27 травня 2015 року (Протокол № 18)

05 червня 2015, 10:08

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

18

 

27        травня         2015

 

вул. Банкова, 6-8, 

кімн. 418, 12 год. 15 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М. ( з 12 год. 20 хв.), Папієв М.М., Бондар В.В.

Відсутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Шлемко Д.В.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В.

Присутні :

народні депутати України: Мельничук С.П., Лещенко С.А., Артеменко А.В.;

заступник голови Служби безпеки України – Яловенко В.О.;

начальник управління Департаменту карного розшуку Міністерства внутрішніх справ України – Сміх В.В.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М.;

помічник-консультант народного депутата України Мельничука С.П. – Татаренко З.П.;

адвокат народного депутата України Клюєва С.П. – Сухов Ю.М.;

адвокат  народного депутата України Мельничука С.П. – Смалій В.К.

 

Присутні представники громадських організацій, засобів масової інформації:

Березовський Ярослав, Матіас Рідіус – представник ОБСЄ, спеціальна моніторингова місія в Україні, Філімоненко В.К., Липовецький О. – журналіст та оператор інтернет-видання  «Газета «Flash on Time News»; Босак С.В. - «Українські новини», Боднар Інна – канал «1+1», Пащенко Валентина – «Укрінформ», Геронтьева О.Є. – «Інтерфакс-Україна», Білаш Ірина –«Insider», Котова Оксана – «Україна», Чернецька А.М. – телеканал «Новин 24», Шумська Т.М. – UBR, Пришляк Н.І. – УНІАН, Шестакова В.І., Мороз Д. – «112-Україна».

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з одного питання та висловити свої  доповнення,  пропозиції.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про підготовку до розгляду подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «в цілому» голосували: «за» - 7 (одноголосно).

 

Ведеться стенограма засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні Комітету поінформував народних депутатів України – членів Комітету про присутність на засіданні Комітету народних депутатів України та запрошених осіб.

 

З 12 год. 20 хв. у засіданні Комітету бере участь народний депутат України – член Комітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх – 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про підготовку до розгляду подань, підтриманих та внесених до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.) та «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича» (№ 04/8-33960-15).

 

В обговоренні питання взяли участь всі присутні на засіданні народні депутати України – члени Комітету (стенограма додається).

 

Також слово було надано народному депутату України Мельничуку С.П.,  заступнику голови Служби безпеки України Яловенку В.О., адвокату народного депутата України Клюєва С.П. Юрію Сухову, адвокату народного депутата України Мельничука С.П.  Віктору Смалію (стенограма додається).

 

Головуючий запропонував народним депутатам України - членам Комітету визначитись щодо часу та місця проведення наступного засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утримався» - 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Визначити 28 травня 2015 року о 14 год. 00 хв. днем проведення засідання Комітету по розгляду подання, підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. від 12 травня 2015 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича» (№ 13/1-27вих.).

2. Встановити такий порядок  розгляду подань:

2.1. «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича»:

1) інформація Генерального прокурора України Шокіна В.М. щодо подання;

2) інформація старшого прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, радника юстиції Багнюка О.І. щодо подання;

3) запитання та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Шокіна В.М., старшого прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, радника юстиції Багнюка О.І., та пропозиції Генерального прокурора України (у разі потреби) заслухати пояснення осіб, експертів, інших фахівців;

4) пояснення народного депутата України Клюєва С.П.;

5) запитання народних депутатів України – членів Комітету до народного депутата України Клюєва С.П., його відповіді на запитання та клопотання щодо заслуховування пояснень певних осіб;

6) заслуховування осіб, експертів, інших фахівців за пропозицією Генерального прокурора України, та/або за клопотанням народного  депутата України Клюєва С.П., та запитання народних депутатів України – членів Комітету;

7) обговорення подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича»;

8) прийняття рішення стосовно висновку щодо достатності, законності і обґрунтованості подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва Сергія Петровича», законності одержання доказів, зазначених у подані, наявності відповідних скарг.

2.2. «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича»:

1) інформація Генерального прокурора України Шокіна В.М. щодо подання;

2) інформація старшого прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Головного управління нагляду у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України Зубкова А.Ю.;

3) запитання та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Шокіна В.М., старшого прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Головного управління нагляду у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України Зубкова А.Ю. та пропозиції Генерального прокурора України (у разі потреби) заслухати пояснення осіб, експертів, інших фахівців;

4) пояснення народного депутата України Мельничука С.П.;

5) запитання народних депутатів України – членів Комітету до народного депутата України Мельничука С.П., його відповіді на запитання та клопотання щодо заслуховування пояснень певних осіб;

6) заслуховування осіб, експертів, інших фахівців за пропозицією Генерального прокурора України, та/або за клопотанням народного депутата України Мельничука С.П., та запитання народних депутатів України – членів Комітету;

7) обговорення подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича»;

8) прийняття рішення стосовно висновків щодо достатності, законності і обґрунтованості подання, законності одержання доказів, зазначених у подані, наявності відповідних скарг:

- про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Мельничука Сергія Петровича;

- про надання згоди на затримання народного депутата України Мельничука Сергія Петровича;

- про надання згоди на арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича.

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. доручив секретаріату Комітету поінформувати про прийняте рішення народних депутатів України – членів Комітету, які відсутні на цьому засіданні Комітету, а також розмістити його на офіційному веб-сайті Верховної Ради України та, як завжди, на сайті Комітету.

 

Голова підкомітету Папієв М.М. висловив пропозицію про те, щоб секретаріат Комітету забезпечив кожного присутнього члена Комітету та запрошеного на наступних двох засіданнях Комітету текстами статей Регламенту Верховної Ради України, в яких визначена процедура розгляду вищезазначених питань (стенограма додається).

 

Голова підкомітету Войцеховська С.М. звернулась з проханням надавати всім народним депутатам України – членам Комітету списки осіб, запрошених та присутніх на засіданні Комітету (стенограма додається).

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                    П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                 Д.В.ЛУБІНЕЦЬ