2 липня 2021 року (протокол № 76)

Комітет
02 липня 2021, 15:10

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ




                                                                                  76

 

                                                                        02       липня   21 

                                                            

                                                              вул. Грушевського, 5,

1 поверх, кімн. 3 (зал засідань)

                                                                     09  год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М. (з 9 год. 34 хв.),  Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Синютка О.М., Фролов П.В.

Відсутні члени Комітету:  Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І.

Присутні працівники секретаріату Комітету.                 

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України - членів Комітету про доручення Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., які надійшли до Комітету 1 липня 2021 року, про невідкладний розгляд проектів постанов Верховної Ради України про скасування рішення про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (реєстр. № 3711-д від 29.01.2021) та  запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 2 питання, та враховуючи відсутність інших пропозицій і зауважень прийняти його «за основу» та «в цілому».

 

Голосували:  «за» -  7, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (реєстр. № 3711-д від 29.01.2021)», внесений народним депутатом Власенком С.В. (реєстр. № 3711-д-П від 01.07.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (реєстр. № 3711-д від 29.01.2021)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Цимбалюком М.М. (реєстр. № 3711-д-П1 від 01.07.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (реєстр. № 3711-д від 29.01.2021)», внесений народним депутатом Власенком С.В. (реєстр. № 3711-д-П від 01.07.2021).

 

З 9 год. 34 хв. участь у засіданні Комітету бере перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету членів Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України.

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (реєстр. № 3711-д від 29.01.2021)», внесений народним депутатом Власенком С.В. (реєстр. № 3711-д-П від 01.07.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (реєстр. № 3711-д від 29.01.2021)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Цимбалюком М.М. (реєстр. № 3711-д-П1 від 01.07.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України» (реєстр. № 3711-д від 29.01.2021)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Цимбалюком М.М. (реєстр. № 3711-д-П1 від 01.07.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ