16 червня 2021 року (протокол №74)

Опубліковано 17 червня 2021, о 16:30

 Комітет 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                74

 

                                                                            16        червня  21 

                                                             

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  КомітетуЄвтушок С.М., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В. 

 

Відсутні члени Комітету: заступник голови Комітету Культенко А.В. (з поважних причин), заступник голови Комітету Савченко О.С.

 

Присутні запрошені:

Янченко Г.І. – народний депутат України;

Теплюк М.О. - в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України;

Савкова Л.В. - заступник керуючого справами – головний бухгалтер.

 

Присутні працівники секретаріату Комітету та помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету, представник секретаріату депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ».  

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

 Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 6 основних питань та питання «Різне» та  у зв’язку з відсутністю інших пропозицій і зауважень головуючий на засіданні Комітету запропонував прийняти проект порядку денного «за основу» та «в цілому»  (стенограма додається).

 Голосували:  «за» -  9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.   Про звіт Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за перший квартал 2021 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про річний звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народними депутатами України Янченко Г.І. та іншими (реєстр. № 5632 від 07.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 5659 від 15.06.2021, доопрацьований).  

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про зміну у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства «Українська залізниця», розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного  підприємства,  що призвели  до  значного  погіршення  технічного стану підприємства та основних виробничих показників", внесений народним депутатом України Батенком Т.І. (реєстр. № 5619 від 04.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5.  Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6.    Про проект Закону України «Про Установу бізнес-омбудсмена в Україні», внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань економічного розвитку Наталухою Д.А. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 3607 від 30.04.2021, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7.   Різне

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про звіт Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за перший квартал 2021 року.

 

Головуючий на засіданні Комітету  голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому на засіданні Комітету Теплюку М.О. – в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України, запрошеному для розгляду першого питання порядку денного засідання Комітету, який поінформував народних депутатів України – членів Комітету про загальний стан використання  бюджетних коштів у І кварталі 2021 року та відповів на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету Євтушком С.М., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Папієвим М.М. (стенограма додається).

 Також головуючий на засіданні Комітету надав слово присутній на засіданні Савковій Л.В., заступнику керуючого справами – головному бухгалтеру, запрошеній для розгляду першого питання порядку денного засідання Комітету, яка відповіла на запитання, поставлене головою підкомітету Приходько Н.І. (стенограма додається).

 Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування проект рішення Комітету з цього питання, попередньо наданий разом з відповідною інформацією для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету (стенограма додається).

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

  Інформацію Комітету про звіт Апарату Верховної Ради України про виконання кошторису Верховної Ради України за перший квартал 2021 року (додається) взяти до відома та надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання та врахування в роботі.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про річний звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народними депутатами України Янченко Г.І. та іншими (реєстр. № 5632 від 07.06.2021).

 Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про присутність на засіданні Комітету народного депутата України Янченко Г.І. – автора проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 5632), запрошеної для розгляду, зокрема, цього питання порядку денного засідання Комітету.

 В обговоренні питання порядку денного засідання Комітету взяли участь Перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. та голова підкомітету Приходько Н.І. (стенограма додається).

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про річний звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України Янченко Г.І. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр. № 5632 від 07.06.2021), та направити  його Голові Верховної Ради України.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 5659 від 15.06.2021, доопрацьований).  

 Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутній на засіданні Комітету народному депутату України Янченко Г.І. – автору проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 5659), запрошеної для розгляду третього питання порядку денного засідання Комітету, яка обґрунтувала необхідність утворення Тимчасової спеціальної комісії (стенограма додається).

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 5659 від 15.06.2021, доопрацьований), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету та прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.   

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 З 16 год. 00 хв. участь у засіданні Комітету не бере голова підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету членів Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про зміну у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства «Українська залізниця», розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного  підприємства,  що призвели  до  значного  погіршення  технічного стану підприємства та основних виробничих показників", внесений народним депутатом України Батенком Т.І. (реєстр. № 5619 від 04.06.2021).

 

Голосували :  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про зміну у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства «Українська залізниця», розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників», внесений народним депутатом України Батенком Т.І. (реєстр. № 5619 від 04.06.2021), і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України розглянути даний проект Постанови та визначитись щодо нього шляхом голосування з урахуванням зауважень Комітету стосовно включення народного депутата України Рудика С.Я. до складу іншої тимчасової слідчої комісії (проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуванням вбивства Павла Шеремета» (реєстр. № 2756 від 19.02.2020, доопрацьований).  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України).

 

Перед початком голосування голова підкомітету Марченко Л.І. заявила про можливий конфлікт інтересів та про те, що не братиме участі у голосуванні за це питання порядку денного (стенограма додається).

В голосуванні беруть участь 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 0, не голосувала – 1  (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

Рішення з питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України) (додається).

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про Установу бізнес-омбудсмена в Україні», внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань економічного розвитку Наталухою Д.А. та іншими (всього 8 підписів)  (реєстр. № 3607 від 30.04.2021, доопрацьований).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

Експертний висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про Установу бізнес-омбудсмена в Україні» (реєстр. № 3607 від 30.04.2021, доопрацьований) та направити його Комітету з питань економічного розвитку, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного законопроекту.

 

7. Різне.

Голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що наступне засіданні Комітету згідно із затвердженим розкладом засідань Комітету на червень місяць поточного року, заплановане на 30 червня ц.р. та проходитиме у залі засідань Комітету (кімн. № 418).

Також народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо впорядкування оплати праці помічників-консультантів народних депутатів України (стенограма додається).

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку