13 січня 2015 року (Протокол №6)

27 січня 2015, 13:00

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ 

 ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

13 січня 2015 року

 

вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418, 14-30 год.

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М., Шлемко Д.В.

Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про заяву народного депутата України Турчинова О.В. про складення ним депутатських повноважень.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету  Кишкар П.М.

2. Про заяву народного депутата України Ковальчука В.А. про складення ним депутатських повноважень.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету  Кишкар П.М.

3. Про заяву народного депутата України Павленка Р.М. про складення ним депутатських повноважень.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету  Кишкар П.М.

4. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів масових заворушень в місті Одесі, що відбулись 2 травня 2014 року та спричинили тяжкі наслідки, а також неналежного виконання правоохоронними органами своїх обов’язків в частині забезпечення охорони правопорядку", внесений народними депутатами України Скориком М.Л., Вілкулом О.Ю. (реєстр. № 1299 від 09.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету  Шлемко Д.В.

5. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин припинення фінансування соціальних виплат на Сході України", внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю. (реєстр. № 1512 від 18.12.2014).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету  Шлемко Д.В.

6. Про внесення змін до предметів відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету  Кишкар П.М.

7. Про роз’яснення Комітету про застосування положень Закону України "Про комітети Верховної Ради України" щодо формування проекту порядку денного засідання комітету.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету  Кишкар П.М.

8. Про звернення  народного депутата України  Логвинського Г.В. від 25.12.2014 р. № 613.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

голова підкомітету  Шлемко Д.В.

9. Про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О. від 24 грудня 2014 року №15/11-1600.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.,

голова підкомітету Єфремова І.О.

10. Про проект плану роботи Комітету на період другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий 2015 року – липень  2015 року).

Інформує: секретар Комітету Лубінець Д.В.

11. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про особливості розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)», внесений народним депутатом України Рябчиним О.М. (реєстр. № 1539-П від 24.12.2014).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

12. Різне.

 

 

I, ІІ, ІІІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяви народних депутатів України Турчинова О.В., Ковальчука В.А. та Павленка Р.М. про складення ними депутатських повноважень.

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Турчинова О.В.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу і в цілому.

2. Доповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету.

УХВАЛИЛИ:

1.Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Ковальчука В.А.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу і в цілому.

2. Доповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету.

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Павленка Р.М.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу і в цілому.

2. Доповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

ІV, V. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів масових заворушень в місті Одесі, що відбулись 2 травня 2014 року та спричинили тяжкі наслідки, а також неналежного виконання правоохоронними органами своїх обов’язків в частині забезпечення охорони правопорядку", внесений народними депутатами України Скориком М.Л., Вілкулом О.Ю. (реєстр. № 1299 від 09.12.2014) та про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин припинення фінансування соціальних виплат на Сході України", внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю. (реєстр. № 1512 від 18.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народними депутатами України Скориком М.Л., Вілкулом О.Ю. (реєстр. № 1299 від 09.12.2014) (додається).

Звернутись до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 1299 від 09.12.2014) суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

2. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народним депутатом України Королевською Н.Ю. (реєстр. № 1512 від 18.12.2014) (додається).

Звернутись до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 1512 від 18.12.2014) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

VІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції комітетів Верховної Ради України: з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, з питань сім’ї, молодіжної політики та спорту, у справах ветеранів та інвалідів про внесення змін до предметів відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України (щодо зміни назви та предмету відання Комітету Верховної Ради України  восьмого скликання у справах ветеранів та інвалідів)», внесений народним депутатом України Третьяковим О.Ю. (реєстр. № 1289 від 08.12.2014).

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати пропозиції щодо внесення змін до предметів відання комітетів Верховної Ради України: з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту та у справах ветеранів та інвалідів, які викладені в проекті Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 1289) і внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України узагальнений проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо предметів відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу і в цілому.

2. У зав’язку з врахуванням Комітетом в узагальненому проекті Постанови пропозицій викладених в проекті Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 1289), запропонувати народному депутату України Третьякову О.Ю., як ініціатору внесення даного проекту, відкликати його.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

VІІ, VІІІ. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звернення голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Сюмар В.П. щодо надання роз’яснень з питання «До чиїх повноважень належить формування проекту порядку денного засідання комітету?».

УХВАЛИЛИ:

Роз’яснення Комітету щодо застосування положень Закону України «Про комітети Верховної Ради України» стосовно формування проекту порядку денного засідання комітету (додається).

 

 СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звернення народного депутата України Логвинського Г.В. від 25 грудня 2014 року № 613 з проханням надати роз’яснення з процедури обрання керівника та заступника керівника Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи.

УХВАЛИЛИ:

Запропонувати  Комітету Верховної Ради України у закордонних справах та Постійній делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи врахувати, що заступник члена Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи має право виступати та голосувати з будь-яких питань виключно у разі відсутності основного члена Постійної делегації, заступником якого таку особу було призначено, у такому ж порядку пропонуємо здійснювати голосування щодо обрання керівника, першого заступника керівника та заступника керівника Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи.

 

ІХ. СЛУХАЛИ:    Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О. від 24 грудня 2014 року № 15/11-1600 щодо наявності підстав для видачі народному депутату України Крульку І.І., відповідно до статті 35 закону України «Про статус народного депутата України», коштів для компенсації вартості оренди житла у м. Києві.

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію щодо листа Керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О. від 24 грудня 2014 року № 15/11-1600 взяти до відома та надіслати Керівнику Апарату Верховної Ради України.

2. Апарату Верховної Ради України, відповідно до частини першої статті 35 Закону України «Про статус народного депутата України», щомісячно видавати народному депутату України Крульку І.І. кошти для компенсації вартості оренди житла.

 

Х. СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В. про План роботи Комітету на період роботи другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

УХВАЛИЛИ:

Затвердити План роботи Комітету на період роботи другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (додається).

 

ХІ. СЛУХАЛИ:    Інформацію першого заступника голови Комітету    Пинзеника П.В. про лист голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Денисової Л.Л. від 27.12.2014 № 04-34/8-121 щодо надання висновку Комітету на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України «Про особливості розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики)», внесеного народним депутатом України Рябчиним О.М. (реєстр. № 1539-П від 24.12.2014), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів.

УХВАЛИЛИ:

Висновок (додається) на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 1539-П від 24.12.2014), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів і направити його до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.