30 червня 2022 року ( протокол №115)

Комітет
01 липня 2022, 14:13

 

      

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                115

 

                                                                          30          червня         22 

                                                             

                                                              у режимі відеоконференції

                                                                     11 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Синютка О.М., Приходько Н.І., Фролов П.В.

 

Приєдналася до відеоконференції: голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича - народний депутат України Скороход А.К.

 

 Відеозапис і стенограма не ведуться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який містить 2 питання і питання «Різне»,  і у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету головуючий поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 11, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.                 Про лист в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України                Янчука А.О. від 16 червня 2021 року (електронна картка документа (934236) про надання роз’яснення щодо строків надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку народному депутату України, помічнику-консультанту народного депутата України та працівнику патронатної служби Апарату Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.                 Про проект Постанови Верховної Ради України "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Скороход А.К. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 7480 від 22.06.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України                Янчука А.О. від 16 червня 2021 року (електронна картка документа (934236) про надання роз’яснення щодо строків надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку народному депутату України, помічнику-консультанту народного депутата України та працівнику патронатної служби Апарату Верховної Ради України.

 

Голосували: за – 11, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити роз’яснення з питань реалізації положень статей 2, 20, 34 Закону України «Про статус народного депутата України», частини третьої статті 26 Регламенту Верховної Ради України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України, затвердженого Постановою Верховної Ради
України від 13 жовтня 1995 року № 379/95-ВР,  щодо  строку повноважень народних депутатів України та термінів надання відпусток для догляду
за дитиною до досягнення нею трирічного віку народним депутатам України,  помічникам-консультантам народних депутатів України та працівникам патронатних служб Апарату Верховної Ради України
(додається).

 

2. Роз’яснення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для врахування в роботі.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Скороход А.К. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 7480 від 22.06.2022).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича - народний депутат України Скороход Анна Костянтинівна, запрошена для участі у розгляді Комітетом проекту Постанови Верховної Ради України "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича», і надав їй слово для обґрунтування необхідності внесення цього проекту Постанови  (реєстр. № 7480) та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету.

Запитань до народного депутата України Скороход А.К. не було.

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Гринчук О.А. у голосуванні беруть участь 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України "Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Скороход А.К. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 7480 від 22.06.2022), та направити його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича та Голові Верховної Ради України.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету  запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ