13 травня 2015 року (Протокол № 15)

21 травня 2015, 11:32

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                     15

 

 

13        травня          2015

 

вул. Банкова, 6-8, 

кімн. 418, 15-00 год. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Кишкар П.М. (з 15 год. 06 хв.), Папієв М.М., Бондар В.В. (з 15 год. 05 хв.).

Відсутні:  Єфремова І.О. (хворіє), Шлемко Д.В. (бере участь у засіданні фракції).

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В.,  Фесан А.В., старші консультанти: Літусова-Пономаренко О.В., Юпатова О.В., консультант Мякушко І.Л.

Присутні :

Попенюк О.В. - представник Управління взаємодії з Верховною Радою України Секретаріату Кабінету Міністрів України;

Конюхов С.Д. – начальник Управління роботи із зверненнями громадян Секретаріату Кабінету Міністрів України;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Єфремової І.О.,  Лубінця Д.В., Папієва М.М.;

Кулішова Марія - представник моніторингового комітету «Відкрито»;

Чекусь Божена, Литвиненко Олена  – журналісти інтернет-видання «Укрінформ»;

Чайковська Віолетта - інтернет-видання «Українські новини».

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 3 Регламенту Верховної Ради України» (щодо скорочення днів трансляції пленарних засідань Верховної Ради України), внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. №2075 від 09.02.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

Шлемко Д.В.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо приведення у відповідність окремих положень Регламенту Верховної Ради України із Віденською конвенцією про право міжнародних договорів та Законом України «Про міжнародні договори України»), внесений народними депутатами України Кудлаєнком С.В., Пинзенником П.В. (реєстр. №2340 від 06.03.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

голова підкомітету  Шлемко Д.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства», внесений  народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Ляшком О.В. (реєстр. №2597 від 08.04.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

голова підкомітету  Шлемко Д.В.

 

4. Про проект Закону України «Про скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні», внесений народними депутатами України Шухевичем Ю-Б.Р. та іншими (реєстр. №1087 від 28.11.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

голова підкомітету  Шлемко Д.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про затвердження Положення про Спеціальну комісію Верховної Ради України з питань демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією держави», внесений народними депутатами України Луценком Ю. В., Березюком О.Р. та іншими (реєстр. №2009 від 03.02.2015).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

голова підкомітету  Шлемко Д.В.

 

6. Роз’яснення Комітету про застосування положень частини першої статті 225 Регламенту Верховної Ради України.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

голова підкомітету  Шлемко Д.В.

 

7. Про лист Комітету щодо проекту Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» (реєстр. № 2299 від 03.03.2015), який готується до другого читання.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

голова підкомітету  Шлемко Д.В.

 

8. Різне.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 6 (одноголосно).

 

Ведеться стенограма засідання Комітету.

 

З 15 год. 05 хв. у засіданні Комітету бере участь народний депутат України – член Комітету Бондар В.В., а з 15 год. 06 хв. у засіданні Комітету бере участь народний депутат України – член Комітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх - 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 3 Регламенту Верховної Ради України» (щодо скорочення днів трансляції пленарних засідань Верховної Ради України), внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. №2075 від 09.02.2015).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Бондар В.В., Войцеховська С.М., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Арешонков В.Ю., Кишкар П.М., Папієв М.М.

 

За результатами обговорення проектів висновку та рішення Комітету надійшла пропозиція виключити з тексту положення щодо рекомендації Верховній Раді України стосовно не включення цього проекту Закону до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Голосували: «за» - 6, «утримався» - 1, «проти» - 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення зміни до статті 3 Регламенту Верховної Ради України» (щодо скорочення днів трансляції пленарних засідань Верховної Ради України), внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. №2075) (додається), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України,  за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо приведення у відповідність окремих положень Регламенту Верховної Ради України із Віденською конвенцією про право міжнародних договорів та Законом України «Про міжнародні договори України»), внесений народними депутатами України Кудлаєнком С.В., Пинзенником П.В. (реєстр. №2340 від 06.03.2015).

 

Голосували: «за» - 8 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо приведення у відповідність окремих положень Регламенту Верховної Ради України із Віденською конвенцією про право міжнародних договорів та Законом України «Про міжнародні договори України»), внесений народними депутатами України Кудлаєнком С.В., Пинзенником П.В. (реєстр. №2340) (додається), та рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Ляшком О.В. (реєстр. №2597 від 08.04.2015).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Арешонков В.Ю., Бондар В.В.

Зокрема, внесено пропозицію перенести розгляд проекту Постанови Верховної Ради України на наступне засідання Комітету для усунення недоліків.

 

Голосували: «за» - 6,  «утримався» -  1, «проти» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Перенести розгляд проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства», внесений  народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Ляшком О.В. (реєстр. №2597 від 08.04.2015) на наступне засідання Комітету для усунення недоліків, які допущені при оформленні та поданні на реєстрацію проекту Постанови.

2. Поінформувати про рішення Комітету ініціаторів внесення даного проекту Постанови та депутатські фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ», Політичної партії «Опозиційний блок».

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні», внесений народними депутатами України Шухевичем Ю-Б.Р. та іншими (реєстр. №1087 від 28.11.2014).

 

Голосували: «за» - 8 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок (додається) на проект Закону України «Про скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні», внесений народними депутатами України Шухевичем Ю-Б.Р. та іншими (реєстр. №1087 від 28.11.2014), та направити його до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки та попереднього розгляду цього законопроекту. 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про затвердження Положення про Спеціальну комісію Верховної Ради України з питань демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією держави», внесений народними депутатами України Луценком Ю. В., Березюком О.Р. та іншими (реєстр. №2009 від 03.02.2015).

 

Голосували: «за» - 5, «проти» - 0, «утримались» - 3  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови (реєстр. №2009 від 03.02.2015) вимогам законів, Регламенту Верховної Ради України  та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його до Комітету з питань національної безпеки і оборони, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звернення до Комітету Керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О. з проханням «надати роз’яснення стосовно застосування у роботі статті 225 Регламенту Верховної Ради України» (щодо кількості депутатських запитів від одного народного депутата України, які можуть бути оголошені на одному пленарному засіданні) (лист від 27.04.2015 № 11/6-73 (103886)).

 

Голосували: «за» - 8 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Роз’яснення про застосування положень частини першої статті 225 Регламенту Верховної Ради України (додається).

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про звернення громадян» та «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо електронної форми звернення та електронної петиції) (реєстр. № 2299-1 від 18.03.2015), про Постанову Верховної Ради України «Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення зміни до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» (реєстр. № 2299 від 03.03.2015)  від 09.04.2015 № 331-VIII.

 

Обґрунтування щодо зазначеного законопроекту висловив автор законодавчої ініціативи  народний депутат України  Кишкар П.М.

 

Голосували: «за» - 8  (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутись з листом до Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» (реєстр. № 2299), який готується до другого читання.

 

8. Різне.

 

Народні депутати України – члени Комітету Лубінець Д.В., Войцеховська С.М. обмінялись думками щодо врегулювання питання оплати праці народних депутатів України, а також відшкодувань на проїзд.

 

Народний депутат України – член Комітету Папієв М.М. нагадав про протокольне доручення заступнику голови Комітету Купрієнку О.В. щодо підготовки матеріалів про порушення Регламенту Верховної Ради України при реєстрації законопроектів та Головою Верховної Ради України Гройсманом В.Б. під час ведення засідань Верховної Ради України та запропонував найближчим часом, за умови готовності таких матеріалів, розглянути їх на засіданні Комітету.

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. оголосив про закінчення розгляду питань порядку денного засідання Комітету та запропонував розглянути наступну частину питання «Різне» без присутності помічників-консультантів народних депутатів України – членів Комітету та інших присутніх на засіданні Комітету, за участі лише народних депутатів України – членів Комітету та працівників секретаріату Комітету.

 

Стенограма не ведеться

 

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо інформації про внесення до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Шокіним В.М. подань про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Клюєва С.П. та про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука С.П.

 

 

 

Перший заступник

голови Комітету                                   П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар Комітету                               Д.В.ЛУБІНЕЦЬ