14 квітня 2020 року (протокол № 32)

Опубліковано 16 квітня 2020, о 16:22

 Комітет 

 

      

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ




                                                                                        32

 

                                                                                14        квітня                 20 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова,6-8

кімн.418 

у режимі відеоконференції

                                                                     12  год. 00 хв.

 

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В.,  Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В. 

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Меть Т.М., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова  К.С. 

 

Присутні: 

помічник-консультант народного депутата України – члена Комітету Кальченка С.В. 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 2 основних питань та питання «Різне» і, у зв’язку з відсутністю зауважень чи пропозицій до проекту порядку денного, запропонував прийняти його «за основу та в цілому»

 

Голосували:  «за» -  7,  «проти» - 2 , «утрималося» - 2  (прийнято більшістю голосів).




 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про перегляд рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 7) та повторний розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» (реєстр. № 1043).

Інформує:  голова підкомітету Фролов П.В.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» (реєстр. № 1043), підготовлений до другого читання. 

Інформує:  голова підкомітету Фролов П.В. 

 

3. Різне.

 

За пропозицією голови підкомітету Приходько Н.І. , в обговоренні якої   взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Приходько Н.І., Синютка О.М., Кальченко С.В., було прийнято рішення заносити до протоколу засідання Комітету поіменні результати голосування (частина третя статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України»)                                                                                  (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 1, «утрималося» - 2  (прийнято більшістю присутніх на засіданні Комітету).  

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  перегляд рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 7) та повторний розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» (реєстр. № 1043).

 

            Головуючий на засіданні Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В., ініціатору внесення на розгляд Комітету цього питання, який також обґрунтував необхідність перегляду рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол № 7) та поінформував присутніх по суті внесеної ним пропозиції до законопроекту реєстр. № 1043 (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Кальченко С.В. Пузійчук А.В.,  Папієв М.М.,                   Гринчук О.А., Синютка О.М.  (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету підсумував обговорення та висловлені під час нього зауваження і пропозиції та запропонував прийняти рішення з редакційним уточненням, а саме:  в мотивувальній частині проекту рішення Комітету слова: «статті 116 Регламенту Верховної Ради України» замінити  словами: «частини шостої статті 118 Регламенту Верховної Ради України» (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 6 (Кальченко С.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Гринчук О.А., Марченко Л.І., Фролов П.В.), «проти» - 0 , «утримався» - 1 (Синютка О.М.). Не брали участі в голосуванні Пузійчук А.В., Папієв М.М., Загородній Ю.І., Приходько Н.І. (прийнято більшістю голосів).

 

Результати голосування оголосив головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В., оскільки секретар Комітету Папієв М.М. заявив про те, що не може встановити результати голосування (стенограма додається).

 

УХВАЛИЛИ: 

Переглянути рішення Комітету від 18 вересня 2019 року (протокол  № 7) про розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» (реєстр. № 1043), підготовленого до другого читання, та повторно розглянути пропозиції народних депутатів України, внесених до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» (реєстр. № 1043), який готується до другого читання.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Фролова П.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» (реєстр. № 1043), підготовлений до другого читання.

           

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В., одному з авторів пропозицій, внесених до другого читання законопроекту реєстр. № 1043, який звернувся до народних депутатів України – членів Комітету з проханням підтримати його пропозицію № 18 та деякі уточнення до цієї пропозиції, які він зачитав (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Кальченко С.В., Синютка О.М., Пузійчук А.В.,  Фролов П.В.,  Папієв М.М., Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

З 13 год. 58  хв. секретар Комітету Папієв М.М. не бере участь в засіданні Комітету та  вийшов з відеоконференції. Загальна кількість народних депутатів України – членів Комітету, які беруть участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції - 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

У зв’язку з тим, що секретар Комітету Папієв М.М. не бере участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.С. доручив заступнику голови Комітету Савченко О.С. вести підрахунок голосів під час голосування (на підставі підпункту 6 пункту 4 Розділу VIII Прикінцевих положень Закону України «Про комітети Верховної Ради України») (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 6 (Кальченко С.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Гринчук О.А., Марченко Л.І., Фролов П.В.), «проти» - 1 (Загородній Ю.І.) , «утримався» - 1 (Синютка О.М.), не брали участі в голосуванні Пузійчук А.В., Приходько Н.І. (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури» (реєстр. № 1043), підготовлений до другого читання, врахувавши 11 пропозицій (№№ 6, 10, 18, 25-28, 31-34) та  відхиливши 28 пропозицій (1-5, 7, 8, 9, 11-16, 17, 19, 20, 21-24, 29, 30, 35-39), що надійшли від народних депутатів України.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» щодо протидії зловживанням правами народних депутатів у ході законодавчої процедури» (реєстр.  № 1043) у вигляді порівняльної таблиці, та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні  прийняти його в другому читанні та в цілому.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету з питань Регламенту Верховної Ради України Фролова П.В. 

 

3. Різне.

Питань до обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Заступник голови Комітету                                     О.С. САВЧЕНКО

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку