16 березня 2020 року (протокол №29)

Опубліковано 19 березня 2020, о 11:12

 Комітет 

 

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                      29

 

                                                                            16         березня          20

                                                            

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

                                                                     16  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Культенко А.В., Савченко О.С.,  Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В. (з 16 год.07 хв.)

Відсутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Марченко Л.І.– (з поважних причин).

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О.,   Меть Т.М., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова  К.С.

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Культенка А.В., Савченко О.С., Папієва М.М.;

представник секретаріату депутатської фракції «Слуга народу» Сабецька О.Б.

 

 

Ведеться аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, до якого попередньо було запропоновано включити 5 основних питань та питання «Різне» та  поставив на голосування пропозицію прийняти «за основу» проект порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували за прийняття проекту порядку денного «за основу»: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

Головуючий привернув увагу народних депутатів України – членів Комітету до першого питання проекту порядку денного, зокрема, що змінився склад ініціаторів внесення проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 3218), до якого окрім народних  депутатів України  Разумкова Д.О.,  Стефанчука Р.О., Кондратюк О.К. також увійшли народні депутати України  Арахамія Д.Г., Железняк Я.І., Батенко Т.І.,                   Тимошенко Ю.В.,  Геращенко І.В.,  Кулініч О.І., Герасимов А.В.,                 Шуфрич Н.І.

 

Також секретар Комітету Папієв М.М. повідомив, що у нього є питання для розгляду та обговорення у «Різному» .

 

Заперечень, інших зауважень та пропозицій від народних депутатів України – членів Комітету не надходило.

 

Головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття «в цілому» порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1.                  Про проект Постанови Верховної Ради України "Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні", внесений народними депутатами України Разумковим Д.О., Стефанчуком Р.О., Кондратюк О.К.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.                  Про доручення Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. від 24 лютого 2020 року щодо розгляду листа народного депутата України Литвиненка С.А. (від 20.02.2020 № 2002202(43577) та лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. (від 02.03.2020 № 06/04-105(52394).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про лист народного депутата України Одарченка А.М. від 25.02.2020 № 371/133 (47492) та лист Керівника Апарату Верховної Ради України  Штучного В.В. (від 26.02.2020 № 06/04-95(48335).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.  Про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 03.03.2020 року №06/04-107 (53300) про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за лютий 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України "Про статус народного депутата України".

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

5.   Про пропозицію Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., підтриману Погоджувальною радою депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України на засіданні 16 березня 2020 року.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне.

 

7. Про зміни до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

З 16 год. 07 хв. участь у засіданні Комітету бере голова підкомітету Фролов П.В. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні", внесений народними депутатами України Разумковим Д.О.,                 Стефанчуком Р.О., Кондратюк О.К. та іншими (реєстр. № 3218 від 16 03.2020).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Папієв М.М., Фролов П.В., Грінчук  О.А., Синютка О.М., Приходько Н.І.

 

Зокрема, висловлено зауваження щодо підпункту 1 пункту 2 (стосовно повноважень Голови Верховної Ради України приймати рішення про продовження роботи Верховної Ради України «в режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах)»), пункту 4 (щодо внесення змін до Положення про акредитацію журналістів  і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 1 липня 2014 року, про доповнення його новим пунктом 6.1.).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та поставив на голосування проект рішення та висновку  Комітету, в якому  буде відображено зауваження Комітету.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України "Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину в Україні", внесений народними депутатами України                   Разумковим Д.О.,  Стефанчуком Р.О., Кондратюк О.К. та іншими (реєстр.                    № 3218 від 16 03.2020), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути даний проект Постанови та прийняти його в цілому з урахуванням зауважень Комітету щодо підпункту 1 пункту 2 проекту Постанови Верховної Ради України стосовно повноважень Голови Верховної Ради України приймати рішення про продовження роботи Верховної Ради України «в режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах)», а також щодо пункту 4 проекту Постанови Верховної Ради України про пропозиції щодо внесення змін до Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 1 липня 2014 року, шляхом доповнення його новим пунктом 6.1.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про доручення Голови Верховної Ради України                 Разумкова Д.О. від 24 лютого 2020 року щодо розгляду листа народного депутата України Литвиненка С.А. (від 20.02.2020 № 2002202(43577) та лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. (від 02.03.2020 № 06/04-105(52394).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Внести зміни до рішення Комітету від 5 лютого 2020 року
(протокол № 26) про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за січень 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» та виключити народного депутата України Литвиненка С.А. (номер 28) зі списку народних депутатів України, щодо яких Комітет звернувся з поданням до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за січень 2020 року, і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 20.02.2020 № 90-к стосовно народного депутата України Литвиненка С.А.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист народного депутата України Одарченка А.М. від 25.02.2020 № 371/133 (47492) та лист Керівника Апарату Верховної Ради України  Штучного В.В. (від 26.02.2020 № 06/04-95(48335).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Внести зміни до рішення Комітету від 5 лютого 2020 року
(протокол № 26) про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за грудень 2019 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» та виключити народного депутата України Одарченка А.М. (номер 40) зі списку народних депутатів України, щодо яких Комітет звернувся з поданням до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за січень 2020 року (у розмірі, встановленому в 2019 році), і звернутися до Голови  Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 20.02.2020 № 89-к стосовно народного депутата України Одарченка А.М.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист Керівника Апарату Верховної Ради України              Штучного В.В. від 03.03.2020 року №06/04-107 (53300) про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за лютий 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України "Про статус народного депутата України".

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за лютий 2020 року, таким народним депутатам України:

 

1.         Абрамовичу Ігорю Олександровичу

2.         Арахамії Давиду Георгійовичу

3.         Арістову Юрію Юрійовичу

4.         Бабенку Миколі Вікторовичу

5.         Богданцю Андрію Володимировичу

6.         Бойку Юрію Анатолійовичу

7.         Бондарю Віктору Васильовичу

8.         Борту Віталію Петровичу

9.         Бужанському Максиму Аркадійовичу

10.       Буймістер Людмилі Анатоліївні

11.       Вакарчуку Святославу Івановичу

12.       Васильковському Ігорю Ігоровичу

13.       Вацаку Геннадію Анатолійовичу

14.       Володіній Дар'ї Артемівні

15.       Галушку Миколі Леонідовичу

16.       Герусу Андрію Михайловичу

17.       Гетманцеву Данилу Олександровичу

18.       Гончаренку Олексію Олексійовичу

19.       Деркачу Андрію Леонідовичу

20.       Драбовському Анатолію Григоровичу

21.       Дубінському Олександру Анатолійовичу

22.       Дубневичу Ярославу Васильовичу

23.       Єфімову Максиму Вікторовичу

24.       Заблоцькому Мар'яну Богдановичу

25.       Завітневичу Олександру Михайловичу

26.       Іванчуку Андрію Володимировичу

27.       Івахову Степану Петровичу

28.       Івченку Вадиму Євгеновичу

29.       Ісаєнку Дмитру Валерійовичу

30.       Касаю Костянтину Івановичу

31.       Кісільову Ігорю Петровичу

32.       Коту Андрію Богдановичу

33.       Кожем'якіну Андрію Анатолійовичу

34.       Козаку Тарасу Романовичу

35.       Колихаєву Ігорю Вікторовичу

36.       Королевській Наталії Юріївні

37.       Крячку Михайлу Валерійовичу

38.       Кузьміну Ренату Равелійовичу

39.       Кулінічу Олегу Івановичу

40.       Лабазюку Сергію Петровичу

41.       Лабунській Анжеліці Вікторівні

42.       Ларіну Сергію Миколайовичу

43.       Литвиненку Сергію Анатолійовичу

44.       Лопушанському Андрію Ярославовичу

45.       Льовочкіну Сергію Володимировичу

46.       Льовочкіній Юлії Володимирівні

47.       Магомедову Мусі Сергоєвичу

48.       Медведчуку Віктору Володимировичу

49.       Мейдичу Олегу Леонідовичу

50.       Нагорняку Сергію Володимировичу

51.       Наталусі Дмитру Андрійовичу

52.       Новинському Вадиму Владиславовичу

53.       Палиці Ігорю Петровичу

54.       Петьовці Василю Васильовичу

55.       Порошенку Петру Олексійовичу

56.       Рабіновичу Вадиму Зіновійовичу

57.       Радуцькому Михайлу Борисовичу

58.       Рудик Кірі Олександрівні

59.       Саврасову Максиму Віталійовичу

60.       Савченко Ользі Станіславівні

61.       Скічку Олександру Олександровичу

62.       Сові Олександру Георгійовичу

63.       Солоду Юрію Васильовичу

64.       Соломчуку Дмитру Вікторовичу

65.       Сольському Миколі Тарасовичу

66.       Столару Вадиму Михайловичу

67.       Струневичу Вадиму Олеговичу

68.       Тимошенко Юлії Володимирівні

69.       Ткаченку Олександру Владиславовичу

70.       Требушкіну Руслану Валерійовичу

71.       Фельдману Олександру Борисовичу

72.       Шахову Сергію Володимировичу

73.       Шевченку Євгенію Володимировичу

74.       Шенцеву Дмитру Олексійовичу

75.       Шкрум Альоні Іванівні

76.       Шпенову Дмитру Юрійовичу

77.       Шуляк Олені Олексіївні

78.       Яценку Антону Володимировичу

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозицію Голови Верховної Ради України               Разумкова Д.О., підтриману Погоджувальною радою депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України на засіданні 16 березня 2020 року.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Папієв М.М., Приходько Н.І., Фролов П.В.

 

Голосували: «за» - 1, «проти» - 1, «утрималися» - 7 (рішення не прийнято).

 

 

6. Різне.

Секретар Комітету Папієв М.М. повідомив про те, що не отримав інформацію Керівника Апарату Верховної Ради України, яку мало бути надіслано згідно з дорученням Комітету від 12.02.2020 (протокол № 27), та після уточнень голови Комітету Кальченка С.В. попросив повторно надіслати її на особисті поштові скриньки народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. повідомив народним депутатам України – членам Комітету про необхідність розгляду одного додаткового питання щодо внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та поставив на голосування питання про включення цього додаткового питання до порядку денного засідання Комітету.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 1, «утрималося» - 0 (рішення прийнято більшістю голосів).

 

 

7. СЛУХАЛИ :  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозицію, ухвалену на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп), що відбулося 16 березня 2020 року, щодо внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання з метою попередження виникнення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 серед народних депутатів України та працівників Апарату Верховної Ради України, що зумовлює необхідність дотримання умов  роботи, які би не передбачали роботу народних депутатів України у формі проведення пленарних засідань, та передбачити у дні з 17 березня по 3 квітня 2020 року роботу в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах), та у зв’язку з цим про необхідність внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання щодо роботи Верховної Ради України в березні та квітні 2020 року.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 1, «утрималося» - 0 (рішення прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                        С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                    М.М.ПАПІЄВ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку