запитання голови підкомітету Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 6474 від 28.12.2021), та направити  його Тимчасовій спеціальній комісії, яка визначена головною з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розклад засідань Комітету у лютому 2022 року.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Затвердити розклад засідань Комітету у лютому 2022 року (додається).

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію керівника Управління комп’ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України Сидоренка О.О. про вдосконалення системи віддаленої роботи народних депутатів України із застосуванням службових планшетів та електронного ключа АПЗ КЗІ «Алмаз-1К» під час проведення засідань комітетів та  пленарних засідань Верховної Ради України у режимі відеоконференції.

 

Керівник Управління комп’ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України Сидоренко О.О. після надання інформації та презентації системи віддаленої роботи народних депутатів України відповів на запитання голови Комітету Кальченка С.В., голів підкомітетів Приходько Н.І., Фролова П.В., Синютки О.М., секретаря Комітету Папієва М.М., першого  заступника голови Комітету Євтушка С.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. також надав слово заступнику керівника Управління комп’ютеризованих систем Павловському Є.В., який приєднався для участі у засіданні Комітету у режимі відеоконференції, для демонстрування практичного застосування нової системи віддаленої роботи народних депутатів України (стенограма додається).

 

 

5. Різне.

Питань для обговорення в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку