про пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо права народного депутата України перебувати на військовій службі за контрактом у складі Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану)» (реєстр. № 7187), прийнятого за основу 24 березня 2022 року

 

Протокол № 108

від 28 березня 2022 року

 

У зв’язку з прийняттям 24 березня 2022 року за основу проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо права народного депутата України перебувати на військовій службі за контрактом у складі Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану)» (реєстр. № 7187), з урахуванням висновку Комітету, ухваленого на проект Закону (реєстр. № 7187) 23 березня 2022 року
(протокол № 107), керуючись пунктом 2 частини першої статті 12, пунктом 6 частини першої статті 13, пунктом 4 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», частиною першою статті 116 Регламенту Верховної Ради України, Комітет в и р і ш и в:

Внести народними депутатами України – членами Комітету пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо права народного депутата України перебувати на військовій службі за контрактом у складі Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану)» (реєстр. № 7187), прийнятого за основу
24 березня 2022 року (пропозиції додаються).

 

Голова Комітету                                          С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Комітет з питань Регламенту,

 депутатської етики та організації

 роботи Верховної Ради України

 

Відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України вносимо пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо права народного депутата України перебувати на військовій службі за контрактом у складі Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану)» (реєстр. № 7187), прийнятого за основу 24 березня 2022 року.

 

1. Назву проекту Закону викласти в  такій редакції:

«Про внесення змін до деяких законів України щодо права народного депутата України на проходження військової служби за контрактом у складі Збройних Сил України, у тому числі Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчого формування територіальної громади у період дії воєнного стану».

 

2. Підпункт 1) пункту 1 Розділу І законопроекту (щодо доповнення частиною вісімнадцятою статтю 20 Закону України «Про статус народного депутата України») викласти в такій редакції:

«18. У період дії воєнного стану в Україні народний депутат може бути прийнятий на військову службу за контрактом до Збройних Сил України, у тому числі до Сил територіальної оборони Збройних Сил України, а також входити до складу добровольчого формування територіальної громади.

За народним депутатом на час проходження військової служби, перебування у складі добровольчого формування територіальної громади зберігаються всі виплати, передбачені цим Законом, за рахунок коштів державного бюджету. Грошове та інші види забезпечення за контрактом народному депутату не здійснюються.

Перелік посад у складі Збройних Сил України, у тому числі Сил територіальної оборони Збройних Сил України, що можуть заміщатися народними депутатами, зазначеними в абзаці першому цієї частини, визначається Міністерством оборони України.

Керівництво Збройних Сил України, у тому числі Сил територіальної оборони Збройних Сил України, до яких народний депутат прийнятий на військову службу за контрактом, а також командир добровольчого формування територіальної громади, до якого за контрактом входить народний депутат, забезпечує можливість участі  народного депутата  у роботі Верховної Ради України та її органів».

 

3. Пункт 2 Розділу І законопроекту доповнити підпунктом 2) такого змісту:

«2) пункт 8 частини першої статті 78 викласти в такій редакції:

«8) вживає заходів щодо охорони та захисту народних депутатів, крім випадку проходження народним депутатом військової служби за контрактом у Збройних Силах України, у тому числі Силах територіальної оборони Збройних Сил України, або входження до складу добровольчого формування територіальної громади».

 

4. Пункт 2 Розділу ІІ законопроекту викласти в такій редакції:

« 2. Кабінету Міністрів України забезпечити введення в дію нормативно-правових актів, що випливають із цього Закону, одночасно з набранням чинності цим Законом.»


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Рішення Комітету”

18 березня 2024 10:40
22 лютого 2024 09:56
22 січня 2024 11:37
22 січня 2024 11:37
08 січня 2024 11:53
08 січня 2024 11:11
08 січня 2024 11:08
18 грудня 2023 10:31
06 грудня 2023 11:04
06 грудня 2023 10:58