14 вересня 2021 року (протокол № 81)

Опубліковано 20 вересня 2021, о 11:35

 Комітет 

 

      

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                81

 

                                                                        14        вересня             21 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

у режимі відеоконференції

                                                                     11 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету:   Культенко А.В.,  Савченко О.С.,                   Папієв М.М., Гринчук О.А.,  Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.,                         Фролов П.В. 

 

Відсутні: Євтушок С.М.,   Марченко Л.І.            

 

Приєдналися до відеоконференції:

Потураєв М.Р., Швачко А.О. – народні депутати України.

 

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який напередодні було направлено для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету  і  який включав 3 основних питання та питання «Різне».  Водночас він повідомив про те, що під час підготовки до розгляду питання третього проекту порядку денного про лист голови Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Климпуш-Цинцадзе І.О. від 10 вересня 2021 року № 04-20/10-2021/282215 (636686) щодо розгляду  проекту Закону України «Про ратифікацію Гарантійної угоди «Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)» між Україною та Європейським інвестиційним банком» (реєстр. № 0112 від 18.06.2021) на відповідність його оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам, виникла потреба додаткового вивчення наданих матеріалів. Тому головуючий на засіданні Комітету запропонував не розглядати питання на цьому засіданні Комітету (третє питання проекту порядку денного засідання Комітету). Інших пропозицій і зауважень не надходило, у зв’язку з цим головуючий на засіданні Комітету запропонував прийняти порядок денний засідання Комітету  з двох питань та питання «Різне» «за основу» та «в цілому» з урахуванням внесеної ним пропозиції  (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» -  9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про заяви народних депутатів України – співголів депутатської фракції  Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» у Верховній Раді України Бойка Ю.А. та Рабіновича В.З., а також інших народних депутатів України - членів цієї депутатської фракції (електронні картки документів (555146) та (555227) щодо висловлювань народного депутата України Потураєва М.Р. на пленарному засіданні Верховної Ради України   17 червня 2021 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про заяви народних депутатів України Санченка О.В. та Швачка А.О. щодо обрання їх до складу комітетів Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяви народних депутатів України – співголів депутатської фракції  Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» у Верховній Раді України Бойка Ю.А. та Рабіновича В.З., а також інших народних депутатів України - членів цієї депутатської фракції (електронні картки документів (555146) та (555227) щодо висловлювань народного депутата України Потураєва М.Р. на пленарному засіданні Верховної Ради України   17 червня 2021 року.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету  Кальченко С.В. повідомив народним депутатам України – членам Комітету про те, що до засідання Комітету в режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Потураєв М.Р., запрошений для участі у розгляді першого питання порядку денного, та на пропозицію голови підкомітету Приходько Н.І. надав слово народному депутату України Потураєву М.Р. для надання пояснень та відповіді на запитання, поставлені головою підкомітету Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Культенко А.В., Папієв М.М., Загородній Ю.І., Фролов П.В., Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та зазначив, що загалом надійшло дві пропозиції:

перша пропозиція (викладена у проекті рішення Комітету) – попередити народного депутата України Потураєва М.Р. про неприпустимість дій, заяв та вчинків, що компрометують народного депутата України, виборців, Верховну Раду України, державу, тощо;

друга пропозиція (викладена головою підкомітету Загороднім Ю.І.) – рекомендувати Верховній Раді України позбавити народного депутата України Потураєва М.Р. права брати участь у п’яти пленарних засіданнях Верховної Ради України.

 

Головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування першу пропозицію (викладену у проекті рішення Комітету з цього питання).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку із головою підкомітету Синюткою О.М. у голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 2, «утрималися» - 0, не голосувала – 1             у зв’язку з можливим конфліктом інтересів (прийнято більшістю голосів).

 

У зв’язку з прийняттям першої пропозиції друга пропозиція на голосування не ставилася.

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Інформацію Комітету про заяви народних депутатів України – співголів депутатської фракції Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» у Верховній Раді України Бойка Ю.А. та Рабіновича В.З., а також інших народних депутатів України – членів цієї депутатської фракції (електронні картки документів (555146) та (555227) щодо висловлювань народного депутата України Потураєва М.Р. на пленарному засіданні Верховної Ради України 17 червня 2021 року (додається) взяти до відома.

2. Попередити народного депутата України Потураєва М.Р. про неприпустимість дій, заяв та вчинків, що компрометують народного депутата України, виборців, Верховну Раду України, державу, та про необхідність неухильного дотримання при виконанні своїх повноважень вимог Конституції України, Закону України «Про статус народного депутата України», Регламенту Верховної Ради України та інших законів України, додержання присяги народного депутата України, загальновизнаних норм моралі; завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів України, службових та посадових осіб і громадян, бути ввічливими у стосунках з громадянами, керівниками, колегами і підлеглими.

3. Рішення та інформацію Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О., народному депутату України Потураєву М.Р.,  депутатській фракції Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» у Верховній Раді України.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяви народних депутатів України Санченка О.В. та Швачка А.О. щодо обрання їх до складу комітетів Верховної Ради України.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив народним депутатам України – членам Комітету про те, що до засідання Комітету в режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Швачко А.О., запрошений для участі у розгляді другого питання порядку денного, та надав йому слово для відповіді на запитання, поставлені головою підкомітету Приходько Н.І., головою підкомітету Загороднім Ю.І., секретарем Комітету Папієвим М.М. (стенограма додається).

 

Також народний депутат України Швачко А.О. звернувся до народних депутатів України – членів Комітету з проханням перенести розгляд питання про обрання до складу комітетів Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету підтримали без голосування прохання про перенесення розгляду питання про заяви народних депутатів України Санченка О.В. та Швачка А.О. щодо обрання їх до складу комітетів Верховної Ради України (стенограма додається).

 

 

 

 

3. Різне.

Голова Комітету поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що наступне засіданні Комітету, згідно із затвердженим розкладом засідань Комітету на вересень місяць поточного року, заплановане на 22 вересня ц.р. та проходитиме у приміщенні Комітету (зал засідань, кімната № 418) о 15 год. 00 хв.

Інших питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку