23 лютого 2022 року ( протокол №103)

Комітет
02 березня 2022, 10:40

 

      

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                103

 

                                                                          23          лютого         22 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

у режимі відеоконференції

                                                                     15 год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету:   Євтушок С.М., Культенко А.В.,                        Папієв М.М. (з 15 год. 44 хв.), Гринчук О.А., Загородній Ю.І.,  Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М.,  Фролов П.В. 

Відсутня:  заступник голови Комітету  Савченко О.С.                   

Приєднався до відеоконференції: народний депутат України                       Сушко П.М.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який напередодні було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який включав 4 питання і питання «Різне»,  а також запропонував розглянути додаткове питання на виконання доручення Голови Верховної Ради України про терміновий розгляд проекту Постанови Верховної Ради України «Про організацію роботи Верховної Ради України в умовах дії надзвичайного та/або воєнного стану», внесеного народним депутатом України  Арахамією Д.Г.  (реєстр. № 7105 від 23.02.2022).

У зв’язку з відсутністю зауважень та інших пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету з урахуванням пропозиції про включення додаткового питання.

 

Також головуючий на засіданні Комітету голова Комітету                 Кальченко С.В. повідомив, що  у  зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету у режимі відеоконференції секретаря Комітету Папієва М.М. підрахунок голосів під час голосування здійснюватиме головуючий - голова Комітету особисто (відповідно до підпункту 6 пункту 4 Прикінцевих положень Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

(з урахуванням зміни послідовності розгляду питань порядку денного)

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про організацію роботи Верховної Ради України в умовах дії надзвичайного та/або воєнного стану», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г.                     (реєстр. № 7105 від 23.02.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів корупції та іншої протизаконної діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у місті Києві під час реалізації інфраструктурних проектів та соціально-економічних програм, у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності», внесений народним депутатом України Забуранною Л.В. (реєстр. № 5763 доопрацьований від 18.02.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народним депутатом України               Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 7069 від 18.02.2022).

 Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості
Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України у січні 2022 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг», внесений народними депутатами України Сушком П.М. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 7073 від 21.02.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне.

 

Перед початком розгляду питань порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету першим розглянути додаткове питання про проект Постанови Верховної Ради України «Про організацію роботи Верховної Ради України в умовах дії надзвичайного та/або воєнного стану», внесений народним депутатом України                    Арахамією Д.Г.  (реєстр. № 7105 від 23.02.2022).

Народні депутати України – члени Комітету підтримали таку пропозицію без голосування.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про організацію роботи Верховної Ради України в умовах дії надзвичайного та/або воєнного стану», внесений народним депутатом України  Арахамією Д.Г.  (реєстр. № 7105 від 23.02.2022).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив, що у зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету у режимі відеоконференції секретаря Комітету Папієва М.М. підрахунок голосів під час голосування здійснюватиме головуючий - голова Комітету особисто (відповідно до підпункту 6 пункту 4 Прикінцевих положень Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Приходько Н.І. у голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про організацію роботи Верховної Ради України в умовах дії надзвичайного та/або воєнного стану», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г. (реєстр. № 7105 від 23.02.2022), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений проект Постанови Верховної Ради України  до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України позачергово без голосування,  розглянути та прийняти його в цілому.  

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів корупції та іншої протизаконної діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у місті Києві під час реалізації інфраструктурних проектів та соціально-економічних програм, у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності», внесений народним депутатом України Забуранною Л.В. (реєстр. № 5763 доопрацьований від 18.02.2022).

 

З 15 год. 44 хв. участь у засіданні Комітету бере секретар Комітету           Папієв М.М. Загальна кількість присутніх членів Комітету складає – 10 (десять) народних депутатів України.

 

Участь в обговоренні питання порядку денного засідання Комітету взяли голова підкомітету Приходько Н.І. та голова Комітету Кальченко С.В. (стенограма додається).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Культенком А.В. у голосуванні беруть участь 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 0, «утрималися» - 3  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів корупції та іншої протизаконної діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у місті Києві під час реалізації інфраструктурних проектів та соціально-економічних програм, у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності», внесений народним депутатом України Забуранною Л.В. (реєстр. № 5763 доопрацьований від 18.02.2022), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, частини першої статті 4 Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України». 

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 7069 від 18.02.2022).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь голова підкомітету Синютка О.М., секретар Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 

 

З 15 год 59 хв. до 16 год. 04 хв. з технічних причин у засіданні Комітету була оголошена перерва.

 

Після перерви.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету продовжити обговорення питання  про  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 7069 від 18.02.2022).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь голови підкомітетів Синютка О.М., Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Культенком А.В. та секретарем Комітету Папієвим М.М. у голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив, що у зв’язку з втратою відеозв’язку  з  секретарем Комітету                    Папієвим М.М. підрахунок голосів під час голосування здійснюватиме головуючий - голова Комітету особисто (відповідно до підпункту 6 пункту 4 Прикінцевих положень Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Голосували:  «за» - 3, «проти» - 4, «утримався» - 1  (рішення не прийнято).

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України у січні 2022 року).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Культенком А.В., секретарем Комітету Папієвим М.М. та головою підкомітету Приходько Н.І. у голосуванні беруть участь 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив, що у зв’язку з втратою відеозв’язку  з  секретарем Комітету                    Папієвим М.М. підрахунок голосів під час голосування здійснюватиме головуючий - голова Комітету особисто (відповідно до підпункту 6 пункту 4 Прикінцевих положень Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Рішення про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості
Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України у січні 2022 року) (додається).

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг», внесений народними депутатами України Сушком П.М. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 7073 від 21.02.2022).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив народним депутатам України – членам Комітету про те, що для участі у засіданні Комітету у режимі відеоконференції приєднувався народний депутат України Сушко П.М., але надати йому слово немає можливості, оскільки з технічних причин з ним втрачено відеозв’язок (стенограма додається).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із заступником голови Комітету Культенком А.В., секретарем Комітету Папієвим М.М. та головою підкомітету Приходько Н.І. у голосуванні беруть участь 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив, що у зв’язку з втратою відеозв’язку  з  секретарем Комітету                    Папієвим М.М. підрахунок голосів під час голосування здійснюватиме головуючий - голова Комітету особисто (відповідно до підпункту 6 пункту 4 Прикінцевих положень Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України
Сушком П.В. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 7073 від 21.02.2022), та направити  його Голові Верховної Ради України.

 

 

6. Різне.

Голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що наступне засідання Комітету відбудеться на наступному тижні в середу.

Питань для обговорення в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ