12 серпня 2022 року (протокол № 123)

Комітет
15 серпня 2022, 16:48


ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     123  



      «12»    серпня    2022  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     16 год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М.,  Гринчук О.А. (з 16 год. 42 хв.), Загородній Ю.І.,  Кострійчук С.В.,  Марченко Л.І., Приходько Н.І. (з 16 год.  42 хв.), Синютка О.М., Фролов П.В.

 

 

 Відеозапис і стенограма не ведуться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який містив сім питань і питання «Різне», та одночасно поінформував народних депутатів України - членів Комітету про те, що до Комітету в день засідання надійшов лист від заступника Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. щодо розміщення в залі засідань Верховної Ради України окремих народних депутатів України, що є предметом розгляду першого питання проекту порядку денного засідання Комітету. Таким чином, назва першого питання та текст проекту рішення Комітету зміняться і в них буде зазначено про листи Керівника  та заступника Керівника Апарату Верховної Ради України. 

 

Інших зауважень та пропозицій до запропонованого проекту порядку денного засідання Комітету не надходило. Головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету з урахуванням запропонованих змін.

 

У зв’язку із втратою зв’язку з секретарем Комітету Папієвим М.М. після голосування за прийняття порядку денного засідання Комітету результат голосування оголосив особисто голова Комітету (підпункт 6 пункту 4 Розділу VIII Прикінцеві положення Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.                 Про листи Керівника Апарату Верховної Ради України             Штучного В.В. від 4 серпня 2022 року № 06/04-2022/128721, Заступника Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 12 серпня 2022 року № 06/04-2022/133716 щодо розміщення в залі засідань Верховної Ради України окремих народних депутатів України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про лист Апарату Верховної Ради України від 09.08.2022 № 15/11-2022/131190 (980483).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасовоі? слідчоі? комісіі? Верховноі? Ради Украі?ни з питань розслідування фактів сексуального насильства, вчиненого внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», внесений народними депутатами України Бардіною М.О. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 7645 від 08.08.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової

слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин, що призвели до смерті судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Цимбалюком М.М. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 7612 від 29.07.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної податкової служби України, Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету, та можливих зловживань у сфері фінансово-господарської діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Крульком І.І. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 7613 від 29.07.2022).

 Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення органами державної влади, органами місцевого самоврядування заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин (земельної децентралізації) за шість місяців діяльності», внесений народним депутатом України – членом Тимчасової слідчої комісії Богданцем А.В. (реєстр. № 7619 від 01.08.2022).  

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України – членом Тимчасової слідчої комісії Копитіним І.В. (реєстр. № 7623 від 01.08.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  листи Керівника Апарату Верховної Ради України             Штучного В.В. від 4 серпня 2022 року № 06/04-2022/128721, Заступника Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 12 серпня 2022 року № 06/04-2022/133716 щодо розміщення в залі засідань Верховної Ради України окремих народних депутатів України.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

  1. Інформацію про листи Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 4 серпня 2022 року та Заступника Керівника Апарату Верховної Ради України Янчука А.О. від 12 серпня 2022 року щодо розміщення у залі засідань Верховної Ради України окремих народних депутатів України (електронні картки документів (976916, 983525) взяти до відома.

2. Визначити розміщення у залі засідань Верховної Ради України: народного депутата України – члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Аліксійчука О.В. за робочим місцем № 168, позафракційного народного депутата України Гриб В.О. за робочим місцем   № 439.

3. Апарату Верховної Ради України:

- забезпечити розміщення в залі засідань Верховної Ради України народних депутатів України Аліксійчука О.В. за робочим місцем № 168.,           Гриб В.О. за робочим місцем № 439,

- надати Комітету інформацію щодо можливого розміщення в залі засідань Верховної Ради України позафракційних народних депутатів України.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист Апарату Верховної Ради України від 09.08.2022 № 15/11-2022/131190 (980483).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Роз’яснення з питань реалізації положень статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України», Положення про помічника-консультанта народного депутата України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 13 жовтня 1995 року № 379/95-ВР, щодо оплати праці помічників-консультантів тих народних депутатів України, які без поважних причин не здійснюють свої депутатські повноваження.

2. Рішення та роз’яснення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для врахування в роботі.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасовоі? слідчоі? комісіі? Верховноі? Ради Украі?ни з питань розслідування фактів сексуального насильства, вчиненого внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», внесений народними депутатами України Бардіною М.О. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 7645 від 08.08.2022).

 

З 16 год. 42 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції беруть голови підкомітетів Гринчук О.А. та Приходько Н.І. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету членів Комітету – 12 (дванадцять) народних депутатів України.  

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що присутня на засіданні Комітету у режимі відеоконференції  голова підкомітету Гринчук О.А. є однією з авторів внесеного проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасовоі? слідчоі? комісіі? Верховноі? Ради Украі?ни з питань розслідування фактів сексуального насильства, вчиненого внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» (реєстр. № 7645) та запропонував народним депутатам України – членам Комітету поставити їй запитання.

Запитань до голови підкомітету Гринчук  О.А. у народних депутатів України – членів Комітету не було.

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Гринчук О.А. у голосуванні беруть участь 11 (одинадцять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 11, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасовоі? слідчоі? комісіі? Верховноі? Ради Украі?ни з питань розслідування фактів сексуального насильства, вчиненого внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України», внесений народними депутатами України Бардіною М.О. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 7645 від 08.08.2022), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту  8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин, що призвели до смерті судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Цимбалюком М.М. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 7612 від 29.07.2022).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Гринчук О.А. у голосуванні беруть участь 11 (одинадцять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 11, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин, що призвели до смерті судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Цимбалюком М.М. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 7612 від 29.07.2022), та направити  його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин, що призвели до смерті судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича та Голові Верховної Ради України.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної податкової служби України, Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету, та можливих зловживань у сфері фінансово-господарської діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Крульком І.І. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 7613 від 29.07.2022).

 

Голосували: за – 12, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної податкової служби України, Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету, та можливих зловживань у сфері фінансово-господарської діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Крульком І.І. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 7613 від 29.07.2022), та направити  його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної податкової служби України, Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету, та можливих зловживань у сфері фінансово-господарської діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та Голові Верховної Ради України.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення органами державної влади, органами місцевого самоврядування заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин (земельної децентралізації) за шість місяців діяльності», внесений народним депутатом України – членом Тимчасової слідчої комісії               Богданцем А.В. (реєстр. № 7619 від 01.08.2022).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Гринчук О.А. у голосуванні беруть участь 11 (одинадцять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 11, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення органами державної влади, органами місцевого самоврядування заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин (земельної децентралізації) за шість місяців діяльності», внесений народним депутатом України – членом Тимчасової слідчої комісії Богданцем А.В. (реєстр. № 7619 від 01.08.2022), та направити його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення органами державної влади, органами місцевого самоврядування заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин (земельної децентралізації) та Голові Верховної Ради України.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України – членом Тимчасової слідчої комісії Копитіним І.В. (реєстр. № 7623 від 01.08.2022).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Гринчук О.А. у голосуванні беруть участь 11 (одинадцять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утримався – 1 (прийнято більшістю голосів членів Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України – членом Тимчасової слідчої комісії Копитіним І.В. (реєстр. № 7623 від 01.08.2022), та направити його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим та Голові Верховної Ради України.

 

 

 

8. Різне.

На пропозицію голови підкомітету Синютки О.М. народні депутати України – члени Комітету Папієв М.М., Кальченко С.В., Культенко А.В., Приходько Н.І., Загородній Ю.І. обмінялись думками щодо окремих питань виконання народними депутатами України своїх депутатських повноважень.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ