11 листопада 2020 року (протокол № 53)

Опубліковано 13 листопада 2020, о 13:38

 Комітет 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                          53

 

                                                                                11        листопада      20 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

у режимі відеоконференції,

                                                                  з  11 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І.. Марченко Л.І. (з 11 год. 06 хв.), Приходько Н.І., Фролов П.В. 

 Відсутній член Комітету:  голова підкомітету Синютка О.М.

 Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М.,  Моргун А.А., Олексійчук О.М.                   

 Приєдналися до відеоконференції: 

народний депутат України Шараськін А.А.;

перший заступник Керуючого справами Денисов Е.М.;

заступник Керуючого справами – головний бухгалтер Савкова Л.В.;

керівник відділу організації будівництва Управління справами Яремчук В.О.

Присутні: помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету  Кальченка С.В., Євтушка С.М., Папієва М.М. 

 

Ведеться відеозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з  5 основних питань та питання «Різне», і у зв’язку з відсутністю зауважень чи пропозицій до проекту порядку денного запропонував прийняти його «за основу та в цілому» (стенограма додається). 

 З 11 год. 06 хв. у засіданні Комітету (в режимі відеоконференції) бере участь голова підкомітету Марченко Л.І. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету складає 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.  Про заяву народного депутата України Андрійовича З.М. про складення ним депутатських повноважень.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 2. Про заяву народного депутата України Шараськіна А.А. про обрання його членом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.


 3. Про лист в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюка М.О. від 05.11.2020 № 06/04-2020/202803 (252973) щодо участі народних депутатів України Порошенка П.О. та Павленка Ю.О. у голосуваннях при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та у засіданнях комітетів у вересні 2020 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Крульком І.І. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 4263 від 23.10.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 5. Про попередній розгляд проектів кошторису Верховної Ради України на 2021 рік та норм витрат на одного народного депутата України на 2021 рік, наданих згідно з листом Апарату Верховної Ради України від 16.10.2020 № 185500.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 6. Різне

 

1.  СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  заяву народного депутата України Андрійовича З.М. про складення ним депутатських повноважень.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрійовича З.М.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

  2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  заяву народного депутата України Шараськіна А.А. про обрання його членом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

 Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до відеоконференції приєднався народний депутат України Шараськін А.А., та запропонував членам Комітету поставити йому запитання. Запитань не надходило, народні депутати України – члени Комітету побажали народному депутату України Шараськіну А.А. успіхів у його подальшій депутатській діяльності  (стенограма додається).

 Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Підтримати заяву народного депутата України Шараськіна А.А. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  лист в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюка М.О. від 05.11.2020 № 06/04-2020/202803 (252973) щодо участі народних депутатів України Порошенка П.О. та Павленка Ю.О. у голосуваннях при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та у засіданнях комітетів у вересні 2020 року.

 Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за вересень 2020 року, народним депутатам України Порошенку П.О. та Павленку Ю.О.

2. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О. та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюку М.О.

 

4. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Крульком І.І. та іншими (всього 11 підписів) (реєстр. № 4263 від 23.10.2020).

         Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

 Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Крульком І.І. та іншими (всього 11 підписів)  (реєстр. № 4263 від 23.10.2020), та направити  його Тимчасовій слідчій комісії, яка визначена головною з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

5. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  попередній розгляд проектів кошторису Верховної Ради України на 2021 рік та норм витрат на одного народного депутата України на 2021 рік, наданих згідно з листом Апарату Верховної Ради України від 16.10.2020 № 185500.

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про приєднання до відеоконференції першого заступника Керуючого справами Денисова Е.М., заступника Керуючого справами – головного бухгалтера Савкової Л.В., керівника відділу організації будівництва Управління справами Яремчука В.О. та запропонував членам Комітету поставити їм запитання (стенограма додається).

Також головуючий на засіданні голова Комітету надав слово заступнику Керуючого справами – головному бухгалтеру Савковій Л.В. для інформування щодо основних показників, на яких ґрунтується фінансування, передбачене Апарату Верховної Ради України проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (реєстр. № 4000). Крім того, заступник Керуючого справами – головний бухгалтер Савкова Л.В. відповіла на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету Папієвим М.М., Приходько Н.І., Фроловим П.В., зокрема, щодо проекту кошторису Верховної Ради України на 2021 рік (стенограма додається).

 В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету Папієв М.М., Приходько Н.І., Фролов П.В. (стенограма додається).

    

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Інформацію Комітету про попередній розгляд проекту кошторису Верховної Ради України на 2021 рік взяти до відома.

2. Апарату Верховної Ради України:

- доопрацювати проект кошторису Верховної Ради України на 2021 рік з урахуванням обсягів видатків, передбачених проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та прийнятих Верховною Радою України висновків та пропозицій до проекту закону про Державний бюджет України на 2021 рік (за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні), виходячи з обґрунтованої потреби у видатках, враховуючи пропозиції народних депутатів України – членів Комітету, а також зауваження, наведені в інформації Комітету;

- подати до 16 листопада 2020 року на розгляд Комітету доопрацьовані проект кошторису Верховної Ради України на 2021 рік та проект норм витрат на одного народного депутата України на 2021 рік з урахуванням прийнятої Верховною Радою України Постанови Верховної Ради України «Про висновки і пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2021 рік» (від 05.11.2020) для подання на розгляд Верховної Ради України проекту Постанови Верховної Ради України про кошторис Верховної Ради України на 2021 рік для його затвердження під час прийняття проекту Закону України про Державний бюджет України на 2021 рік  у другому читанні.

3. Інформацію та рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Раді України для організації виконання.

 

 6. Різне.

Голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що наступне засіданні Комітету, згідно із затвердженим розкладом засідань Комітету на листопад місяць поточного року, заплановане на 18 листопада ц.р. та проходитиме у залі засідань Комітету (кімн. № 418).

 

 

Голова Комітету                                                С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                            М.М.ПАПІЄВ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку