02 вересня 2020 року (протокол № 46)

Комітет
07 вересня 2020, 08:39

 

      

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                             46

 

                                                                     2        вересня           20 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І.,                       Синютка О.М., Фролов П.В. 

 

Відсутні: заступник голови  Комітету Савченко О.С.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Лисенко М.С., консультант Шаповалова К.С. 

 

Присутні: 

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету  Кальченка С.В., Культенка А.В., Папієва М.М.,                                        Приходько Н.І.;

представник секретаріату депутатської фракції Політичної партії «СЛУГА НАРОДУ» – Сабецька О.          

 

Ведеться стенограма та 

аудіозапис засідання Комітету.

 

 

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 5 основних питань та питання «Різне» і у зв’язку з відсутністю інших пропозицій та зауважень запропонував прийняти його «за основу» та «в цілому» (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» -  10, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.   Про  проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення  Верховної Ради України від 25 серпня 2020 року про прийняття Закону України проект Закону України «Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором і Кредитної угоди між Україною як Позичальником та Національним банком України як Агентом Позичальника та Європейським союзом як Кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда 200 мільйонів євро)» (реєстраційний № 0063 від 12.08.2020)», внесений народним депутатом України Скороход А.К. (реєстр. № 0063-П від 26.08.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.   Про зміни до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608), підготовленого до другого читання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.   Про листи заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керівника Головного юридичного управління Теплюка М.О. та Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України Слишинського В.І.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5.   Про розклад засідань Комітету  у вересні  2020 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6.   Різне.       

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення  Верховної Ради України від 25 серпня 2020 року про прийняття Закону України проект Закону України «Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором і Кредитної угоди між Україною як Позичальником та Національним банком України як Агентом Позичальника та Європейським союзом як Кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда 200 мільйонів євро)» (реєстраційний № 0063 від 12.08.2020)», внесений народним депутатом України Скороход А.К. (реєстр. № 0063-П від 26.08.2020).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималося» - 2  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення  Верховної Ради України від 25 серпня 2020 року про прийняття Закону України проект Закону України «Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором і Кредитної угоди між Україною як Позичальником та Національним банком України як Агентом Позичальника та Європейським союзом як Кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда 200 мільйонів євро)» (реєстраційний № 0063 від 12.08.2020)», внесений  народним депутатом України Скороход А.К. (реєстр. № 0063-П від 26.08.2020), та прийняв рішення запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити Голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  зміни до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 2, «утрималося» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити Голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608), підготовленого до другого читання.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Євтушок С.М., Фролов П.В., Приходько Н.І., Кальченко С.В. (стенограма  додається). 

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608) та рекомендувати Верховній раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608), підготовлений до другого читання, у вигляді порівняльної таблиці.

3. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити Голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керівника Головного юридичного управління                    Теплюка М.О. та   Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України Слишинського В.І.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 1 , «утрималося» - 0 (прийнято більшістю голосів).

 

 

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Виключити народних депутатів України Лунченка В.В (номер 40) та Скороход А.К. (номер 65) зі списку народних депутатів України, стосовно яких Комітет, згідно з рішенням від 8 липня 2020 року  (протокол № 42), звертався до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за червень 2020 року, і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 249 щодо народних депутатів України                  Лунченка В.В. та Скороход А.К.

2. Виключити народного депутата України Нестеренка К.О. (номер 60) зі списку народних депутатів України, стосовно яких Комітет, згідно з рішенням від 10 квітня 2020 року (протокол № 31), звертався до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за березень 2020 року, і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 21.04.2020 № 184 щодо народного депутата України            Нестеренка К.О.

3. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України
Разумкову Д.О. та заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керівнику Головного юридичного управління Теплюку М.О.

 

 

5. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розклад засідань Комітету  у вересні  2020 року.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Затвердити розклад засідань Комітету у вересні 202 року.

 

 

6.  Різне.

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. погодив з  народними депутатами України – членами Комітету день та час проведення наступного засіданні Комітету (у режимі відеоконференції), а саме, що наступне засідання Комітету має відбутися у четвер, 10 вересня ц.р., об 11 годині (стенограма додається). 

Також перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. порушив питання неетичних висловлювань представника ЗМІ, акредитованого у Верховній Раді України, у соцмережах на адресу народних депутатів України та за результатами обміну думками, в якому взяли участь члени Комітету Папієв М.М., Культенко А.В., Кальченко С.В., Приходько Н.І., запропоновано народним депутатам України – членам Комітету після надходження звернення народних депутатів України, на адресу яких висловлювався   представник ЗМІ, звернутися до Комітету з питань свободи слова щодо необхідності реагування на такі кричущі випадки та щодо вжиття певних заходів (стенограма додається).  

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ