15 грудня 2021 року (протокол № 94)

Опубліковано 20 грудня 2021, о 12:23

 Комітет 

  

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                94

 

                                                                            15        грудня             21 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

у режимі відеоконференції

                                                                     15 год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету:   Євтушок С.М.,   Культенко А.В.,                   Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А.,  Загородній Ю.І., Марченко Л.І.                (з 15 год. 41 хв.),  Приходько Н.І., Синютка О.М, Фролов П.В. 

                

Приєдналися до відеоконференції:

народні депутати України Геращенко І.В., Камельчук Ю.О.,                Ковальчук О.В.

 

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який напередодні було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який включав 3 питання і питання  «Різне», а також запропонував, за дорученням Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О., розглянути додаткове питання про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України Железняком Я.І., Бондарем В.В., Батенком Т.І. (реєстр. № 6429 від 15.12.2021). При цьому зазначив, що проект додаткового питання до порядку денного та проекти рішення  і висновку щодо цього питання було надіслано народним депутатам України – членам Комітету сьогодні та запропонував висловити свої зауваження чи пропозиції (стенограма додається).

 

Голова підкомітету Приходько Н.І. запропонувала включити до порядку денного засідання Комітету питання про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду                         м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича  - кримінальне провадження № 12014170110000192, внесене до ЄРДР 11.02.2014», внесений народним депутатом України Цимбалюком М.М. (реєстр. № 6428 від 14.12.2021), розглянути його та запропонувала особисто поінформувати народних депутатів України – членів Комітету з цього питання (стенограма додається).

 

З 15 год. 41 хв. участь у засіданні Комітету бере голова підкомітету Марченко Л.І. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету членів Комітету складає 11 (одинадцять) народних депутатів України.

 

Після нетривалого обговорення пропозиції голови підкомітету Приходько Н.І. головуючий на засіданні Комітету голова Комітету                Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію прийняти запропонований проект порядку денного засідання Комітету за основу (стенограма додається).

 

Голосували : за – 11, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію голови підкомітету Приходько Н.І. про включення до порядку денного засідання Комітету другого додаткового питання про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича  - кримінальне провадження № 12014170110000192, внесене до ЄРДР 11.02.2014», внесений народним депутатом України Цимбалюком М.М. (реєстр. № 6428 від 14.12.2021) та прийняти порядок денний засідання Комітету в цілому (стенограма додається).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Культенком А.В. у голосуванні беруть участь 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 2 (прийнято більшістю голосів).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року, та про депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Арахамією Д.Г.,      Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий – липень 2022 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про відповідність оформлення та реєстрації проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення сприятливих умов для товаровиробників при реалізації харчових продуктів» (реєстр. № 6068 від 19.09.2021), внесеного народними депутатами України Соломчуком Д.В., Заблоцьким М.Б., Вацаком Г.А. та іншими,  «Про внесення змін до Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» (щодо подолання практик недобросовісної конкуренції у сфері поставок сільськогосподарської продукції), внесеного народними депутатами України Лічман Г.В., Кінзбурською В.О., Галайчуком В.С. (реєстр. № 6068-1 від 20.09.2021), «Про захист від недобросовісних торгових практик у відносинах між суб’єктами господарювання у сфері постачання сільськогосподарських та харчових продуктів», внесеного народним депутатом України Завітневич О.М. (реєстр. № 6068-2 від 29.09.2021), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту від недобросовісної конкуренції», внесеного народними депутатами України Совою О.Г., Приходьком Б.В. (реєстр. № 6068-3 від 30.09.2021), та проекту Закону України «Про основні засади торговельної діяльності харчовими продуктами», внесеного народними депутатами України Соломчуком Д.В., Вацаком Г.А., Крейденком В.В. та іншими (реєстр. № 6155 від 08.10.2021), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України               Железняком Я.І., Бондарем В.В., Батенком Т.І. (реєстр. № 6429 від 15.12.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича  - кримінальне провадження № 12014170110000192, внесене до ЄРДР 11.02.2014», внесений народним депутатом України Цимбалюком М.М. (реєстр. № 6428 від 14.12.2021).

Інформує: голова підкомітету Приходько Н.І.

 

6. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року, та про депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Арахамією Д.Г.,      Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив народним депутатам України – членам Комітету про те, що для участі у засіданні Комітету у режимі відеоконференції приєдналися: народний депутат України Геращенко І.В., автор депутатського запиту та депутатського звернення, а також народний депутат України  Камельчук Ю.О., і надав слово народному депутату України  Камельчуку Ю.О. для пояснень та відповіді на запитання першого заступника голови Комітету Євтушка С.М. та народного депутата України Геращенко І.В., автора депутатського запиту та депутатського звернення (стенограма додається).

 

Також головуючий на засіданні Комітету голова Комітету                   Кальченко С.В. повідомив народним депутатам України – членам Комітету про те, що для участі у засіданні Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України  Ковальчук О.В., і надав йому слово для пояснень та відповіді на запитання першого заступника голови Комітету Євтушка С.М., голови підкомітету Синютки О.М. та народного депутата України Геращенко І.В., автора депутатського запиту та депутатського звернення (стенограма додається).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Євтушок С.М.,  Синютка О.М., Приходько Н.І., Папієв М.М., Кальченко С.В. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та привернув увагу народних депутатів України – членів Комітету до того, що в депутатському запиті та депутатському зверненні народного депутата України Геращенко І.В. зазначалося окрім питань, обговорюваних 8 грудня ц.р. та сьогодні, 15 грудня ц.р., щодо дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В., також і питання про висловлювання народного депутата України Арахамії Д.Г. (під час брифінгу та в ефірі програми «Час Голованова» на телеканалі «Україна 24»), стосовно якого необхідно прийняти рішення на засіданні Комітету сьогодні та надати про це обґрунтовану відповідь автору депутатського запиту та депутатського звернення народному депутату України Геращенко І.В.

Також головуючий зауважив про те, що під час обговорення прозвучала пропозиція відкласти розгляд питання дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В. до отримання Комітетом документального підтвердження відповідних дій та висловлювань від Апарату Верховної Ради України та/або Парламентського телеканалу «Рада» чи інших засобів масової інформації, а також про необхідність зазначити в інформації Комітету про присутність на засіданні Комітету 15 грудня 2021 року під час розгляду цього питання народних депутатів України Камельчука Ю.О. і Ковальчука О.В., які надавали пояснення та відповідали на запитання народних депутатів України – членів Комітету.

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. оголосив проект рішення Комітету за результатами розгляду депутатського запиту та депутатського звернення народного депутата України                Геращенко І.В., який було надіслано напередодні засідання Комітету для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який з урахуванням внесених пропозицій  передбачає таке:

1. Інформацію Комітету про депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року, та про депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Арахамією Д.Г., Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В., взяти до відома.

 2. Надати відповідь на депутатський запит та депутатске звернення народному депутату України Геращенко І.В. про те, що питання щодо висловлювань народного депутата України Арахамії Д.Г. (під час брифінгу та в ефірі програми «Час Голованова» на телеканалі «Україна 24»), не може бути розглянуто Комітетом у порядку, передбаченому частинами четвертою та п’ятою статті 51 Регламенту Верховної Ради України, оскільки згідно із вказаними положеннями, якщо народний депутат України виголошує образливі слова на адресу іншого народного депутата України або депутатської фракції (депутатської групи), головуючий на пленарному засіданні попереджає цього народного депутата України про неприпустимість таких висловлювань або припиняє його виступ. Народний депутат України або представник депутатської фракції (депутатської групи), на адресу яких були виголошені образливі слова, може звернутися до головуючого на пленарному засіданні з вимогою про надання слова для репліки. Головуючий на пленарному засіданні надає слово для репліки народному депутату України або представнику депутатської фракції (депутатської групи) відразу після звернення або після завершення обговорення питання. Якщо народний депутат України, депутатська фракція (депутатська група), на адресу яких були виголошені образливі слова, вважають, що конфлікт не вичерпано і порозуміння між народними депутатами України не досягнуто, то вони подають заяву до комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту, який розглядає це питання на своєму засіданні. У таких випадках за висновком комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту, Верховна Рада України без обговорення може прийняти рішення про позбавлення народного депутата України права брати участь у пленарних засіданнях (до п'яти пленарних засідань). Це рішення доводиться до відома виборців через газету «Голос України». Окрім того, у випадках, передбачених частиною п’ятою статті 51 Регламенту Верховної Ради України, зокрема, народні депутати України подають до Комітету заяву, а не депутатський запит чи депутатське звернення.

3. Відкласти розгляд питання про депутатський запит та депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. щодо дій народного депутата України Камельчука Ю.О. (на пленарному засіданні Верховної Ради України 5 листопада ц.р.) та висловлювань народного депутата України Ковальчука О.В. (на пленарному засіданні Верховної Ради України 21 жовтня ц.р) до отримання Комітетом документального підтвердження відповідних дій та висловлювань від Апарату Верховної Ради України та/або Парламентського телеканалу «Рада» чи інших засобів масової інформації.

4. Рішення та інформацію Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Стефанчуку Р.О., народним депутатам України Арахамії Д.Г., Камельчуку Ю.О., Ковальчуку О.В., Геращенко І.В.  

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування запропонований проект рішення Комітету (стенограма додається).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Савченко О.С. у голосуванні беруть участь 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Інформацію Комітету про депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року, та про депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Арахамією Д.Г., Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В. (додається), взяти до відома.

 2. Надати відповідь на депутатський запит та депутатске звернення народному депутату України Геращенко І.В. про те, що питання щодо висловлювань народного депутата України Арахамії Д.Г. (під час брифінгу та в ефірі програми «Час Голованова» на телеканалі «Україна 24»), не може бути розглянуто Комітетом у порядку, передбаченому частинами четвертою та п’ятою статті 51 Регламенту Верховної Ради України, оскільки згідно із вказаними положеннями, якщо народний депутат України виголошує образливі слова на адресу іншого народного депутата України або депутатської фракції (депутатської групи), головуючий на пленарному засіданні попереджає цього народного депутата України про неприпустимість таких висловлювань або припиняє його виступ. Народний депутат України або представник депутатської фракції (депутатської групи), на адресу яких були виголошені образливі слова, може звернутися до головуючого на пленарному засіданні з вимогою про надання слова для репліки. Головуючий на пленарному засіданні надає слово для репліки народному депутату України або представнику депутатської фракції (депутатської групи) відразу після звернення або після завершення обговорення питання. Якщо народний депутат України, депутатська фракція (депутатська група), на адресу яких були виголошені образливі слова, вважають, що конфлікт не вичерпано і порозуміння між народними депутатами України не досягнуто, то вони подають заяву до комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту, який розглядає це питання на своєму засіданні. У таких випадках за висновком комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту, Верховна Рада України без обговорення може прийняти рішення про позбавлення народного депутата України права брати участь у пленарних засіданнях (до п'яти пленарних засідань). Це рішення доводиться до відома виборців через газету «Голос України». Окрім того, у випадках, передбачених частиною п’ятою статті 51 Регламенту Верховної Ради України, зокрема, народні депутати України подають до Комітету заяву, а не депутатський запит чи депутатське звернення.

3. Відкласти розгляд питання про депутатський запит та депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. щодо дій народного депутата України Камельчука Ю.О. (на пленарному засіданні Верховної Ради України 5 листопада ц.р.) та висловлювань народного депутата України Ковальчука О.В. (на пленарному засіданні Верховної Ради України 21 жовтня ц.р) до отримання Комітетом документального підтвердження відповідних дій та висловлювань від Апарату Верховної Ради України та/або Парламентського телеканалу «Рада» чи інших засобів масової інформації.

4. Рішення та інформацію Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Стефанчуку Р.О., народним депутатам України Арахамії Д.Г., Камельчуку Ю.О., Ковальчуку О.В., Геращенко І.В.  

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий – липень 2022 року).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Савченко О.С. у голосуванні беруть участь 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» і рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного сесії позачергово без голосування та прийняти в цілому.

2. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити Голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про експертний висновок на відповідність оформлення та реєстрації проектів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення сприятливих умов для товаровиробників при реалізації харчових продуктів» (реєстр. № 6068 від 19.09.2021), внесеного народними депутатами України                 Соломчуком Д.В., Заблоцьким М.Б., Вацаком Г.А. та іншими,  «Про внесення змін до Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» (щодо подолання практик недобросовісної конкуренції у сфері поставок сільськогосподарської продукції), внесеного народними депутатами України Лічман Г.В., Кінзбурською В.О., Галайчуком В.С. (реєстр. № 6068-1 від 20.09.2021), «Про захист від недобросовісних торгових практик у відносинах між суб’єктами господарювання у сфері постачання сільськогосподарських та харчових продуктів», внесеного народним депутатом України Завітневич О.М. (реєстр. № 6068-2 від 29.09.2021), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту від недобросовісної конкуренції», внесеного народними депутатами України Совою О.Г., Приходьком Б.В. (реєстр. № 6068-3 від 30.09.2021), та проекту Закону України «Про основні засади торговельної діяльності харчовими продуктами», внесеного народними депутатами України Соломчуком Д.В., Вацаком Г.А., Крейденком В.В. та іншими (реєстр. № 6155 від 08.10.2021), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам.

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Кальченко С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М., Загородній Ю.І., Євтушок С.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та поставив на голосування пропозицію секретаря Комітету Папієва М.М. відкласти розгляд цього питання.

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Савченко О.С. та головами підкомітетів Гринчук О.А. і Марченко Л.І. у голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 2, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

Розгляд питання відкладено.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України  Железняком Я.І., Бондарем В.В., Батенком Т.І. (реєстр. № 6429 від 15.12.2021).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку з головами підкомітетів Гринчук О.А. і Марченко Л.І. у голосуванні беруть участь 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 1, «утрималися» - 0  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України Железняком Я.І., Бондарем В.В., Батенком Т.І. (реєстр. № 6429 від 15.12.2021), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

 2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету Євтушка С.М.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Приходько Н.І. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича - кримінальне провадження                                               № 12014170110000192, внесене до ЄРДР 11.02.2014», внесений народним депутатом України Цимбалюком  М.М. (реєстр. № 6428 від 14.12.2021).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку з головами підкомітетів                       Синюткою О.М. і Фроловим П.В. у голосуванні беруть участь 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича - кримінальне провадження № 12014170110000192, внесене до ЄРДР 11.02.2014», внесений народним депутатом України Цимбалюком М.М. (реєстр. № 6428 від 14.12.2021), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, визначитися щодо проекту Постанови (реєстр. 6428 від 14.12.2021) шляхом голосування з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету, викладених у висновку, а саме:

- назву проекту Постанови викласти в такій редакції: «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин, що призвели до смерті судді Автозаводського районного суду                           м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича»;

- привести у відповідність до назви проекту Постанови пункти 1 та 2 цього проекту, викласти пункт 1 в такій редакції: «Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування обставин, що призвели до смерті судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича (далі – Тимчасова слідча комісія)», а пункт 2 в такій редакції: «Визначити основним завданням Тимчасової слідчої комісії здійснення розслідування обставин, що призвели до смерті судді Автозаводського районного суду                    м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича»; 

- пункт 8 проекту Постанови виключити та змінити нумерацію наступних пунктів;

- у пункті 9 проекту Постанови слова «шести місяців» замінити словами «шестимісячного строку», а також виключити друге речення; 

- оформити проект Постанови відповідно до Положення «Про порядок роботи з документами у Верховній Раді України», затвердженого розпорядженням Голови Верховної Ради України «Про деякі питання забезпечення документообігу у Верховній Раді України в електронній та паперовій формах» від 8 лютого 2021 року № 19.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити першого заступника голови Комітету Євтушка С.М.

 

 

6. Різне.

На пропозицію секретаря Комітету Папієва М.М. народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо взаємодії Комітету з керівництвом Апарату Верховної Ради України, а також щодо окремих питань, пов’язаних з організацією роботи Телеканалу «РАДА» (стенограма додається).

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку