23 березня 2022 року (протокол № 107)

Опубліковано 29 березня 2022, о 17:09

 Комітет 

                                       П Р О Т О К О Л  №   107   

 

      «23»    березня    2022  року 

                                                             

                                                              вул. Банкова, 6-8,

у режимі відеоконференції

                                                                     17 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М.,  Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Марченко Л.І.,  Загородній Ю.І., Приходько Н.І.  (з 17 год. 05 хв.), Синютка О.М.,  Фролов П.В. (з 17 год. 08 хв.)

 

Відеозапис не ведеться.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, що  напередодні було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету, який включає 1 питання і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень та інших пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти за основу і в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо права народного депутата України перебувати на військовій службі за контрактом у складі Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану)» (реєстр. №7187 від 21.03.2022), внесений народними депутатами України  Герасимовим А.В., Бондарем М.Л., Климпуш-Цинцадзе І.О, Южаніною Н.П., Павленком Р.М.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Різне.

 

З 17 год. 05 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере голова підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість членів Комітету – 10 (десять) народних депутатів України.  

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо права народного депутата України перебувати на військовій службі за контрактом у складі Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану)» (реєстр. №7187 від 21.03.2022), внесений народними депутатами України                   Герасимовим А.В., Бондарем М.Л.,                                         Климпуш-Цинцадзе І.О, Южаніною Н.П., Павленком Р.М.

 

З 17 год. 08 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере голова підкомітету Фролов П.В. Загальна кількість членів Комітету – 11 (одинадцять) народних депутатів України.

  У обговоренні питання взяли участь перший заступник голови Комітету Євтушок С.М., який, зокрема, привернув увагу на конституційність законопроекту та несумісність депутатського мандата з іншими видами діяльності. Голова  підкомітету Приходько Н.І.  звернула увагу на те, що основним завданням парламенту є законотворча діяльність і перехід  народних  депутатів  України  на військову службу ставить під ризик роботу Верховної Ради України. Голова підкомітету Загородній Ю.І. підтримав законопроект і зазначив, що не бачить проблеми в проведенні засідань парламенту та його органів, оскільки , у разі необхідності, можна буде провести як дистанційне засідання, так і за особистої участі народного депутата України, якому командування відповідних військових формувань надасть таку можливість. Крім того, Загородній Ю.І. наголосив на тому, що відповідно до статті 65 Конституції України - захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України. Голова підкомітету Марченко Л.І. зауважила, що у  законопроекті немає відповіді на кадрове запитання про те, що як буде забезпечуватися гарантія  для народного депутата України передбачена Законом  про бронь, тобто звільнення  народного депутата України на строк виконання своїх повноважень від призову на військову або альтернативну (невійськову) службу.

 

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0, «утримався» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо права народного депутата України перебувати на військовій службі за контрактом у складі Збройних Сил України, Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчих формувань територіальних громад у період дії воєнного стану)» (реєстр. №7187 від 21.03.2022), та рекомендувати Верховній Раді України включити цей законопроект до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого  скликання, скоротити строки для внесення альтернативних законопроектів на день розгляду цього законопроекту Верховною Радою України, розглянути  його та прийняти за основу і в цілому з урахуванням пропозицій Комітету,  з техніко-юридичними  правками.

  2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

2.  Різне.

У питанні Різне  народні депутати України – члени Комітету  обнімалися інформацією та досвідом  щодо надання   допомоги  населенню як гуманітарної допомоги, так  і допомоги в евакуації в інші регіони України та за кордон .

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку