14 жовтня 2022 року (протокол №132)

Опубліковано 19 жовтня 2022, о 11:49

 Комітет 

 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     132  

      «14»    жовтня    2022  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     16 год. 00 хв.

 

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету: Культенко А.В.,  Папієв М.М.,  Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Кострійчук С.В.,  Приходько Н.І., Синютка О.М.

 

Відсутній перший заступник голови Комітету Євтушок С.М.

 

Приєдналися до відеоконференції:   заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Янчук А.О., керівник Управління справами Апарату Верховної Ради України Ханік Ю.П.

 

 Відеозапис і стенограма не ведуться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який містив чотири питання і питання «Різне», та у зв'язку з відсутністю інших зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).


ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект кошторису Верховної Ради України на 2023 рік.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів неефективної діяльності Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України, їх територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, які могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів», внесений народним депутатом України Тищенком М.М. (реєстр. № 8100 від 05.10.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки законності відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном», внесений народним депутатом України Веніславським Ф.В. (реєстр. № 8112 від 06.10.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Козирем С.В. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 8121 від 11.10.2022).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про   проект кошторису Верховної Ради України на 2023 рік.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналися заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Янчук Артем Олександрович і керівник Управління справами Апарату Верховної Ради України Ханік Юрій Петрович, яких було запрошено для участі у розгляді першого питання порядку денного засідання Комітету про проект кошторису Верховної Ради України на 2023 рік та які відповіли на запитання секретаря Комітету Папієва М.М., голів підкомітетів Приходько Н.І. та Синютки О.М.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утримався – 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок на проект кошторису Верховної Ради України
на 2023 рік та внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2023 рік» і додатки до нього.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України за своїм підписом.

3. Рекомендувати Верховній Раді України включити проект Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2023 рік» без голосування до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради України, на якому буде розглядатися проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» (реєстр. № 8000), підготовлений до другого читання, та прийняти зазначений проект Постанови за основу і в цілому.

4. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

5. У разі зміни обсягу видатків для головного розпорядника бюджетних коштів – Управління справами Апарату Верховної Ради України під час прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» в другому читанні і в цілому, доручити голові Комітету оголосити про такі зміни.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів неефективної діяльності Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України, їх територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, які могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів», внесений народним депутатом України Тищенком М.М. (реєстр. № 8100 від 05.10.2022).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь голови підкомітетів Приходько Н.І. та Синютка О.М. Зокрема, голова підкомітету Приходько Н.І. висловила зауваження до деяких завдань утворюваної Тимчасової слідчої комісії, зазначених у проекті постанови Верховної Ради України (реєстр. № 8100).

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утрималися – 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

    1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів неефективної діяльності Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України, їх територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, які могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів», внесений народним депутатом України Тищенком М.М. (реєстр. № 8100 від 05.10.2022), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.     

  2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки законності відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном», внесений народним депутатом України Веніславським Ф.В. (реєстр. № 8112 від 06.10.2022).

 

Перед початком голосування голова підкомітету Загородній Ю.І. заявив про можливий конфлікт інтересів у зв’язку з тим, що проектом Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки законності відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном» (реєстр. № 8112) його пропонується обрати до персонального складу утворюваної Тимчасової слідчої комісії, а отже він не братиме участі у голосуванні.

У голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утримався – 1 (прийнято більшістю голосів членів Комітету, які брали участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

   1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки законності відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном», внесений народним депутатом України Веніславським Ф.В. (реєстр. № 8112 від 06.10.2022), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та прийняти рішення, відповідно до  частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету щодо назви, завдань та оформлення проекту Постанови, викладених у висновку.

  2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії               Козирем С.В. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 8121 від 11.10.2022).

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Козирем С.В. та іншими (всього 10 підписів) (реєстр. № 8121 від 11.10.2022), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

  2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку