1 грудня 2022 року (протокол №136)

Опубліковано 02 грудня 2022, о 12:42

 Комітет 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

П Р О Т О К О Л     136

      «01»      грудня      2022  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

 

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Папієв М.М.,  Гринчук О.А. (з 9 год. 33 хв.), Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Кострійчук С.В., Приходько Н.І., Синютка О.М.

 

Приєднався до відеоконференції: Голова Верховної Ради України Стефанчук Р.О.

 

 

 Відеозапис і стенограма не ведуться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В.  запропонував  народним депутатам України - членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету, який містить три питання і питання «Різне», та у зв'язку з відсутністю інших зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. перед початком розгляду питань порядку денного  поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався Голова Верховної Ради України Стефанчук Руслан Олексійович як автор проекту Закону України «Про внесення зміни до пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України» щодо окремих питань організації роботи Верховної Ради України в умовах дії воєнного стану» (реєстр. № 8241) та запропонував змінити, за традицією, порядок розгляду питань порядку денного та розглянути цей законопроект, який зазначений другим питанням у порядку денному засідання Комітету, першим питанням.

Народні депутати України – члени Комітету погодилися з такою пропозицією без голосування.

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

(з урахуванням зміни порядку розгляду питань)

 

1. Про проект Закону України «Про внесення зміни до пункту 3   розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України» щодо окремих питань організації роботи Верховної Ради України в умовах дії воєнного стану», внесений народними депутатами України Стефанчуком Р.О., Корнієнком О.С., Кондратюк О.К. (реєстр. № 8241 від 28.11.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про заяву народного депутата України Льовочкіної Ю.В. про складення депутатських повноважень.  

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Скороход А.К. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 8234 від 28.11.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про   проект Закону України «Про внесення зміни до пункту 3               розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України» щодо окремих питань організації роботи Верховної Ради України в умовах дії воєнного стану», внесений народними депутатами України Стефанчуком Р.О., Корнієнком О.С.,                Кондратюк О.К. (реєстр. № 8241 від 28.11.2022).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому на засіданні Комітету у режимі відеоконференції Голові Верховної Ради України Стефанчуку Руслану Олексійовичу як автору проекту Закону України «Про внесення зміни до пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України» щодо окремих питань організації роботи Верховної Ради України в умовах дії воєнного стану» для обґрунтування необхідності внесення зазначеного законопроекту та відповіді на питання голови підкомітету Синютки О.М. та голови підкомітету Приходько Н.І.

 

З 9 год. 33 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере народний депутат України Гринчук О.А. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету – 10 (десять) народних депутатів України.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення зміни до пункту 3                  розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України» щодо окремих питань організації роботи Верховної Ради України в умовах дії воєнного стану», внесений народними депутатами України Стефанчуком Р.О.,                        Корнієнком О.С., Кондратюк О.К. (реєстр. № 8241 від 28.11.2022), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України, визначити його невідкладним, скоротити строки внесення альтернативних законопроектів на день розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України та прийняти його за основу і в цілому.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про   заяву народного депутата України Льовочкіної Ю.В. про складення депутатських повноважень.

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку з головою підкомітету Загороднім Ю.І.  участь у голосуванні беруть дев’ять народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Льовочкіної Ю.В.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. за своїм підписом  подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про   проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Скороход А.К. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 8234 від 28.11.2022).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії  Скороход А.К. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 8234 від 28.11.2022), та направити його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича та Голові Верховної Ради України. 

 

 

4. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялися думками з питання щодо відряджень за кордон та обліку робочого часу народних депутатів України.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку