22 травня 2024 року (протокол №195)

Опубліковано 22 травня 2024, о 15:33

 Комітет 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  №_195_

 

«22»     травня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 00 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В., Марченко Л.І., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І.,  Синютка О.М.

Відсутній секретар Комітету Папієв М.М.

Присутні: працівники секретаріату Комітету.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить одне питання і питання «Різне»,  та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

У зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету секретаря Комітету               Папієва М.М. підрахунок голосів під час голосування на засіданні Комітету здійснює особисто голова Комітету Кальченко С.В. (підпункт 6 пункту 4 Розділу VIII Прикінцеві положення Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань використання коштів державного бюджету України спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для військових частин та підрозділів Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань», внесений народними депутатами України Мотовиловцем А.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. №11282 від 21.05.2024).  

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань використання коштів державного бюджету України спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для військових частин та підрозділів Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань», внесений народними депутатами України Мотовиловцем А.В., Соболєвим С.В., Батенком Т.І.,                                                Герасимовим А.В., Кулінічем О.І., Славицькою А.К.,  Порошенком П.О., Устіновою О.Ю., Кондратюк О.К. (реєстр. № 11282 від 21.05.2024)

 

Заступник голови Комітету Культенко А.В. висловив пропозицію ініціювати від Комітету доповнення завдань Тимчасової спеціальної комісії після слів «безпілотних літальних апаратів» словами «та засобів радіоелектронної боротьби» і відобразити таку пропозицію Комітету у висновку Комітету на цей проект Постанови Верховної Ради України  (стенограма додається).

 

В обговоренні пропозиції заступника голови Комітету Культенка А.В.  взяли участь: перший заступник голови Комітету Євтушок С.М., голови підкомітетів Синютка О.М., Приходько Н.І., Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та сформулював пропозиції змін до назви, пункту 1, підпунктів 1 та 2 пункту 2 проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 11282), а саме: після слів «безпілотних літальних апаратів» доповнити словами «та засобів радіоелектронної боротьби», які потрібно відобразити у висновку Комітету на цей проект Постанови Верховної Ради України (стенограма додається)

Усі члени Комітету погодилися із такою пропозицією та запропонували  поставити на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань використання коштів державного бюджету України спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для військових частин та підрозділів Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань» (реєстр. № 11282), попередньо  підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету, в цілому з урахуванням пропозицій Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань використання коштів державного бюджету України спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для військових частин та підрозділів Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань», внесений народними депутатами України Мотовиловцем А.В., Соболєвим С.В., Батенком Т.І.,                                                Герасимовим А.В., Кулінічем О.І., Славицькою А.К.,  Порошенком П.О., Устіновою О.Ю., Кондратюк О.К. (реєстр. № 11282 від 21.05.2024), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути його з урахуванням пропозицій Комітету, викладених у висновку Комітету, та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

2. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку