7 травня 2024 року (протокол №193)

Опубліковано 07 травня 2024, о 11:32

 Комітет 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  №193

 

«07»     травня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Відсутній заступник голови Комітету Культенко А.В.  

Приєдналися до засідання Комітету у режимі відеоконференції: народні депутати України Іванісов Р.В., Заблоцький М.Б.

Присутні: працівники секретаріату Комітету.

 

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить два питання і питання «Різне», а також додаткове питання про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 6 травня 2024 року № 06/03-2024/99689 щодо розміщення народного депутата України Колісник А.С. у залі засідань Верховної Ради України, яке було надіслане для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету,  та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету», внесений народними депутатами України Іванісовим Р.В. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 11088 від 29.04.2024, доопрацьований)

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

              

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих порушень законодавства суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, пов’язаних з неповерненням валютної виручки в Україну», внесений народним депутатом України Заблоцьким М.Б. (реєстр. № 11187 від 19.04.2024).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

         

3. Про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 6 травня 2024 року № 06/03-2024/99689 щодо розміщення народного депутата України Колісник А.С. у залі засідань Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету», внесений народними депутатами України Іванісовим Р.В. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 11088 від 29.04.2024, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Іванісов Роман Валерійович  -  автор проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету» (реєстр. № 11088), якого було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету.

 

У зв’язку з відсутністю у народних депутатів України – членів Комітету запитань до автора проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 11088) та пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету» (реєстр. № 11088), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету  (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної служби України, що могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету», внесений народними депутатами України Іванісовим Р.В. та іншими (всього 5 підписів) (реєстр. № 11088 від 29.04.2024, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих порушень законодавства суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, пов’язаних з неповерненням валютної виручки в Україну», внесений народним депутатом України Заблоцьким М.Б. (реєстр. № 11187 від 19.04.2024).

 

 

 

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Заблоцький Мар’ян Богданович  -  автор проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих порушень законодавства суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, пов’язаних з неповерненням валютної виручки в Україну» (реєстр. № 11187), якого було запрошено для участі у розгляді другого питання порядку денного засідання Комітету, і надав йому слово для обґрунтування необхідності утворення цієї Тимчасової слідчої комісії та відповіді на запитання голови підкомітету Загороднього Ю.І. і першого заступника голови Комітету Євтушка С.М. (стенограма додається).

 

В обговоренні другого питання порядку денного засідання Комітету взяв участь голова підкомітету Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих порушень законодавства суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, пов’язаних з неповерненням валютної виручки в Україну» (реєстр. № 11187), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів можливих порушень законодавства суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, пов’язаних з неповерненням валютної виручки в Україну», внесений народним депутатом України Заблоцьким М.Б. (реєстр. № 11187 від 19.04.2024), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та прийняти рішення, відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, з урахуванням редакційних уточнень, викладених у висновку Комітету.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 6 травня 2024 року № 06/03-2024/99689 щодо розміщення народного депутата України            Колісник А.С. у залі засідань Верховної Ради України.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 6 травня 2024 року № 06/03-2024/99689 щодо розміщення народного депутата України Колісник А.С. у залі засідань Верховної Ради України, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 6 травня 2024 року № 06/03-2024/99689 щодо розміщення народного депутата України Колісник А.С. у залі засідань Верховної Ради України (додається)

 

4. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

       Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ       

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку