30 березня 2020 року (протокол № 30)

Опубліковано 30 березня 2020, о 14:11

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

                                                                                        30

 

                                                                                30  березня     20

                                                                                                             вул. Банкова, 6-8,

                                                                     11  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кукла А.О., Меть Т.М., консультант Шаповалова К.С.


Присутні: помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Культенка А.В., Приходько Н.І.

 

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості)

 

Головуючий на засіданні Комітету запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 2 основних питання та питання «Різне» та запропонував прийняти його «за основу».

 

Голосували за прийняття проекту порядку денного «за основу»: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

Зауважень та пропозицій не надходило.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття «в цілому» порядку денного засідання Комітету.

 Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О. та іншими (реєстр.  № 3277 від 29.03.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О., Стефанчуком Р.О., Кондратюк О.К. та іншими (реєстр. № 3278 від 29.03.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О. та іншими (реєстр. № 3277 від 29.03.2020).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету внести зміни до проекту висновку на законопроект (реєстр. № 3277) та ухвалити його з урахування такої пропозиції: «внести зміни до підпункту 3) пункту 4 розділу І законопроекту, в якому йдеться про надсилання народним депутатам України – членам відповідного комітету проекту порядку денного та проектів актів, які заплановано для розгляду на засіданні комітету, а саме: слова «не пізніше як за три години» замінити словами «не пізніш як за двадцять чотири години».

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О. та іншими (реєстр. № 3277 від 29.03.2020), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання і за наслідками розгляду в першому читанні прийняти його за основу та в цілому з урахуванням пропозиції Комітету, а саме: внести зміни до підпункту 3) пункту 4 розділу І законопроекту, в якому йдеться про надсилання народним депутатам України – членам відповідного комітету проекту порядку денного та проектів актів, які заплановано для розгляду на засіданні комітету, а саме: слова «не пізніше як за три години» замінити словами «не пізніш як за двадцять чотири години».

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О., Стефанчуком Р.О., Кондратюк О.К. та іншими (реєстр. № 3278 від 29.03.2020).

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період карантину в Україні», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О., Стефанчуком Р.О., Кондратюк О.К. та іншими (реєстр. № 3278 від 29.03.2020).

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період карантину в Україні», внесений народними депутатами України Разумковим Д.О., Стефанчуком Р.О., Кондратюк О.К. та іншими  (реєстр. № 3278 від 29.03.2020), за основу та в цілому.

 

3. Різне.

Питань до обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку