24 листопада 2022 року (протокол №135)

Опубліковано 26 листопада 2022, о 21:10

 Комітет 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     135  

      «24»    листопада    2022  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

 

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М.,  Культенко А.В.  (з 9 год. 34 хв.)., Папієв М.М.,  Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Кострійчук С.В., Синютка О.М.

 

Відсутні: голови підкомітетів Гринчук О.А., Приходько Н.І.               

 

Приєдналися до відеоконференції: керівник Управління справами Апарату Верховної Ради України Ханік Ю.П., заступник керівника Управління справами – головний бухгалтер Войціх О.Ю., народний депутат України Богданець А.В.

 

 Відеозапис і стенограма не ведуться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В.  запропонував  народним депутатам України - членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету, який містить два питання і питання «Різне», та у зв'язку з відсутністю інших зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.


 

У зв’язку із втратою відеозв’язку з секретарем Комітету Папієвим М.М. під час голосування підрахунок голосів веде особисто голова Комітету (підпункт 6 пункту 4 Розділу VIII Прикінцеві положення Закону України «Про комітети Верховної Ради України») та оголошує результати голосування.

 

У голосуванні беруть участь шість народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 6, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про звіт Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців 2022 року (лист Апарату Верховної Ради України від 15.11.2022 № 15/11-2022/194255 (1045240).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану», внесений народними депутатами України  Богданцем А.В. та іншими (всього 19 підписів) (реєстр. № 7320 від 26.09.2022, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про   звіт Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців 2022 року (лист Апарату Верховної Ради України від 15.11.2022 № 15/11-2022/194255 (1045240).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналися керівник Управління справами Апарату Верховної Ради України Ханік Юрій Петрович та заступник керівника Управління справами – головний бухгалтер Войціх Олександр Юрійович, яких було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про звіт Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців 2022 року, та запропонував народним депутатам України – членам Комітету поставити їм питання.

Питань до керівника Управління справами Апарату Верховної Ради України Ханіка Ю.П. та до заступника керівника Управління справами – головного бухгалтера Войціха О.Ю. у членів Комітету не було.

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку з секретарем Комітету Папієвим М.М. підрахунок голосів веде особисто голова Комітету (підпункт 6 пункту 4 Розділу VIII Прикінцеві положення Закону України «Про комітети Верховної Ради України») та оголошує результати голосування.

 

У голосуванні беруть участь шість народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 6, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно членами Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про звіт Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за 9 місяців 2022 року взяти до відома.

2. Інформацію та рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для врахування в роботі.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про   проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану», внесений народними депутатами України  Богданцем А.В. та іншими (всього 19 підписів) (реєстр. № 7320 від 26.09.2022, доопрацьований).

 

З 9 год. 34 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере заступник голови Комітету Культенко А.В. Загальна кількість присутніх членів Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Богданець Андрій Володимирович, якого було запрошено для участі у розгляді другого питання порядку денного засідання Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану»  (реєстр. № 7320, доопрацьований), та надав йому слово як автору зазначеного законопроекту для обґрунтування необхідності внесення цього проекту Закону України.

Питань до народного депутата України Богданця А.В. у членів Комітету не було.

 

В обговоренні питання порядку денного засідання Комітету взяв участь секретар Комітету Папієв М.М.

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утримався – 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану», внесений народними депутатами України Богданцем А.В. та іншими (всього 19 підписів) (реєстр. № 7320 від 26.09.2022, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України включити цей законопроект до порядку денного восьмої сесії Верховної Ради України і за наслідками розгляду в першому читанні прийняти його за основу з дорученням Комітету підготувати цей законопроект до другого читання, передбачивши внесення необхідних змін до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» та Регламенту Верховної Ради України, зазначених у висновку Комітету, про що оголошується головуючим на пленарному засіданні відповідно до положень частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

2. Внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо строків повноважень тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України в умовах воєнного стану, надзвичайного стану» щодо прийняття за основу проекту Закону України (реєстр. № 7320 від 26.09.2022, доопрацьований) та його доопрацювання Комітетом з урахуванням пропозицій і поправок суб’єктів права законодавчої ініціативи, пропозицій, висловлених у висновку Комітету відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України, та внесення зазначеного законопроекту на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

3. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України за своїм підписом.

4. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку