8 червня 2023 року (протокол №155)

Опубліковано 09 червня 2023, о 16:38

 Комітет 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     155 

      «08»      червня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     19 год. 00 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В.,  Марченко Л.І., Папієв М.М.,  Гринчук О.А. (з 19 год. 05 хв.), Загородній Ю.І.,  Кострійчук С.В.,  Синютка О.М.

Відсутня голова підкомітету Приходько Н.І. 

Присутні: працівники секретаріату Комітету.

 

Ведеться  стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету, який містить два питання і питання «Різне», та у зв'язку з відсутністю інших зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 








ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 9360 від 07.06.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Гуньком А.Г. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 9347 від 31.05.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне

 

З 19 год. 05 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере голова підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету – 9 (дев’ять)  народних депутатів України.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 9360 від 07.06.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету щодо висновку Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 9360 від 07.06.2023), підготовлений та надісланий для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 9360 від 07.06.2023), і рекомендувати  Верховній Раді України, згідно з пунктом 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, включити зазначений проект Постанови Верховної Ради України позачергово без голосування до порядку денного сесії Верховної Ради України, розглянути його та визначитися шляхом голосування щодо цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету  на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Гуньком А.Г. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр.                    № 9347 від 31.05.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету щодо експертного висновку Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Гуньком А.Г. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 9347 від 31.05.2023), підготовлений та надісланий для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії  Гуньком А.Г. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 9347 від 31.05.2023), та направити його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду у Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ                                        


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку