16 липня 2024 року (протокол №199)

Опубліковано 16 липня 2024, о 12:30

 Комітет 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  _199_

 

«16»     липня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В., Марченко Л.І., Папієв М.М., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І.,  Синютка О.М.

Відсутня голова підкомітету Гринчук О.А.

Присутні: працівники секретаріату Комітету.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить два питання і питання «Різне»,  та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно)

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Устіновою О.Ю. та іншими (всього 10 підписів)  (реєстр. № 11401 від 12.07.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки проекту основних засад державної політики України щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації про виконану роботу за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Мезенцевою-Федоренко М.С. та В’ятровичем В.М.                        (реєстр. № 11399 від 11.07.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Устіновою О.Ю. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 11401 від 12.07.2024).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану» (реєстр. № 11401), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо першого питання порядку денного засідання Комітету втрачено відеозв’язок із заступником голови Комітету  Культенком А.В. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні Комітету і беруть участь у голосуванні  – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Устіновою О.Ю. та іншими (всього 10 підписів)  (реєстр. № 11401 від 12.07.2024), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

  2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки проекту основних засад державної політики України щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації про виконану роботу за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Мезенцевою-Федоренко М.С. та В’ятровичем В.М.   (реєстр. № 11399 від 11.07.2024). 

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки проекту основних засад державної політики України щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації про виконану роботу за шість місяців діяльності» (реєстр. № 11399), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо другого питання порядку денного засідання Комітету відсутній відеозв’язок із заступником голови Комітету  Культенком А.В. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні Комітету і беруть участь у голосуванні  – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у голосуванні).

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань підготовки проекту основних засад державної політики України щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації про виконану роботу за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Мезенцевою-Федоренко М.С. та В’ятровичем В.М. (реєстр. № 11399 від 11.07.2024), та направити його Голові Верховної Ради України і Тимчасовій спеціальній комісії Верховної Ради України з питань підготовки проекту основних засад державної політики України щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку