16 березня 2022 року (протокол № 105)

Комітет
19 березня 2022, 14:34

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ



                                       П Р О Т О К О Л  №   105   

 

      «16»    березня    2022  року 

                                                             

                                                              

у режимі відеоконференції

                                                                     15 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В.,                 Савченко О.С. Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.,  Фролов П.В. 

 

Відсутня: голова підкомітету Марченко Л.І.

 

Відеозапис та стенограма не ведуться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який напередодні було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який включав 1 питання і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень та інших пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про порядок реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» у період дії воєнного стану Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Різне.

 

 

1.     СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про порядок реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» у період дії воєнного стану.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 4  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Рекомендувати Апарату Верховної Ради  відповідно до положень частини четвертої статті 32 Закону України «Про статус народного депутата України» здійснити народним депутатам України відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за лютий 2022 року в розмірі місячної заробітної плати народного депутата України.

2. Після закінчення дії воєнного стану та на підставі наданих Апаратом Верховної Ради України відомостей щодо обліку робочого часу народних депутатів України, які протягом лютого 2022 року без поважних причин не брали особистої участі у більш   як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях, у більш як 50 відсотках засідань комітетів Верховної Ради України,  до складу яких їх обрано, Комітету розглянути  питання в порядку реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України  «Про статус народного депутата України» та прийняти відповідне рішення.

3. Рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

 

2. Різне.

        У питанні  Різне народні депутати України – члени Комітету наголосили на тому, що з відомостей, розміщених у засобах масової інформації, з початком широкомасштабної агресії Російської Федерації  проти України окремі народні депутати України покинули Україну і перебувають за її межами не у відрядженнях Верховної Ради України та одноголосно підтримали пропозицію про те, що у зв`язку з необхідністю контролю за використанням коштів Державного бюджету України на забезпечення діяльності Верховної Ради України, зокрема, виплат заробітної плати та коштів на відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень та інших виплат, звернутися до  народних депутатів України, які перебувають за  межами України не у відрядженнях Верховної Ради України, подати особисті заяви до Апарату Верховної Ради України про припинення їм таких виплат та перерахування їх до Фонду допомоги Збройним Силам України.

             Також члени Комітету доручили Голові Комітету Кальченку С.В. звернутися  до Голови Державної прикордонної служби України Дейнеко С.В. з проханням  надати Комітету  інформацію щодо  народних  депутатів України, які з початком широкомасштабної агресії Російської Федерації  проти України залишили територію  України, а також стосовно тих, які станом на сьогодні  перебувають за кордоном.

   

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ