31 березня 2021 року (протокол №67)

Опубліковано 31 березня 2021, о 15:35

 Комітет 

 

      КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ



                                                                                   

                                                                                67

 

                                                                  31        березня         21 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова,6-8

кімн. 418 

у режимі відеоконференції

                                                                     11  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В.,  Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М.,  Фролов П.В. 

 

Присутні: 

працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

Ведеться відеозапис.

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.М. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 5 основних питань та питання «Різне», і у зв’язку з відсутністю інших пропозицій та зауважень, прийняти порядок денний засідання Комітету «за основу» і «в цілому» (стенограма додається).  

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку у голосуванні не бере участь секретар Комітету Папієв М.М. Підрахунок голосів здійснив  голова Комітету              Кальченко С.В.

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України Богуцькою Є.П. (реєстр. № 4657 від 26.02.2021, доопрацьований).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процесу планування законопроектної роботи Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Стефанчуком Р.О., Кальченком С.В. та іншими (реєстр. № 5178 від 01.03.2021).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України»  з метою  приведення процесу планування законопроектної роботи Верховної Ради України у відповідність до процедурних керівних принципів щодо прав та обов’язків опозиції в демократичному парламенті», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. та іншими (реєстр. № 5178-1 від 16.03.2021).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Павленка Ю.О. у лютому 2021 року) лист від 24.03.2021
№ 06/04-2021/104008 (448823).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про розклад засідань Комітету у квітні 2021 року. 

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України Богуцькою Є.П. (реєстр. № 4657 від 26.02.2021, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Богуцькій Є.П., яка приєдналась до відеоконференції,  автору проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4657) для обґрунтування необхідності створення зазначеної у Постанові тимчасової слідчої комісії та відповіді на запитання, поставлені головою підкомітету Синюткою О.М. (стенограма додається). 

 

В обговоренні взяли участь: голова Комітету Кальченко С.В., перший заступник голови Комітету   Євтушок С.М., голова підкомітету Загородній Ю.І., голова підкомітету  Синютка О.М.   (стенограма додається).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку у голосуванні беруть участь 10 народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України Богуцькою Є.П. (реєстр. № 4657 від 26.02.2021, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися щодо проекту Постанови (реєстр. № 4657 від 26.02.2021, доопрацьований) шляхом голосування з урахуванням зауважень Комітету щодо кількісного та персонального складу Тимчасової слідчої комісії.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процесу планування законопроектної роботи Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Стефанчуком Р.О., Кальченком С.В. та іншими (реєстр. № 5178 від 01.03.2021).

           

В обговоренні взяли участь: голова Комітету Кальченко С.В., голова підкомітету  Синютка О.М., голова підкомітету Приходько Н.І.   (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утрималося» -  4 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процесу планування законопроектної роботи Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Стефанчуком Р.О.  та іншими (всього 6 підписів) (реєстр. № 5178 від 01.03.2021), та рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України і за наслідками розгляду цього законопроекту в першому читанні прийняти його за основу.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України»  з метою  приведення процесу планування законопроектної роботи Верховної Ради України у відповідність до процедурних керівних принципів щодо прав та обов’язків опозиції в демократичному парламенті», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. та іншими (реєстр. № 5178-1 від 16.03.2021).

 

В обговоренні взяв участь перший заступник голови Комітету                  Євтушок С.М. (один з авторів законопроекту реєстр. № 5178-1) (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 0, «утрималося» - 5 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України»  з метою  приведення процесу планування законопроектної роботи Верховної Ради України у відповідність до процедурних керівних принципів щодо прав та обов’язків опозиції в демократичному парламенті», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Євтушком С.М. та іншими (реєстр. № 5178-1 від 16.03.2021), та рекомендувати Верховній Раді України включити альтернативний проект Закону України (реєстр. № 5178-1) до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України і за наслідками розгляду в першому читанні відхилити його.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Павленка Ю.О. у лютому 2021 року) лист від 24.03.2021
№ 06/04-2021/104008 (448823).

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Виключити зі списку підпункту 1 пункту 1 рішення Комітету
від 3 березня 2021 року (протокол № 64) «Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у лютому 2021 року (лист від 02.03.2021
№ 06/04-2021/71976 (415666)» народного депутата України Павленка Ю.О. (номер 25), і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. видати розпорядження про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 15 березня 2021 року № 59 про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за лютий 2021 року, стосовно народного депутата України Павленка Ю.О.

2. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України
Разумкову Д.О. та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України
Теплюку М.О.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розклад засідань Комітету у квітні 2021 року. 

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку у голосуванні беруть участь 10 народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Розклад засідань Комітету у квітні 2021 року.

 

 

6. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялися думками щодо розгляду Верховною Радою України проектів постанов стосовно дострокового припинення повноважень народних депутатів України Колихаєва І.В. (реєстр.           № 4447) і  Скічка О.О. (реєстр. № 5012) та щодо включення до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України питань, внесених народними депутатами України – членами депутатських фракцій, які вважаються опозиційними (стенограма додається).

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    М.М.ПАПІЄВ

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку