17 червня 2024 року (протокол №197)

Комітет
17 червня 2024, 11:51

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  №_197_

 

«17»     червня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В. (з 9 год. 37 хв.), Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І.,  Синютка О.М.

Приєдналися до засідання Комітету у режимі відеоконференції: Керівник Апарату Верховної Ради України Штучний В.В., заступник Керівника Апарату Верховної Ради України - керівник Управління справами Ханік Ю.П., заступник керівника Управління  справами Апарату Верховної Ради України – головний бухгалтер Войціх О.Ю.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить три питання і питання «Різне»,  та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно)

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за перший квартал 2024 року.

Інформують: голова Комітету Кальченко С.В.,

Керівник Апарату Верховної Ради України

Штучний В.В.,

керівник Управління справами Ханік Ю.П.,

заступник керівника Управління справами –

головний бухгалтер Войціх О.Ю.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі   Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», внесений народними депутатами України Фроловим П.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 11325 від 07.06.2024).  

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про листи співголови депутатської групи «Відновлення України» Славицької А.К., голови депутатської групи «Платформа за життя та мир»   Бойка Ю.А.  від 4 червня 2024 року  № 04-09/4-2024/122858 та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 10 червня 2024 року № 06/04-2024/127558 щодо розміщення  окремих народних депутатів України в залі засідань Верховної Ради України.  

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за перший квартал 2024 року.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналися: Керівник Апарату Верховної Ради України Штучний Вячеслав Васильович, заступник Керівника Апарату Верховної Ради України - керівник Управління справами  Ханік Юрій Петрович і заступник керівника Управління справами Апарату Верховної Ради України – головний бухгалтер Войціх Олександр Юрійович, яких було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за перший квартал 2024 року та надав слово Керівнику Апарату Верховної Ради України Штучному В.В. для інформування про виконання кошторису Верховної Ради України за перший квартал 2024 року та відповіді на запитання першого заступника голови Комітету                Євтушка С.М., голови підкомітету Синютки О.М., голови підкомітету                 Марченко Л.І. На запитання також відповідали заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керівник Управління справами Ханік Ю.П., заступник  керівника Управління справами Апарату Верховної Ради України – головний бухгалтер Войціх О.Ю. (стенограма додається).

 

З 9 год. 37 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався заступник голови Комітету Культенко А.В. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні – 10 (десять) народних депутатів України.

 

В обговоренні першого питання порядку денного засідання Комітету взяли участь: перший заступник голови Комітету Євтушок С.М., голови підкомітетів Синютка О.М.,  Кострійчук С.В., Марченко Л.І. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про виконання кошторису Верховної Ради України за перший квартал 2024 року, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 14 червня 2024 року (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за перший квартал 2024 року (додається).

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі   Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», внесений народними депутатами України Фроловим П.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 11325 від 07.06.2024).  

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі   Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» (реєстр. № 11325), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 14 червня 2024 року (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо другого питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок з головою підкомітету Кострійчуком С.В. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні Комітету і беруть участь у голосуванні  – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», внесений народними депутатами України Фроловим П.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 11325 від 07.06.2024), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітет.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи співголови депутатської групи «Відновлення України» Славицької А.К., голови депутатської групи «Платформа за життя та мир» Бойка Ю.А.  від 4 червня 2024 року  № 04-09/4-2024/122858 та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 10 червня 2024 року № 06/04-2024/127558 щодо розміщення  окремих народних депутатів України в залі засідань Верховної Ради України.    

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про листи співголови депутатської групи «Відновлення України» Славицької А.К., голови депутатської групи «Платформа за життя та мир»   Бойка Ю.А.  від 4 червня 2024 року  № 04-09/4-2024/122858 та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 10 червня 2024 року № 06/04-2024/127558 щодо розміщення  окремих народних депутатів України в залі засідань Верховної Ради України, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 14 червня 2024 року (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо третього питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок з головою підкомітету Синюткою О.М. та відсутній відеозв’язок з головою підкомітету Кострійчуком С.В. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні Комітету і беруть участь у голосуванні  – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про листи співголови депутатської групи «Відновлення України» Славицької А.К., голови депутатської групи «Платформа за життя та мир»   Бойка Ю.А.  від 4 червня 2024 року  № 04-09/4-2024/122858 та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 10 червня 2024 року № 06/04-2024/127558 щодо розміщення  окремих народних депутатів України в залі засідань Верховної Ради України (додається).  

 

 

4. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ