30 березня 2016 року (Протокол № 48)

31 березня 2016, 15:16

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Протокол № 48

від 30 березня 2016 року

вул. Банкова, 6-8,

к. 418 (зал засідань) 15 год. 00 хв.


Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Кишкар П.М. (з 15 год. 05. хв.), Папієв М.М. (з 15 год. 05. хв.).

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В., Войцеховська С.М. (бере участь у засіданні іншого комітету як ініціатор законопроекту).

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступники завідувача секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В.

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської С.М., Папієва М.М., Лубінця Д.В.;

помічник-консультант народного депутата України Чумака В.В.

Ведеться стенографування.

Ведеться аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з семи основних питань та питання «Різне».

Інших пропозицій не надходило. 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо удосконалення порядку надання згоди на затримання та арешт суддів)", внесений народними депутатами України Князевичем Р.П., Романюком Р.С. (реєстр. № 3208 від 02.10.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

2. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників  голови,  секретаря  та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України Ляшком О.В.,  (реєстр. № 4238 від 16.03.2016).   

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.; голова підкомітету Кишкар П.М.

        3. Про відкликання проекту Постанови Верховної Ради України "Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Чумака В.В." (реєстр. № 3827 від 27.01.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

       4. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо участі громадян в процесі удосконалення нормативного регулювання суспільних відносин", внесений народним депутатом України Писаренком В.В. (реєстр. № 4049 від 11.02.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

5. Про рекомендації слухань у Комітеті з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України на тему: "Законодавчий процес: актуальні питання вдосконалення парламентських процедур, оцінка ефективності законодавства".

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

6. Про пропозиції Комітету до розкладу пленарних засідань четвертої сесії Верховної Ради України на квітень 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

7. Проект розкладу засідань Комітету у квітні 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

8. Різне.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 5 (одноголосно).

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо удосконалення порядку надання згоди на затримання та арешт суддів)", внесений народними депутатами України Князевичем Р.П., Романюком Р.С. (реєстр. № 3208 від 02.10.2015).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (щодо удосконалення порядку надання згоди на затримання та арешт суддів), внесений народними депутатами України Князевичем Р.П., Романюком Р.С. (реєстр. № 3208 від 02.10.2015) (додається).

2. Рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу з дорученням Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України підготувати його до другого читання. 

3. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників  голови,  секретаря  та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації", внесений народним депутатом України Ляшком О.В.  (реєстр. № 4238 від 16.03.2016).

 

З  15 год.  05 хв. у засіданні Комітету беруть участь секретар Комітету Лубінець Д.В. та голова підкомітету Папієв М.М., загальна кількість присутніх –   7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Єфремова І.О., Папієв М.М., Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Кишкар П.М. (стенограма додається).  

 

За результатами обговорення внесено дві пропозиції:

перша – перенести розгляд проекту Постанови;

друга - ухвалити рішення, проект якого запропонований для розгляду на засіданні Комітету, та доручити першому заступнику голови Комітету  підписати його після усунення суб’єктом права законодавчої ініціативи недоліків, зазначених у висновку Комітету на проект Постанови.

На прохання заступника голови Комітету Купрієнка О.В. щодо підтримки другої пропозиції, перша пропозиція не ставилась на голосування (стенограма додається). 

 

Голосували за другу пропозицію: «за» - 6, «проти» - 0, «утрималась» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народним депутатом України Ляшком О.В. (реєстр. № 4238 від 16.03.2016) (додається).

2. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Постанови Верховної Ради України "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників  голови,  секретаря  та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації" (реєстр. № 4238) з урахуванням зауважень Комітету та визначитись щодо нього шляхом голосування.

3. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про відкликання проекту Постанови Верховної Ради України "Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Чумака В.В." (реєстр. № 3827 від 27.01.2016).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Арешонков В.Ю. (стенограма додається). 

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

  

УХВАЛИЛИ:

1. Відкликати проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Чумака В.В.» (реєстр. № 3827), внесений на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Пинзеником П.В., Арешонковим В.Ю., Лубінцем Д.В. та іншими.

2. Звернутися з листом до Голови Верховної Ради України про відкликання проекту Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Чумака В.В.» (реєстр. № 3827).

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо участі громадян в процесі удосконалення нормативного регулювання суспільних відносин", внесений народним депутатом України Писаренком В.В. (реєстр. № 4049 від 11.02.2016).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо участі громадян в процесі удосконалення нормативного регулювання суспільних відносин", внесений народним депутатом України Писаренком В.В. (реєстр. № 4049 від 11.02.2016), та направити його до Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про рекомендації слухань у Комітеті з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України на тему: "Законодавчий процес: актуальні питання вдосконалення парламентських процедур, оцінка ефективності законодавства".

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

   

УХВАЛИЛИ:

Рекомендації слухань у Комітеті з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України на тему: "Законодавчий процес: актуальні питання вдосконалення парламентських процедур, оцінка ефективності законодавства" (додаються).

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції Комітету до розкладу пленарних засідань четвертої сесії Верховної Ради України на квітень 2016 року.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести пропозиції для включення до проекту розкладу пленарних засідань четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання на квітень 2016 року законопроектів та проектів інших актів згідно з додатком.

2. Пропозиції Комітету направити Апарату Верховної Ради України для опрацювання.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розкладу засідань Комітету у квітні 2016 року.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету на період з 1 по 22 квітня 2016 року (додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В., керуючись положеннями пункту 14 частини другої статті 34, пункту 1 частини другої статті 39, частини п’ятої статті 43 та частини четвертої статті 55 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», запропонував народним депутатам України – членам Комітету додатково розглянути ще одне питання, а саме: про подання Комітету щодо призначення Нижника К.А. на посаду головного консультанта секретаріату Комітету.

Заперечень не надходило.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про подання Комітету щодо призначення Нижника К.А. на посаду головного консультанта секретаріату Комітету порядком переведення з посади головного консультанта секретаріату Комітету, на яку його було призначено тимчасово на час відпустки для догляду за дитиною Попович Т.В.

 

В обговоренні питання взяв участь голова підкомітету Кишкар П.В. (стенограма додається).

 

Також слово було надано завідувачу секретаріату Комітету Нехоці М.В., яка, керуючись вимогами частини п’ятої статті 55 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», звернулась до народних депутатів України – членів Комітету з проханням підтримати пропозицію щодо призначення Нижника К.А. на посаду головного консультанта секретаріату Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутись до Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України Слишинського В.І. з поданням про призначення Нижника К.А. на посаду головного консультанта секретаріату Комітету порядком переведення з посади головного консультанта секретаріату Комітету, на яку його було призначено тимчасово на час відпустки для догляду за дитиною Попович Т.В.

 

9. Різне.

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. обговорив з народними депутатами України – членами Комітету питання організації роботи Комітету, оплати праці народних депутатів України та їх помічників-консультантів, а також дотримання положень частин першої та другої статті 35 Закону України «Про статус народного депутата України» щодо щомісячної компенсації коштів народним депутатам України на оренду житла або винайм готельного номера.

   

Перший заступник 

голови Комітету                                                                                 П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                               Д.В.ЛУБІНЕЦЬ