07 березня 2023 року (протокол №149)

Опубліковано 07 березня 2023, о 15:40

 Комітет 

 

 

                    ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     149  

      «07»      березня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету: Культенко А.В., Папієв М.М.,  Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І. Приходько Н.І., Синютка О.М.

Відсутні: перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. (з поважних причин), голова підкомітету Кострійчук С.В.

 

Ведеться  стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету, який містить чотири питання і питання «Різне», та у зв'язку з відсутністю інших зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про колективні угоди та договори» (р.№7628 від 02.08.2022)», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 7628-П від 24.02.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, що вивозяться за межі митної території України» (р.№8274 від 09.12.2022)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. та Бондарєвим К.А. (реєстр. № 8274-П від 24.02.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про пропозиції народних депутатів України - членів Комітету до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану»    (реєстр. №7320), який готується до другого читання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад», внесеного Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 8222 від 23.11.2022)».

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про колективні угоди та договори» (р.№7628 від 02.08.2022)», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 7628-П від 24.02.2023).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про колективні угоди та договори» (р.№7628 від 02.08.2022)», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 7628-П від 24.02.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, що вивозяться за межі митної території України» (р.№8274 від 09.12.2022)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. та Бондарєвим К.А. (реєстр. № 8274-П від 24.02.2023).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, що вивозяться за межі митної території України» (р.№8274 від 09.12.2022)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. та Бондарєвим К.А. (реєстр. № 8274-П від 24.02.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції народних депутатів України – членів Комітету до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану» (реєстр. № 7320), прийнятого в першому читанні за основу 23 лютого 2023 року (Постанова Верховної Ради України № 2931-ІХ), що підготовлені відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України, згідно з висновком Комітету від 24 жовтня 2022 року, зокрема, про необхідність врахування внесених пропозицій і поправок до тексту законопроекту, що не були предметом розгляду в першому читанні, про що було оголошено головуючим на пленарному засіданні Верховної Ради України 23 лютого 2023 року під час розгляду законопроекту в першому читанні.

 

В обговоренні питання порядку денного засідання Комітету взяв участь голова підкомітету Синютка О.В. (стенограма додається).

 

Голосували: за – 7, проти – 1, утрималися – 0  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Внести народними депутатами України – членами Комітету пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану» (реєстр. № 7320), який готується до другого читання.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про звернення голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Шуляк О.О. від 16 лютого 2023 року щодо розгляду Комітетом на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам, проекту Закону України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад», внесеного Кабінетом Міністрів України (реєстр.               № 8222 від 23.11.2022).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. також поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася Голова Національного агентства України з питань державної служби Алюшина Н.О.

 

Голосували: за – 7, проти – 1, утрималися – 0  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад», внесеного Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 8222 від 23.11.2022), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам, та надіслати його Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

5. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо організації роботи Комітету.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку