20 травня 2024 року (протокол №194)

Комітет
20 травня 2024, 16:16

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  _194_

 

«20»     травня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М. (з 9 год. 38 хв.), Культенко А.В.,  Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Синютка О.М.

Відсутня голова підкомітету Приходько Н.І.  (з поважних причин).

Приєднався до засідання Комітету у режимі відеоконференції народний депутат України Фролов П.В.

Присутні: працівники секретаріату Комітету.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить два питання і питання «Різне»,  та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

(з урахуванням зміни порядку розгляду питань)

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій», внесений народними депутатами України  Фроловим П.В., Устіновою О.Ю.           (реєстр. № 10414 від 18.01.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України», внесений народними депутатами України Кондратюк О.К. та іншими (всього 20 підписів)  (реєстр. № 5005 від 02.02.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

              

          3. Різне.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Фролов Павло Васильович – один з авторів проекту Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій» (реєстр. № 10414). У зв’язку з цим голова Комітету запропонував за традицією змінити порядок розгляду питань порядку денного засідання Комітету і розглянути першим питанням проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій» (реєстр. № 10414), який було зазначено у проекті порядку денного засідання Комітету другим питанням.

 

Народні депутати України – члени Комітету погодилися з пропозицією голови Комітету без голосування (стенограма додається).

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій», внесений народними депутатами України  Фроловим П.В., Устіновою О.Ю.  (реєстр. № 10414 від 18.01.2024).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Фролову Павлу Васильовичу  -  одному з авторів проекту Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій» (реєстр. № 11187), якого було запрошено для участі у розгляді цього питання порядку денного засідання Комітету, для обґрунтування необхідності внесення цього законопроекту та щодо його мети (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо  забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій» (реєстр. № 10414), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 17 травня 2024 року (стенограма додається).

 

З 9 год. 38 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій», внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Устіновою О.Ю. (реєстр. № 10414 від 18.01.2024), та рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти законопроект (реєстр. № 10414) за основу з дорученням Комітету підготувати цей законопроект до другого читання.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. за своїм підписом подати до Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо забезпечення поіменного голосування народних депутатів України на засіданнях комітетів та комісій».

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України», внесений народними депутатами України Кондратюк О.К. та іншими (всього 20 підписів)  (реєстр. № 5005 від 02.02.2021).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово першому заступнику голови Комітету Євтушку Сергію Миколайовичу -  одному з авторів проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України» (реєстр. № 5005) (стенограма додається).

 

В обговоренні другого питання порядку денного засідання Комітету взяли участь голова підкомітету Синютка О.М., заступник голови Комітету  Марченко Л.І., секретар Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України» (реєстр. № 5005), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 17 травня 2024 року  (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо другого питання порядку денного засідання Комітету втрачено зв’язок із заступником голови Комітету Культенком А.В. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні Комітету і беруть участь у голосуванні  – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України», внесений народними депутатами України Кондратюк О.К. та іншими (всього 20 підписів)  (реєстр. № 5005 від 02.02.2021), та рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду  в першому читанні прийняти законопроект (реєстр. № 5005) за основу з дорученням Комітету підготувати цей законопроект до другого читання.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. за своїм підписом подати до Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про прийняття за основу проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України» (реєстр. № 5005).

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

       Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ