16 грудня 2020 року (протокол № 57)

Опубліковано 21 грудня 2020, о 09:29

 Комітет 

 

      

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                             57

 

                                                                     16        грудня              20 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. № 418 (зал засідань)

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Савченко О.С., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Відсутні члени Комітету:   Папієв М.М., Приходько Н.І.  – з поважних причин.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти:  Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні: 

помічники-консультанти народних депутатів України  - членів Комітету Кальченка С.В., Євтушка С.М., Папієва М.М., Загороднього Ю.І., Гринчук О.А.

 

Ведеться стенограма та

 аудіозапис засідання Комітет

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 5 основних питань і питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю пропозицій і зауважень – прийняти порядок денний засідання Комітету «за основу» та «в цілому»  (стенограма додається).

 

Перед початком голосування у зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Папієва М.М. головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. доручив здійснювати підрахунок результатів голосування першому заступнику голови Комітету Євтушку С.М. (частина третя статті 44 Закону України «Про комітети Верховної ради України»).

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.         Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо забезпечення гласності засідань комітетів Верховної Ради України)», внесений народними депутатами України Устіновою О.Ю., Клименко Ю.Л., Фроловим П.В. та іншими  (реєстр. № 3745).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.         Про проект Закону України «Про відкликання народного депутата України за народною ініціативою», внесений народними депутатами України  Мазурашу Г.Г. та Павлюком М.В. (реєстр. 3972 від 10.08.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 3.        Про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.  Про  проект календарного плану проведення п’ятої сесії  Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий – липень 2021 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про розклад засідань Комітету у січні 2021 року. 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне.       

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо забезпечення гласності засідань комітетів Верховної Ради України)», внесений народними депутатами України Устіновою О.Ю., Клименко Ю.Л., Фроловим П.В. та іншими  (реєстр. № 3745).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. – співавтору законопроекту, який погодився із зауваженнями, висловленими у проекті висновку Комітету, щодо  питання технічного забезпечення комітетів для реалізації положень, запропонованих у законопроекті (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на  проект Закону України «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» (щодо забезпечення гласності засідань комітетів Верховної Ради України), внесений народними депутатами України Устіновою О.Ю. та іншими (всього 31 підпис) (реєстр. № 3745 від 25.06.2020), та рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду цього законопроекту в першому читанні повернути законопроект (реєстр. № 3745) суб'єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про відкликання народного депутата України за народною ініціативою», внесений народними депутатами України  Мазурашу Г.Г. та Павлюком М.В. (реєстр. 3972 від 10.08.2020).

 

Голосували:  «за» - 9 «проти» - 0 , «утрималося» -  0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про відкликання народного депутата України за народною ініціативою», внесений народними депутатами України Мазурашу Г.Г., Павлюком М.В. (реєстр. № 3972 від 10.08.2020).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією повернути проект Закону України (реєстр. № 3972) субєктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

3. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект календарного плану проведення п’ятої сесії  Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий – липень 2021 року).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. також поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що проект календарного плану на п’яту сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання було попередньо надіслано Голові Верховної Ради України,  Апарату Верховної Ради України та депутатським фракціям (депутатським групам) у Верховній Раді України для подання пропозицій та зауважень. Наразі  пропозицій  або зауважень до Комітету не надходило (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» і рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розклад засідань Комітету у січні 2021 року. 

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Розклад засідань Комітету у січні 2021 року.

 

 

6. Різне.

Питань до обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

 

Перший заступник

голови Комітету                                                      С.М.ЄВТУШОК

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку