АНОТАЦІЯ

щодо проекту Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 10362 від 21.12.2023)

 

Комітет на засіданні 8 січня 2024 року (протокол № 181) розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 10362 від 21.12.2023), яким пропонується народного депутата України – члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Василевську-Смаглюк О.М. обрати заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, відкликавши її з посади члена цього Комітету.

Підстави та порядок обрання заступника голови комітету Верховної Ради України визначені Регламентом Верховної Ради України та Законом України «Про комітети Верховної Ради України».

Згідно з частиною першою статті 7 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» персональний склад комітету може бути змінений внаслідок, зокрема, обрання заступника голови комітету.

 Частиною сьомою статті 83 Регламенту Верховної Ради України передбачено, що у разі відкликання заступника голови комітету з посади право висунення кандидатури на цю посаду належить депутатській фракції (депутатській групі), за квотою якої він був обраний на цю посаду.

Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 10362 від 21.12.2023), і рекомендує  Верховній Раді України, згідно з пунктом 8 частини четвертої статті 20 Регламенту Верховної Ради України, включити зазначений проект Постанови Верховної Ради України позачергово без голосування до порядку денного сесії Верховної Ради України, розглянути його та прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.


 

щодо проекту Постанови Верховної Ради України «Про відкликання народного депутата України Безуглої М.В. з посади заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки», внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки  Завітневичем О.М. та іншими (реєстр № 10391 від 06.01.2024)

 

Комітет на засіданні 8 січня 2024 року (протокол № 181) розглянув проект Постанови Верховної Ради України «Про відкликання народного депутата України Безуглої М.В. з посади заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки», внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Завітневичем  О.М. та іншими (реєстр № 10391 від 06.01.2024).

Проектом Постанови Верховної Ради України пропонується відкликати Безуглу Мар’яну Володимирівну з посади заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки внаслідок обставин, що унеможливлюють виконання нею своїх обов’язків.

Підстави та порядок відкликання з посади заступника голови комітету  визначені частинами третьою та четвертою статті 7 Закону України «Про комітети Верховної Ради України».

У свою чергу, положеннями пункту 3 частини третьої та частини четвертої статті 7 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» передбачено, що заступник голови комітету може бути відкликаний з посади у будь-який час за рішенням Верховної Ради України внаслідок інших обставин, що унеможливлюють виконання ним своїх обов’язків. Пропозицію про відкликання з посади заступника голови комітету може бути внесена Головою Верховної Ради України або відповідним комітетом. Рішення комітету щодо внесення пропозиції про відкликання голови комітету приймається на засіданні комітету.

Комітет ухвалив висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про відкликання народного депутата України Безуглої М.В. з посади заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки», внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Завітневичем О.М. та іншими (реєстр № 10391),  та  рекомендує  Верховній Раді України, згідно з пунктом 8 частини четвертої статті 20 Регламенту Верховної Ради України, включити зазначений проект Постанови Верховної Ради України позачергово без голосування до порядку денного сесії Верховної Ради України, розглянути його та прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

 



 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Повідомлення”

22 квітня 2024 12:03
08 квітня 2024 15:45
08 квітня 2024 15:37
08 квітня 2024 11:09
28 березня 2024 09:00
27 березня 2024 15:48
18 березня 2024 10:51
15 березня 2024 09:00
08 березня 2024 09:00
05 березня 2024 11:22