22 липня 2022 року (протокол №121)

Комітет
25 липня 2022, 12:46


ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     121  

      «22»    липня    2022  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     18 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Марченко Л.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

Відсутні члени Комітету: Загородній Ю.І. (поважна причина), Приходько Н.І.

Приєднався до відеоконференції: народний депутат України  Волинець М.Я.

 

 Відеозапис і стенограма не ведуться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який містив два питання і питання «Різне», і у зв’язку з відсутністю зауважень та пропозицій до запропонованого проекту порядку денного засідання Комітету головуючий поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.                  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19.07.2022 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність"               (реєстр. № 5371 від 13.04.2021 р.)», внесений народними депутатами України Волинцем М.Я., Цимбалюком М.М. (реєстр. № 5371-П від 20.07.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.                  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19.07.2022 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність", внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. № 5371-П1 від 21.07.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19.07.2022 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність"  (реєстр. № 5371 від 13.04.2021 р.)», внесений народними депутатами України Волинцем М.Я., Цимбалюком М.М. (реєстр. № 5371-П від 20.07.2022).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому на засіданні Комітету у режимі відеоконференції народному депутату України Волинцю Михайлу Яковичу, запрошеному для участі у розгляді Комітетом проекту Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19.07.2022 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність"  (реєстр. № 5371 від 13.04.2021 р.)» (реєстр. № 5371-П), який  як співавтор  цієї законодавчої ініціативи обґрунтував необхідність внесення цього проекту Постанови та відповів на запитання секретаря Комітету Папієва М.М..

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Савченко О.С. у голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19.07.2022 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність» (реєстр. № 5371 від 13.04.2021 р.)», внесений народними депутатами України Волинцем М.Я. та Цимбалюком М.М. (реєстр. № 5371-П від 20.07.2022), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19.07.2022 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність", внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. № 5371-П1 від 21.07.2022).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Савченко О.С. у голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19.07.2022 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність", внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. № 5371-П1 від 21.07.2022), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ