03 листопада 2021 року (протокол № 88)

Опубліковано 05 листопада 2021, о 09:53

 Комітет 

 

 

      

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                88

 

                                                                        03        листопада             21 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

у режимі відеоконференції

                                                                     15 год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету:   Євтушок С.М.,   Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А.,  Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М. (з 15 год.45 хв.), Фролов П.В. 

                

Приєднався до відеоконференції:

кандидат на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України Штучний В.В.

 

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який напередодні було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам свої зауваження або пропозиції.

Заступник голови Комітету Культенко А.В. запропонував виключити з проекту порядку денного засідання Комітету четверте питання «Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у жовтні 2021 року)» оскільк ще не всі відомості про причини відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та на засіданнях комітетів Верховної Ради України у жовтні місяці ц.р. надійшли до Апарату, а отже приймати рішення ще занадто рано, необхідно перенести розгляд цього питання на наступне засідання Комітету (стенограма додається).

 

Пропозицію підтримали також голова підкомітету Фролов П.В. і секретар Комітету Папієв М.М. та запропонували головуючому на засіданні ставити на голосування питання про прийняття порядку денного «в цілому»,  виключивши четверте питання (стенограма додається).

 

Крім того, перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. запропонував виключити з проекту порядку денного засідання Комітету третє питання «Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо дослідження діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та розслідування критичної ситуації у сфері тарифоутворення, яка склалася внаслідок дій посадових осіб акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Бондарем М.Л. та Кулінічем О.І. (реєстр. № 6108 від 27.09.2021)», оскільки, за наявною в нього інформацією, автори проекту Постанови мають намір відкликати його для доопрацювання, зокрема, внести зміни до складу утворюваної Тимчасової слідчої комісії та врахувати зауваження, викладені у проекті висновку Комітету на цей проект Постанови Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Голова підкомітету Приходько Н.І. також підтримала цю пропозицію (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію прийняти порядок денний засідання Комітету, який складається з двох (першого та другого) питань та «Різного», «за основу» та «в цілому» (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» -  10, «проти» - 0 , «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення зміни до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України             Корнієнком О.С. (реєстр. № 6252 від 01.11.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про кандидатуру для призначення на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення зміни до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України Корнієнком О.С. (реєстр. № 6252 від 01.11.2021)

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0 «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення зміни до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народним депутатом України             Корнієнком О.С. (реєстр. № 6252 від 01.11.2021), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути цей проект Постанови та прийняти його в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України  визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про кандидатуру для призначення на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив народним депутатам України – членам Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався кандидат на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України Штучний В.В., запрошений для участі у розгляді другого питання порядку денного, та запропонував народним депутатам України – членам Комітету звернутися із запитаннями до кандидата.

Штучний В.В.  відповів на запитання секретаря Комітету Папієва М.М. та першого заступника голови Комітету Євтушка С.М. (стенограма додається).

 

З 15 год. 45 хв. участь у засіданні Комітету бере голова підкомітету Синютка О.М. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету членів Комітету – 11 (одинадцять) народних депутатів України.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

Висновок Комітету та рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України позачергово без голосування питання стосовно призначення Штучного В.В. на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України і розглянути його.

 

 

3. Різне.

Голова Комітету поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що у зв’язку з можливими змінами у календарному плані проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, наступний тиждень буде передбачений для роботи народних депутатів України з виборцями, традиційно в такий тиждень засідання Комітету не проводиться. Водночас, Розпорядження Голови Верховної Ради України про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за жовтень 2021 року, має бути видано до 15 листопада ц.р., отже Комітет має розглянути це питання до зазначеної дати, тому наступне засідання Комітету запропоновано провести у середу, 10 листопада  ц.р., у режимі відеоконференції.  

 

Інших питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку