16 лютого 2022 року (протокол № 102)

Опубліковано 17 лютого 2022, о 17:12

 Комітет 

      

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

      №   102   

 

      16    лютого    2022  року 

                                                             

                                                              вул. Банкова, 6-8,

у режимі відеоконференції

                                                                     15 год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету:   Євтушок С.М., Культенко А.В.,                 Савченко О.С.,  Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М.,  Фролов П.В. 

 

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який напередодні було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який включав 3 питання і питання «Різне»,  а також запропонував розглянути додаткове питання на виконання доручення Голови Верховної Ради України про терміновий розгляд проекту Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України  Арахамією Д.Г, Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 7060 від 16.02.2022).

У зв’язку з відсутністю зауважень та інших пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету з урахуванням пропозиції про включення додаткового питання.

 

Голосували: за – 11, проти – 0, утрималися – 0 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прав та можливостей  жінок i чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України», внесений народними депутатами України           Кондратюк О.К. та іншими (всього 20 підписів) (реєстр. № 5005  02.02.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про реалізацію окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України».

 Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про розклад засідань Комітету у березні 2022 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України                 Арахамією Д.Г, Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 7060 від 16.02.2022)

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прав та можливостей  жінок i чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України», внесений народними депутатами України Кондратюк О.К. та іншими (всього 20 підписів) (реєстр. № 5005  02.02.2021).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово першому заступнику голови Комітету Євтушку С.М. як одному з авторів проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прав та можливостей  жінок i чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України» (реєстр. № 5005), який поінформував про підстави для внесення цього законопроекту та відповів на запитання секретаря Комітету                Папієва М.М. та голови підкомітету Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

 В обговоренні питання порядку денного взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 4  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прав та можливостей  жінок i чоловіків, протидії дискримінації та дотримання норм етики народними депутатами України», внесений народними депутатами України           Кондратюк О.К. та іншими (всього 20 підписів) (реєстр. № 5005  02.02.2021), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  реалізацію окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України».

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Приходько Н.І. у голосуванні беруть участь 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 2  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Інформацію Комітету про реалізацію окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України»  взяти до відома.

2. З метою реалізації змін, внесених до статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (згідно із Законом України від 15 лютого 2022 року) внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про реалізацію окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» та рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20, частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України включити цей проект Постанови Верховної Ради України до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання без голосування та прийняти його за основу і в цілому.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду проекту Постанови визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розклад засідань Комітету у березні 2022 року.

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Розклад засідань Комітету у березні 2022 року (додається).

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України  Арахамією Д.Г, Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 7060 від 16.02.2022).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь голови підкомітетів Синютка О.М., Приходько Н.І., секретар Комітету Папієв М.М., голова Комітету Кальченко С.В. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення питання порядку денного та зазначив, що загалом надійшло дві пропозиції:

перша пропозиція – проект висновку Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України  Арахамією Д.Г, Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 7060), який напередодні було направлено народним депутатам України – членам Комітету для ознайомлення;

друга пропозиція  секретаря Комітету Папієва М.М. - доповнити проект рішення Комітету з цього питання пунктом, який рекомендує Голові Верховної Ради України формувати проект порядку денного засідань Верховної Ради України з урахуванням висновків Місії Пета Кокса щодо пропорційного принципу відповідно до кількісного складу депутатської фракції (депутатської групи). 

 

Головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти за основу проект висновку Комітету в тій редакції, яка була запропонована напередодні народним депутатам України – членам Комітету.

 

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Загороднім Ю.І. у голосуванні беруть участь 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

Головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію секретаря Комітету Папієва М.М.

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Загороднім Ю.І. у голосуванні беруть участь 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 4, «проти» - 0, «утрималися» - 6  (рішення не прийнято).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В.  поставив на голосування пропозицію прийняти в цілому проект висновку Комітету в тій редакції, яка була запропонована напередодні народним депутатам України – членам Комітету.

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Загороднім Ю.І. у голосуванні беруть участь 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України Арахамією Д.Г., Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 7060 від 16.02.2022), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути цей проект Постанови та прийняти його в цілому.  

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити голову Комітету.

 

 

5. Різне.

Голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що у зв’язку з можливими змінами у календарному плані сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, наступне засідання Комітету відбудеться на наступному тижні в середу,                   23 лютого ц.р.

Питань для обговорення в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку