4 квітня 2023 року (протокол №151)

Опубліковано 04 квітня 2023, о 21:55

 Комітет 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     151 

      «04»      квітня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М.,  Папієв М.М.,  Гринчук О.А.,  Загородній Ю.І.,   Кострійчук С.В.,  Марченко Л.І. (з 9 год. 40 хв.),  Приходько Н.І.,   Синютка О.М.

Відсутній: заступник голови Комітету Культенко А.В.

 

 

Ведеться  стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету, який містить три питання і питання «Різне», та у зв'язку з відсутністю інших зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Під час голосування втрачено відеозв’язок із головою підкомітету Гринчук О.А. Участь у голосуванні беруть 7 (сім)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які взяли участь у голосуванні).

 

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану» (реєстр. № 7320), підготовлений до другого читання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

                      

2. Про внесення до додаткової порівняльної таблиці пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану», підготовленого до другого читання (реєстр. № 9005), внесеної народними депутатами України Хлапуком М.М., Железняком Я.І., Гончаренком О.О., Юрчишиним Я.Р. та Клименко Ю.Л.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 9157 від 29.03.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про внесені пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану» (реєстр. № 7320), підготовленого до другого читання.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо участі в обговоренні першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету щодо внесених пропозицій до проекту Закону України (реєстр. № 7320), підготовлений та надісланий для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету.

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати 32 пропозиції народних депутатів України – членів Комітету: Кальченка С.В., Культенка А.В., Гринчук О.А., Папієва М.М., Марченко Л.І., Загороднього Ю.І. (№№ 7, 8, 9, 11, 13, 15, 20, 22, 23, 31, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 77, 78) та народних депутатів України: Пузійчука А.В. (№№ 19, 54); Дубінського О.А. (№ 12).

2. Врахувати частково 10 пропозицій народних депутатів України:
Приходько Н.І. (№№ 14, 56, 63); Мамки Г.М., Колтуновича О.С., Чорного В.І.,
Загороднього Ю.І.
(№ 65); Пузійчука А.В. (№№ 28, 57, 58); Мошенець О.В.
(№ 62); Цимбалюка М.М. (№ 68); Дубінського О.А. (№ 74).

3. Врахувати редакційно 17 пропозицій народних депутатів України:
Пузійчука А.В. (№№ 16, 61, 69); Приходько Н.І. (№№ 26, 72);
Дубінського О.А. (№№ 24, 25, 35, 76); Батенка Т.І. (№ 27); Мошенець О.В.
(№ 29); Богданця А.В. (№№ 32, 34, 64); Лабунської А.В. (№№ 33, 66);
Цимбалюка М.М. (№ 36).

4. Відхилити 22 пропозиції народних депутатів України: Пузійчука А.В.
(№№ 1, 3, 5, 6, 10, 18, 71, 73); Дубінського О.А. (№№ 2, 21, 59, 67, 70);
Цимбалюка М.М. (№ 4); Мамки Г.М.,
Колтуновича О.С., Чорного В.І., Загороднього Ю.І.  (№ 17); Приходько Н.І. (№№ 30, 55); Батенка Т.І. (№ 60); Лабунської А.В. (№ 75); Богданця А.В. (№№ 79, 80, 81).

5. Ухвалити висновок Комітету щодо внесених пропозицій і поправок до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану» (реєстр. № 7320) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в другому читанні цього законопроекту прийняти його в другому читанні та в цілому.

6. Подати на розгляд Верховної Ради України підготовлений до другого читання проект Закону України (реєстр. № 7320) у вигляді порівняльної таблиці.

7. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про внесення до додаткової порівняльної таблиці пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану», підготовленого до другого читання (реєстр. № 9005), внесеної народними депутатами України Хлапуком М.М., Железняком Я.І., Гончаренком О.О., Юрчишиним Я.Р. та Клименко Ю.Л.

 

Голова підкомітету Приходько Н.І. та секретар Комітету Папієв М.М. поставили головуючому на засіданні Комітету уточнюючі запитання щодо змісту пропозиції, включеної до додаткової порівняльної таблиці до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану», підготовленого до другого читання (реєстр. № 9005) (стенограма додається).

 

Після відповіді на запитання та за відсутності інших пропозицій щодо участі в обговоренні головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету щодо внесеної пропозиції до проекту Закону України (реєстр. № 9005), підготовлений та надісланий для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету.

 

Під час голосування втрачено відеозв’язок з першим заступником голови Комітету Євтушком С.М. Участь у голосуванні беруть 7 (сім)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 6, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів членів Комітету, які взяли участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відхилити пропозицію народних депутатів України Хлапука М.М., Железняка Я.І., Гончаренка О.О., Юрчишина Я.Р. та Клименко Ю.Л.

2. Ухвалити висновок про внесення до додаткової порівняльної таблиці пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану», підготовленого до другого читання (реєстр. № 9005), внесеної народними депутатами України Хлапуком М.М., Железняком Я.І., Гончаренком О.О., Юрчишиним Я.Р. та Клименко Ю.Л.

3.  Подати на розгляд Верховної Ради України додаткову порівняльну таблицю до законопроекту (реєстр. № 9005), підготовленого до другого читання.

4. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану» визначено голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 9157 від 29.03.2023).

 

З 9 год. 40 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере голова підкомітету Марченко Л.І. Загальна кількість присутніх членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо участі в обговоренні третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету щодо експертного висновку Комітету, підготовлений та надісланий для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання Комітету.

 

Під час голосування втрачено відеозв’язок з першим заступником голови Комітету Євтушком С.М. та головою підкомітету Приходько Н.І. Участь у голосуванні беруть 7 (сім)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які взяли участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради Янченко Г.І. (реєстр. № 9157 від 29.03.2023), та направити його Тимчасовій спеціальній комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів.

 

 

4. Різне.

Питань для обговорення в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку