22 квітня 2024 року (протокол №192)

Опубліковано 22 квітня 2024, о 14:24

 Комітет 

 

 

 

 

ПРОТОКОЛ    ЗАСІДАННЯ  _192_

 

«22»     квітня    2024 року

 

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В.,  Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А. (з 9 год. 34 хв.), Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Синютка О.М.

Відсутня голова підкомітету  Приходько Н.І.

Приєдналися до засідання Комітету у режимі відеоконференції: Перший заступник Голови Верховної Ради України Корнієнко О.С., народні депутати України Василевська-Смаглюк О.М., Герасимов А.В., Геращенко І.В.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України.

 

Ведуться відеозапис засідання Комітету

 та стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить два питання і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію про прийняття за основу та в цілому порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про заяву (електронна картка документа (1508586) народного депутата України Василевської-Смаглюк О.М. та інших народних депутатів України (всього шістдесят дев’ять підписів) щодо подій, які мали місце 20 березня 2024 року в адміністративному будинку Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5) за участю народного депутата України Порошенка П.О.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

              

2. Про листи співголови депутатської групи «Відновлення України» Славицької А.К. від 11 квітня 2024 року № 04-90/4-2024/79836 та  Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 15 квітня 2024 року                         № 06/04-2024/83273 щодо розміщення народного депутата України  Юрченка О.М. у залі засідань Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

         

3.  Різне.

 

З  9 год. 34 хв. до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася голова підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву (електронна картка документа (1508586) народного депутата України Василевської-Смаглюк О.М. та інших народних депутатів України (всього шістдесят дев’ять підписів) щодо подій, які мали місце 20 березня 2024 року в адміністративному будинку Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5) за участю народного депутата України Порошенка П.О.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася народний депутат України Василевська-Смаглюк Ольга Михайлівна, яку було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про заяву народного депутата України Василевської-Смаглюк О.М. та інших народних депутатів України (всього шістдесят дев’ять підписів) щодо подій, які мали місце 20 березня 2024 року в адміністративному будинку Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5) за участю народного депутата України Порошенка П.О., і надав їй слово для обґрунтування підстав для звернення із заявою до Комітету та відповіді на запитання голови підкомітету Синютки О.М. (стенограма додається).

Також головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В.  поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналися: Перший заступник Голови Верховної Ради України Корнієнко О.С., народні депутати України Герасимов А.В. та  Геращенко І.В., яких було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету.

Головуючий на засіданні Комітету надав слово народному депутату України Геращенко Ірині Володимирівні, народному депутату України Герасимову Артуру Валерійовичу та Першому заступнику Голови Верховної Ради України Корнієнку Олександру Сергійовичу, які висловили свої думки щодо подій, які мали місце 20 березня 2024 року в адміністративному будинку Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5) (стенограма додається).

 

В обговоренні першого питання порядку денного засідання Комітету взяли участь голова підкомітету Синютка О.М., секретар Комітету Папієв М.М., а також висловили свої думки запрошені на засідання Комітету народні депутати України Герасимов А.В., Геращенко І.В., Василевська-Смаглюк О.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення  першого питання порядку денного засідання Комітету та у зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення поставив на голосування проект рішення Комітету про заяву народного депутата України Василевської-Смаглюк О.М. та інших народних депутатів України (всього шістдесят дев’ять підписів) щодо подій, які мали місце 20 березня 2024 року в адміністративному будинку Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5) за участю народного депутата України Порошенка П.О., підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 19 квітня 2024 року  (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо першого питання порядку денного засідання Комітету втрачено зв’язок із заступником голови Комітету Марченко Л.І. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні Комітету і беруть участь у голосуванні  – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 4, проти – 1, утрималися – 3  (рішення не прийнято).

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи співголови депутатської групи «Відновлення України» Славицької А.К. від 11 квітня 2024 року № 04-90/4-2024/79836 та  Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 15 квітня 2024 року № 06/04-2024/83273  щодо розміщення народного депутата України  Юрченка О.М. у залі засідань Верховної Ради України

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про листи співголови депутатської групи «Відновлення України» Славицької А.К. від 11 квітня 2024 року № 04-90/4-2024/79836 та  Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 15 квітня 2024 року № 06/04-2024/83273  щодо розміщення народного  депутата України  Юрченка О.М. у залі засідань Верховної Ради України , підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету 19 квітня 2024 року (стенограма додається).

 

Під час голосування щодо другого питання порядку денного засідання Комітету відсутній зв’язок із заступником голови Комітету Марченко Л.І. Загальна кількість членів Комітету, які присутні на засіданні Комітету і беруть участь у голосуванні  – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які були присутні на засіданні Комітету та брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Рішення про листи співголови депутатської групи «Відновлення України» Славицької А.К. від 11 квітня 2024 року № 04-90/4-2024/79836 та  Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 15 квітня 2024 року                 № 06/04-2024/83273  щодо розміщення народного  депутата України  Юрченка О.М. у залі засідань Верховної Ради України (додається).

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

       Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ       

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку