15 липня 2022 року ( протокол №119)

Комітет
18 липня 2022, 15:15

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     119  

      «15»    липня    2022  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     18 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету: Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Відсутні члени Комітету: Євтушок С.М., Приходько Н.І.

 

Приєднався до відеоконференції: народний депутат України Горбенко Р.О.

 

 Відеозапис і стенограма не ведуться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який містить 1 питання і питання «Різне»,  і у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету головуючий поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.                  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо назви та предмета відання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин», внесений народними депутатами України Горбенком Р.О. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 7549 від 11.07.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо назви та предмета відання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин», внесений народними депутатами України Горбенком Р.О. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 7549 від 11.07.2022).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере народний депутат України Горбенко Руслан Олександрович, запрошений для участі у розгляді Комітетом проекту Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо назви та предмета відання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин» (реєстр. № 7549), і надав йому слово для обґрунтування необхідності внесення цього проекту Постанови та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету.

Під час обговорення питання порядку денного голова підкомітету Синютка О.М. зауважив, що військова агресія Російської Федерації проти України розпочалася в лютому 2014 року, а не 24 лютого 2022 року, як це зазначив у своїх поясненнях автор проекту Постанови.  Народний депутат України  Горбенко Р.О. погодився з таким уточненням.

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо назви та предмета відання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин», внесений народними депутатами України Горбенком Р.О. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр.              № 7549 від 11.07.2022), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути цей проект Постанови та прийняти його в цілому.

 2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

2. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ