4 вересня 2024 року (протокол №203)

Опубліковано 05 вересня 2024, о 12:08

 Комітет 

 

КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

 

 

вул. М. Грушевського, 5, м. Київ, 01008,  www.rada.gov.ua

 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  _203_

 

«04»     вересня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 20 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В., Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Присутні: працівники секретаріату Комітету.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить одне питання і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні Комітету і беруть участь у голосуванні  – 10 (десять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах», внесений народними депутатами України - членами Тимчасової слідчої комісії Тимошенко Ю.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 11542 від 02.09.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

              

2. Різне.

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах», внесений народними депутатами України - членами Тимчасової слідчої комісії
Тимошенко Ю.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр.
№ 11542 від 02.09.2024)
.

 

В обговоренні першого питання порядку денного засідання Комітету взяли участь: перший заступник голови Комітету Євтушок С.М., заступник голови Комітету Марченко Л.М., голови підкомітетів: Синютка О.М., Приходько Н.І., Загородній Ю.І., які висловили свої пропозиції на підтримку обговорюваного проекту Постанови. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та сформулював дві пропозиції для голосування (за черговістю їх надходження):

 

Перша пропозиція – проект рішення про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Тимошенко Ю.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 11542 від 02.09.2024), підготовлений та попередньо надісланий народним депутатам України – членам Комітету.

Голосували за першу пропозицію: за - 4, проти - 0, утрималися - 6 (рішення не прийнято).

 

Друга пропозиція сформульована головуючим на засіданні Комітету головою Комітету Кальченком С.В. та погоджена з першим заступником голови Комітету Євтушком С.М.:

- підпункт 2 пункту 4 проекту Постанови після слова та цифр «пунктами 3, 4» доповнити цифрою «5», стосовно персонального складу, тобто викласти в редакції: «пунктами 3, 4, 5»;

- у проекті рішення Комітету посилання на пункт 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України виключити та доповнити посиланням на частини першу, другу та третю статті 138 Регламенту Верховної Ради України;

- рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету, викладених у висновку, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

- визначити співдоповідачем при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України першого заступника голови Комітету
Євтушка С.М.

Голосували за другу пропозицію: за - 6 проти - 4, утрималися - 0 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства України щодо фінансування лікування та реабілітації військовослужбовців у медичних закладах», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Тимошенко Ю.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 11542 від 02.09.2024), і прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до частин першої, другої та третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету, викладених у висновку, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено першого заступника голови Комітету Євтушка С.М.

 

2. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку